Redigera TikTok-videor och TikTok-foton

Hoppa till ett avsnitt

Redigeringsverktyg på TikTok  •  Så här laddar du upp fler videor eller foton i redigering  •  Så här redigerar du ett videoklipp i redigering  •  Så här justerar du klippets hastighet i redigering  •  Så här lägger du till ljud i redigering  •  Så här lägger du till och redigerar övergångar  •  Så här lägger du till och redigerar text  •  Så här använder du Magi i redigering  •  Så här redigerar du överlägg  •  Vanliga frågor

Redigeringsverktyg på TikTok

Använd våra avancerade redigeringsverktyg för att förbättra dina videor. I redigeringsverktygen finns bland annat:
•  Överlägg och ljudeffekter
•  Videoeffekter
•  Flerspårsredigering

Så här öppnar du redigeringsverktygen på TikTok:
1. I TikTok-appen trycker du på Lägg till inlägg + längst ned.
2. På inspelningsskärmen väljer du en videolängd (10 min, 60 s eller 15 s) och trycker på Spela in för att spela in videon. Du kan även trycka på Ladda upp om du vill använda en video på din enhet istället.
3. Tryck på Fortsätt ✓ längst ned för att använda videoklippet och fortsätta till redigeringsskärmen. Om du har laddat upp innehållet trycker du på Nästa.
4. Tryck på Redigera i sidopanelen för att öppna redigeringsverktyget.

Så här laddar du upp fler videor eller foton i redigering

Så här laddar du upp fler videor eller foton:
1. I redigeringsskärmen trycker du på Lägg till + bredvid videospåret. Du tas till foton och videor på din enhet. Välj den sekundära rullgardinsmenyn för att förhandsgranska andra album och objekt som har sparats på din enhet.
2. Välj ett objekt. Du kan ladda upp maximalt 35 objekt i en redigeringssession. Tryck på ett objekt som du vill förhandsgranska innan du laddar upp.
   ༚  Om du förhandsgranskar ett objekt trycker du på Nästa för att infoga objektet i din redigeringssession. Om du inte vill infoga objektet trycker du på Tillbaka och avmarkerar objektet.
3. Efter att du har valt objekten som ska laddas upp trycker du på Bekräfta längst ned för att ladda upp.

Så här redigerar du ett klipp i redigering

Så här redigerar du längden på ett klipp eller delar upp ett videospår:
1. Tryck och håll ned på ett klipp och dra det för att ändra dess placering i videospåret.
2. Tryck på det önskade klippet eller tryck på Redigera längst ned.
3. Om du vill göra spåret kortare eller längre håller och drar du pilen på endera sidan av klippet.
4. Om du vill dela upp klippet drar du tidsindikatorn på videospåret till önskad punkt i videon.
5. Tryck på Dela upp för att dela upp klippet.

Tryck på det önskade klippet om du vill zooma in och ut. Med två fingrar kan du dra utåt eller inåt för att justera zoomen.

Så här justerar du klippets hastighet i redigering

Så här gör du videoklippet snabbare eller långsammare:
1. I redigeringsskärmen trycker du på Redigera eller så markerar du det önskade videoklippet. Den här funktionen är bara tillgänglig för videoklipp.
2. Tryck på Hastighet längst ned.
3. Justera reglaget för att förhandsgranska olika hastigheter.
4. Tryck på Spara för att ställa in hastigheten. Om du vill använda hastigheten i alla dina klipp trycker du på Använd på alla.

Så här lägger du till ljud i redigering

Så här lägger du till ett ljud:
1. I redigeringsskärmen trycker du på Ljud och väljer Lägg till ljud. Du kan även trycka på Lägg till ljud under videospåret.
2. Välj ditt önskade ljud och tryck på Använd. Ljudet kommer automatiskt att läggas till i din video. Tryck på Favoriter om du vill spara ljudet för senare användning.
3. Tryck på ljudklippet för att öppna redigeringsläget där du kan justera längden, ersätta, ändra volymen eller ta bort.
4. Håll och dra pilen på endera sidan av ljudklippet för att justera längden.

