Begrenset modus

Hopp til et avsnitt

Hva er Begrenset modus på TikTok?  •  Slik administreres Begrenset modus  •  Hvordan fungerer Begrenset modus?  •  Hvilke innholdstyper er utilgjengelig i Begrenset modus?

Hva er Begrenset modus på TikTok?

Begrenset modus begrenser eksponering av innhold som kanskje ikke er egnet for alle, for eksempel innhold med voksne eller komplekse temaer. Noen funksjoner er utilgjengelig i Begrenset modus, som Følger-strømmen og gaver i LIVE. Foreldre og verger kan også slå på Begrenset modus for tenåringer i Familiekontroll.

Slik administreres Begrenset modus

Slik slår du Begrenset modus på eller av:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny øverst på skjermen.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Innholdspreferanser og så på Begrenset modus
5. Følg trinnene i appen for å velge eller oppgi en adgangskode for å slå Begrenset modus på eller av.

Merk:
•  Denne funksjonen er bare tilgjengelig i TikTok-appen. Når du surfer på nett eller mobil, er Begrenset modus på som standard.
•  Hvis du har flere kontoer, må du slå på Begrenset modus for hver enkelt konto.
•  Hvis du er forelder eller verge, kan du også slå på Begrenset modus for tenåringens konto via Familiekontroll.

Hvordan fungerer Begrenset modus?

Vi bruker automatiserte systemer og menneskelig moderering for å avgjøre hvilket innhold som er egnet for Begrenset modus:
•  De automatiserte systemene identifiserer egnet innhold ved bruk av flere faktorer, for eksempel om kontoen nylig har brutt retningslinjene for fellesskapet.
•  Innhold blir ikke tilgjengelig i Begrenset modus hvis menneskelige moderatorer avgjør at det ikke er egnet for alle målgrupper.

Hvilke innholdstyper er ikke tilgjengelig i Begrenset modus?

Målet vårt er å bare vise innhold som er egnet for alle målgrupper i Begrenset modus. Du bør ikke se voksne eller komplekse temaer, som:
•  banning
•  seksuelt antydet innhold
•  realistisk vold eller grusomme bilder
•  skytevåpen eller andre våpen i uegnede omgivelser
•  ulovlige eller kontrollerte stoffer/narkotika
•  eksplisitte referanser til voksne eller komplekse temaer som kan reflektere personlige opplevelser eller hendelser i den ekte verden ment for voksne målgrupper

Vi ser alltid etter måter å forbedre funksjonen på. Hvis du mener en video er uegnet for Begrenset modus, bes du rapportere den. Vi vurderer om videoen skal fjernes hvis den bryter med retningslinjene for fellesskapet. Hvis vi ikke fjerner videoen, kan vi fortsatt skjule den i Begrenset modus, for eksempel om den inneholder voksne eller komplekse temaer.