Kommentarer i TikTok LIVE

Gå till ett avsnitt

Om kommentarer i TikTok LIVE  •  Om community-flaggade kommentarer i TikTok LIVE  •  Hur man hanterar kommentarer i TikTok LIVE

Om kommentarer i TikTok LIVE

Som kreatör eller moderator på TikTok LIVE kan du hantera och interagera i chatten på många sätt, bland annat
•  Slå på eller stänga av kommentarer.
•  Inaktivera kommentarer från alla tittare under en viss tid.
•  Inaktivera kommentarer från specifika tittare under en angiven tidsperiod.
•  Anmäla och filtrera otrevliga, skräp- eller communityflaggade kommentarer.*
•  Granska filtrerade kommentarer eller kommentarer som har flaggats av communityn för att godkänna eller permanent dölja dem från chatten.*
•  Skicka ett automatiskt meddelande i LIVE-chatten för att meddela tittarna att du har valt att filtrera kommentarer. Den här inställningen är endast tillgänglig för kreatörer.*
•  Blockera kommentarer som innehåller dina valda sökord eller fraser.*
•  Fästa kommentarer högst upp i LIVE-chatten.*
•  Översätta kommentarer till appens standardspråk.*
* Endast tillgängligt i TikTok-appen.

Obs!
•  Endast kreatörer som uppfyller behörighetskraven kan sända LIVE på TikTok.
•  Moderatorerna kan bara använda kommentarsinställningarna om de har tilldelats kommentarsbehörighet av kreatören.
•  För att sända LIVE i en webbläsare måste du ladda ner LIVE Studio (Windows) eller OBS Studio (Linux, Max eller Windows).
•  LIVE-moderatorerna behöver inte ha tillgång till LIVE Studio eller OBS Studio när de modererar i en webbläsare.

Om kommentarer som har flaggats av communityn i TikTok LIVE

•  Communityflaggade kommentarer på TikTok är kommentarer som TikTok-communityn tidigare har blockerat, inaktiverat eller anmält för att vara otrevliga, skräppost eller stötande.
•  Om du som kreatör väljer att filtrera community-flaggade kommentarer under din LIVE-sändning kommer dessa kommentarer inte att synas för tittarna och de kommer att visas i grått eller vara nedtonade för dig och dina moderatorer.

Hur man hanterar kommentarer i TikTok LIVE

Som kreatör eller moderator kan du hantera TikTok LIVE-kommentarer direkt från dina LIVE-inställningar eller chatten.

TikTok LIVE-inställningar

TikTok-appen
1. Tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på LIVE längst ned.
3. Tryck på Inställningar. Du kan också hantera kommentarsinställningarna under en LIVE-sändning genom att trycka på Mer längst ned och sedan på Inställningar.
4. Tryck på Kommentarinställningar och välj sedan dina preferenser för följande inställningar:
   ༚  Tillåt kommentarer: Slå på eller av kommentarer för tittarna under en LIVE-sändning. Den här inställningen är aktiverad som standard.
   ༚  Filtrera kommentarer: Slå på detta för att filtrera potentiellt otrevliga eller communityflaggade kommentarer. Den här inställningen är bara tillgänglig för kreatörer.
   ༚  Inaktiveringens längd: Välj hur länge du vill inaktivera kommentarerna under din LIVE-sändning. Du kan välja att stänga av kommentarerna under hela den tid du sänder LIVE eller under en viss tidsperiod.
   ༚  Blockera sökord: Ange sökord eller fraser som du vill blockera och dölja från din LIVE-sändning. Du kan lägga till upp till 500 sökord eller fraser och varje sökord kan innehålla upp till 30 tecken. Kommentarer som innehåller blockerade sökord kommer inte att visas för dig eller dina tittare under din LIVE-sändning.
5. Tryck på Sänd LIVE för att starta din LIVE.
Dina inställningar för kommentarer sparas för alla efterföljande LIVE-videor. När du sänder LIVE kan moderatorer med beviljade behörigheter använda inställningar för kommentarer och moderering genom att trycka på Dela längst ned i LIVE-sändningen och sedan på Inställningar.

Webbläsare
1. Före eller under en LIVE-chatt klickar du på knappen Inställningar i LIVE-chattpanelen.
2. Klicka på Modereringsinställningar.
3. Klicka på Kommentarsinställningar och välj sedan dina preferenser för följande inställningar:
   ༚  Kommentarer: Slå på eller av kommentarer för tittare under en LIVE-sändning. Den här inställningen är aktiverad som standard.
   ༚  Inaktiveringens längd: Välj hur länge du vill inaktivera kommentarerna under din LIVE-sändning. Du kan välja att inaktivera kommentarer under hela den tid du sänder LIVE eller under en viss tidsperiod.

TikTok LIVE-chatt

TikTok-appen
1. Under en LIVE-chatt trycker du på den kommentar du vill hantera i chatten. Du kan också trycka på tittarens profil och sedan trycka på knappen Mer.
2. Välj hur du vill hantera kommentaren och följ sedan instruktionerna:
   ༚  Svara TikTok:are: Svara på tittarens kommentar i chatten.
   ༚  Fäst den här kommentaren: Fäst en kommentar högst upp i chatten under en kort tidsperiod.
   ༚  Översätt: Översätt kommentaren till appens standardspråk. Om du vill ändra tillbaka kommentaren till originalspråket trycker du på den översatta kommentaren igen. Kommentarerna som du översätter visas bara för dig i chatten.
   ༚  Inaktivera konto: Inaktivera tittarens kommentarer under en vald tidsperiod. Tittaren kommer att meddelas om att hen har inaktiverats och kan heller inte kommentera innan inaktiveringen har upphört.
   ༚  Blockera: Blockera tittarens kommentar. Tittaren kommer att meddelas om att hen har blockerats och inte kan kommentera i någon av den aktuella kreatörens LIVE-videor, om hen inte avblockeras.
   ༚  Anmäl: Anmäl tittarens kommentar.

Om du väljer att filtrera och granska communityflaggade kommentarer under LIVE-sändningen har du och dina moderatorer möjlighet att godkänna kommentarer eller hålla dem dolda för tittarna. Den här funktionen är bara tillgänglig i TikTok-appen.

Hantera filtrerade kommentarer:
1. Under en LIVE-sändning trycker du på knappen Granska kommentar bredvid den filtrerade kommentaren.
2. Tryck på Ja för att godkänna kommentaren eller Nej för att hålla kommentaren dold.

Du kan också trycka och hålla ned på den filtrerade kommentaren och sedan trycka på Godkänn kommentar eller Avbryt för att hålla kommentaren dold.

Webbläsare
1. Under en LIVE-sändning klickar du på den tittarkommentar som du vill hantera i chatten. Du kan också klicka på tittarens profil.
2. Välj hur du vill hantera kommentaren och följ sedan anvisningarna:
   ༚  Svara: Svara på tittarens kommentar i chatten.
   ༚  Anmäl kommentar: Anmäl tittarens kommentar.
   ༚  Inaktivera: Inaktivera tittarens kommentarer under en vald tidsperiod. Tittaren kommer att meddelas om att hen har inaktiverats och kan heller inte kommentera innan inaktiveringen har upphört.
   ༚  Blockera: Blockera tittarens kommentar. Tittaren kommer att meddelas att användaren har blockerats och inte kan kommentera i någon av den aktuella kreatörens LIVE-videor, såvida användaren inte avblockeras.