Du kan även lägga till rekommenderad musik i dina videor via musikbiblioteket i appen. Så här lägger du till rekommenderad musik. Efter att du har valt Lägg till ljud trycker du på fliken Rekommenderas för att se trendande ljud.

Så här lägger du till en ljudeffekt:
1. I redigeringsskärmen trycker du på Ljud längst ned.
2. Tryck på Ljudeffekt.
3. Välj ett ljud som du vill förhandsgranska. Tryck på Favoriter om du vill spara ljudet för senare användning.
4. Tryck på Använd för att lägga till ljudeffekten i redigeraren.

Så här lägger du till och redigerar övergångar

Så här lägger du till övergångar mellan klipp:
1. I redigeringsskärmen trycker du på Övergång mellan dina önskade klipp.
2. Tryck på en övergång för att förhandsgranska den och lägga till den i dina klipp. Tryck på Spela upp video om du vill spela upp en förhandsgranska igen. Observera att övergångslängden beror på den valda videolängden.
3. Om du vill använda en övergång i alla befintliga klipp trycker du på Använd på alla innan du stänger övergångsverktyget. Tryck på Stäng för att avsluta övergångsmenyn.

Så här lägger du till och redigerar text

Så här kan du lägga till och redigera text:
1. I redigeringsskärmen trycker du på Text i menyn längst ned.
2. Tryck på Lägg till text och infoga din önskade text.
3. Tryck och håll ned på texten under videospåret för att flytta den till ditt önskade klipp. Tryck på textdekalen och håll och dra pilen på endera sidan för att redigera längden. Du kan även trycka på textdekalen i förhandsgranskningsskärmen för att redigera.
4. Tryck på textdekalen eller texten under videospåret och tryck på Kopiera för att duplicera texten. Den nya texten infogas direkt bakom originalet. Håll och dra dekaltexten i förhandsgranskningskärmen för att flytta den.

Så här använder du Magi i redigering

I Magi kan du göra redigeringsprocessen snabbare genom att redigera viktiga videofunktioner automatiskt som nyckelbilder, maskning, överlägg och ljud.

Så här använder du verktyget Magi:
1. Efter att du har spelat in eller laddat upp ditt innehåll går du till redigeringsverktyget.
2. Tryck på Magi i menyn längst ned.
3. Välj en redigeringsstil för att automatiskt använda den i klippet.
4. Förhandsgranska klippet och avsluta Magi för att spara dina redigeringar.

Så här redigerar du överlägg

Så här redigerar du överlägg:
1. På redigeringsskärmen trycker du på Överlägg längst ned. Du tas till foton och videor på din enhet.
2. Välj vilket objekt du vill använda som överlägg i dina klipp. Om du vill utforska enhetens samling med foton och videor väljer du den sekundära rullgardinsmenyn för att förhandsgranska andra album.
3. Tryck på Nästa. Objektet placeras över videon. Använd två fingrar för att zooma in och ut om du vill ändra storleken på överlägget eller håll och dra om du vill ändra plats på det. Om du vill redigera längden på överlägget håller och drar du pilen på endera sidan av överläggsklippet.

Vanliga frågor

Finns det en gräns för hur många objekt jag kan ladda upp eller redigera i en video?

Du kan ladda upp maximalt 35 objekt i en redigeringssession och det inkluderar foton och videor. Du kan lägga till upp till åtta objekt som överlägg. Du kan lägga till ett ljud i din video.

Kan jag använda min enhetskamera i TikTok-appen?

Nej, du kan inte spela in innehåll med din enhetskamera direkt i TikTok-appen. Du kan bara använda kameraverktyget i TikTok-appen. Om du vill använda din egen enhetskamera kan du spela in innehållet separat och sedan ladda upp det på TikTok.

Går det att redigera Duett- och Sammanfoga-videor?

Ja, du kan använda våra redigeringsverktyg för alla Duett- och Sammanfoga-videor på TikTok.