Moderering på TikTok LIVE

Hoppa till ett avsnitt

Om att moderera på TikTok LIVE  •  Hur man modererar på TikTok LIVE

Om moderering på TikTok LIVE

Som kreatör eller moderator på TikTok LIVE kan du anmäla, inaktivera, begränsa eller blockera tittare som bryter mot våra communityregler eller skickar oönskade meddelanden i LIVE-chatten. Kreatörerna kan också lägga till personer som moderatorer för att hjälpa till att hantera tittarna under LIVE-sändningarna.

Obs!
•  Endast kreatörer som uppfyller behörighetskraven kan sända LIVE på TikTok.
•  Moderatorerna kan endast använda modereringsinställningarna om de har tilldelats modereringsbehörighet av kreatören.
•  För att sända LIVE i en webbläsare måste du ladda ner LIVE Studio (Windows) eller OBS Studio (Linux, Max eller Windows).
•  LIVE-moderatorerna behöver inte ha tillgång till LIVE Studio eller OBS Studio när de modererar i en webbläsare.

Hur man modererar på TikTok LIVE

Som kreatör eller moderator kan du hantera tittare före eller under en LIVE-sändning direkt från dina LIVE-inställningar eller chatten.

TikTok LIVE-inställningar

TikTok-appen
1. Tryck på knappen Lägg till inlägg + längst ned.
2. Tryck på LIVE längst ned.
3. Tryck på Inställningar.
4. Välj dina alternativ för följande inställningar:
   ༚  Moderatorer: Lägg till eller ta bort moderatorer. När du har lagt till moderatorer kan du ge dem behörighet att använda vissa inställningar. Den här inställningen är bara tillgänglig för kreatörer.
   ༚  Publikkontroller: Aktivera eller inaktivera den här funktionen för att begränsa LIVE-sändningen till tittare som är 18 år eller äldre. Den här inställningen är bara tillgänglig för kreatörer.
5. Tryck på Sänd LIVE för att starta din LIVE-sändning. För ytterligare modereringsinställningar trycker du på Mer längst ned och sedan på Inställningar:
   ༚  Inaktiverade konton: Aktivera konton som tidigare har varit inaktiverade under LIVE-sändningen.
   ༚  Blockerade konton: Ta bort konton som tidigare var blockerade från att titta på LIVE-sändningen.
När du sänder LIVE kan moderatorer med beviljade behörigheter använda moderering och kommentarsinställningar genom att trycka på Dela längst ned i LIVE-sändningen och sedan på Inställningar.

Webbläsare
1. Före eller under en LIVE-chatt klickar du på knappen Inställningar i LIVE-chattpanelen.
2. Klicka på Modereringsinställningar och välj sedan dina preferenser för följande inställningar:
   ༚  Moderatorer: Lägg till eller ta bort moderatorer. När du har lagt till moderatorer kan du ge dem behörighet att använda vissa inställningar. Den här inställningen är bara tillgänglig för kreatörer.
   ༚  Inaktiverade konton: Aktivera konton som tidigare har varit inaktiverade under LIVE-sändningen.
   ༚  Blockerade konton: Avblockera konton som tidigare var blockerade från ett titta på LIVE-sändningen.

TikTok LIVE-chatt

TikTok-appen
1. Under en LIVE-chatt trycker du på profilen för den tittare du vill hantera i chatten och trycker sedan på knappen Mer. Du kan också trycka på deras kommentar.
2. Välj hur du vill hantera denna tittare och följ sedan instruktionerna:
   ༚  Anmäl: Anmäl tittarens kommentar.
   ༚  Inaktivera: Inaktivera tittarens konto under en angiven tidsperiod. Tittaren får ett meddelande om att hen har inaktiverats och kan heller inte kommentera innan inaktiveringen har upphört.
   ༚  Blockera: Blockera tittarens konto från att titta på LIVE-sändningen. Tittaren kommer att meddelas att användaren har blockerats och inte kan se någon av den aktuella kreatörens LIVE-videor, om inte hen har blivit avblockerad.
   ༚  Lägg till moderator: Lägg till den här tittaren som moderator för LIVE-sändningen. När du har lagt till moderatorer kan du ge dem behörighet att använda vissa inställningar. Den här inställningen är bara tillgänglig för kreatörer och visas bara om du trycker på tittarens profil i chatten.

Webbläsare
1. Under en LIVE-sändning klickar du på profilen för den tittare du vill hantera i chatten och klickar sedan på knappen Mer. Du kan också klicka på tittarens kommentar.
2. Välj hur du vill hantera denna tittare och följ sedan instruktionerna:
   ༚  Lägg till som moderator: Lägg till den här tittaren som moderator för LIVE-sändningen. När du har lagt till moderatorer kan du ge dem behörighet att använda vissa inställningar. Den här inställningen är bara tillgänglig för kreatörer.
   ༚  Anmäl kommentar: Anmäl tittarens kommentar.
   ༚  Inaktivera: Inaktivera tittarens konto under en angiven tidsperiod. Tittaren får ett meddelande om att hen har inaktiverats och kan heller inte kommentera innan inaktiveringen har upphört.
   ༚  Blockera: Blockera tittarens konto från att titta på LIVE-sändningen. Tittaren kommer att meddelas att användaren har blockerats och kan inte kan se några av den aktuella kreatörens LIVE-videor, om hen inte har blivit avblockerad.