Skapa och hantera Series

Hoppa till avsnitt

Så här skapar du en Series  •  Så här hanterar du en Series  •  Så här länkar du en Series till din TikTok-video  •  Om Series-betyg

Så här skapar du en Series

Du kan skapa en Series i TikTok-appen eller på en dator.

Så här skapar du en Series i appen:
Inläggssidan
1. I TikTok-appen trycker du på knappen
Publicera + längst ned på skärmen och sedan kan du ladda upp eller spela in din video.
2. Tryck på
Nästa för att lägga till videoundertexter och annan information och tryck sedan på Fler alternativ.
3. Tryck på
Lägg till i Series och lägg till en Series-titel och videotitel.
4. Tryck på
Nästa och lägg till en beskrivning, pris och omslagsfoto för hela din Series.
5. Tryck på
Nästa för att granska Series-informationen och tryck sedan på Skicka in för att skicka Series för granskning eller tryck på Spara för att spara den i utkast.

Profil
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil och sedan på Series-länken i din profilbiografi.
2. Tryck på
Gå till Series-portal och sedan på Ny Series för att lägga till titel, beskrivning, pris och omslagsfoto för din Series. Du kan även lägga till en tidsbegränsad rabatt.
3. Tryck på
Nästa för att granska dina uppgifter och tryck på Ny video för att ladda upp videor i din Series. Du kan redigera din video och blir ombedd att välja dina sekretessinställningar.
4. Tryck på
Nästa, lägg till en titel för videon och tryck på Nästa för att granska dina Series-uppgifter. Du kan även lägga till eller ta bort videor.
5. Tryck på
Skicka in för att skicka din Series för granskning eller Spara för att spara den i utkast.

Series-portal
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned och sedan på Meny-knappen ☰ högst upp.
2. Tryck på
Kreatörscenter och sedan på Series i avsnittet Monetarisering.
3. Tryck på
Ny Series för att lägga till titel, beskrivning, pris och omslagsfoto för din Series. Du kan även lägga till en tidsbegränsad rabatt.
4. Tryck på
Nästa för att granska dina uppgifter och tryck på Ny video för att ladda upp videor i din Series. Du kan redigera din video och blir ombedd att välja dina sekretessinställningar.
5. Tryck på
Nästa, lägg till en titel för videon och tryck på Nästa för att granska dina Series-uppgifter. Du kan även lägga till eller ta bort videor.
6. Tryck på
Skicka in för att skicka din Series för granskning eller Spara för att spara den i utkast.

Så här skapar du en Series på en dator:
1. Gå till www.tiktok.com/series och logga in på kontot.
2. Klicka på profilbilden och välj
Series.
3. Klicka på
Ny Series och lägg till Namn, Beskrivning, Omslag och Priser.
4. På nästa sida väljer och laddar du upp alla videor du vill inkludera i en Series.
5. När du har laddat upp alla videor klickar du på
Skicka in för att slutföra.

Tänk på att du kan ladda upp:
   ༚  Upp till 80 videor per Series.
   ༚  Videor som är mellan 30 sekunder och 20 minuter.
   ༚  Alla videoformat, men vi rekommenderar MP4.
   ༚  Upp till 4 GB per video.
   ༚  Videor i vertikalt (rekommenderas) och horisontellt format.

När du skickat in din Series granskas den för att se till att den följer våra communityregler. Det tar upp till 72 timmar att granska beroende på hur långt innehållet är. Du får en avisering när din Series har godkänts och publicerats. När Series har publicerats kan tittare betala för att få åtkomst till den från din profil eller så kan du länka den till en av dina TikTok-videor.

Så här hanterar du en Series

Du kan hantera din Series i TikTok-appen eller på en dator. Du kan lägga till videor, välja en video som trailer och mycket mer. Tänk på att du kan hantera ett utkast för en Series i appen och en publicerad Series på en dator.

Så här hanterar du din Series i appen:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Series-länken i profilbiografin och sedan på Gå till Series-portal.
3. Tryck på det Series-utkast du vill hantera. I videoavsnittet kan du:
   ༚  Trycka på
+ -knappen för att lägga till fler videor
   ༚  Trycka på
Redigera-knappen högst upp för att ändra ordning på eller ta bort videor
4. Trycka på knappen
Mer ... högst upp och klicka på Redigera Series-uppgifter för att ändra eller lägga till information. Du kan redigera eller lägga till:
   ༚  Titel
   ༚  Beskrivning
   ༚  Omslagsfoto
   ༚  Priser ༚ En rabatt
5. Tryck på
Nästa och sedan på Spara för att uppdatera ändringarna.

Du kan även hantera dina Series från TikTok-kontot på en dator. Här kan du kontrollera status och användarbetyg för dina Series, ändra ordning på videor, ta bort en video och mycket mer.

Så här hanterar du en Series på en dator:
1. Logga in på ditt konto via datorns webbläsare.
2. Klicka på profilbilden och välj sedan
Series.
3. Klicka på
Hantera Series.
4. Här kan du:
   ༚  Ladda upp videor
   ༚  Ta bort videor
   ༚  Redigera namn, beskrivning och omslag för Series
   ༚  Redigera videotitel
   ༚  Hantera utkast
   ༚  Visa totalt antal videoköp
   ༚  Hantera Series-rabatter
   ༚  Kontrollera granskningsstatus
   ༚  Kontrollera användarbetyg
   ༚  Ändra ordning på videor
   ༚  Ta bort en Series

Tänk på att:
•  Du inte kan redigera priser efter att en Series har publicerats.
•  Du kan redigera Series-information samt videobeskrivningar och omslag upp till fem gånger efter att den har publicerats.
•  I appen kan du bara ta bort en video från din Series, men på en dator kan du ta bort en hel Series.

Så här länkar du en Series till din TikTok-video

Länka en Series till din TikTok-video:
1. Innan du publicerar en video trycker du på
Lägg till länkinläggssidan i TikTok-appen.
2. Tryck på
Series och välj den Series du vill länka till din video.
3. Tryck på
Lägg till i video för att fortsätta.
4. Gör fler ändringar på
inläggssidan och tryck på Publicera för att slutföra. Länken kommer att visas i din video ovanför undertexterna och dirigerar användarna till ditt betalinnehåll.

Om Series-betyg

Tittare som köper din Series kan skicka ett betyg som publiceras på Series-sidan. Du kan även visa ditt sammanlagda betyg i
Hantera Series.