Kontosikkerhet

Hopp til et avsnitt

Hold kontoen din trygg  •  Administrer pålitelige enheter  •  Kontakt TikTok om utestengte kontoer  •  Kontakt TikTok om fjernede videoer  •  Slett TikTok-kontoen din  •  Rapporter problemer

Holde kontoen din trygg

Kontosikkerheten din er svært viktig for oss. Her er noen tips for å holde TikTok-kontoen trygg og sikker:

1. Koble et telefonnummer og en e-postadresse til TikTok-kontoen din.

Vi anbefaler å legge til to kontaktmetoder på kontoen. Om en tilkoblet metode kompromitteres, har du fortsatt en alternativ påloggingsmetode.

Slik kobler du et telefonnummer og en e-postadresse til kontoen din:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Konto og på Brukerinformasjon.
5. Skriv inn telefonnummeret ditt og e-postadressen din.
6. Trykk på Send kode og oppgi verifiseringskodene som sendes til deg via tekstmelding og e-post.
Finn ut mer om hvordan telefonnummeret ditt brukes på TikTok.

2. Lag et sterkt og unikt passord.

Velg et passord som er unikt for deg og vanskelig for andre å gjette. Slik lager du et sterkt TikTok-passord:
•  Bruk mellom 12 og 15 tegn.
•  Bruk en blanding av store og små bokstaver, tall og symboler.
•  Bytt passord ofte. Vi anbefaler å oppdatere det hver 30. dag.

3. Legg til en adgangskode på TikTok-kontoen.

For en sikrere og enklere påloggingsmetode, anbefaler vi på det sterkeste at du velger en adgangskode på TikTok-kontoen din. En adgangskode er en kryptografisk nøkkel som lagres på mobilenheten. Den kan brukes til å logge på TikTok-kontoen din uten at du må huske passordet ditt.

Adgangskoder kan være en tryggere innloggingsmetode enn vanlige passord fordi de drar nytte av sikkerhetsfunksjoner som allerede er tillatt på enheten, f.eks. Face ID (Apple), kode (Apple), fingeravtrykksgjenkjenning (Android) og PIN (Android). I tillegg kan du logge på den adgangskode-aktiverte TikTok-kontoen din fra en hvilken som helst enhet som også er logget på Apple-ID-en eller Google-kontoen din.

Les mer om hvordan du logger på TikTok-kontoen med en adgangskode.

Slik konfigurerer du adgangskoder på TikTok-kontoen:
1. I TikTok-appen trykker på du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Konto.
5. Trykk på Adgangskode og deretter Konfigurer på neste skjerm og følg instruksjonene. Hvis du oppretter en adgangskode via Google Passordlagring, omdirigeres du til denne skjermen for å fullføre konfigureringen.

Neste gang du logger på blir du bedt om å logge på med den lagrede adgangskoden.

4. Slå på 2-trinnsverifisering.

For å beskytte kontoen din ytterligere anbefaler vi deg å slå på 2-trinnsverifisering. Dette er en vanlig kontosikkerhetsfunksjon som gir et ekstra sikkerhetslag for å hjelpe oss med å bekrefte at det er du som logger på fra en ukjent enhet.

I tillegg gir 2-trinnsverifisering kontoen et ekstra sikkerhetslag i tilfelle passordet ditt kommer på avveie. Mange har bare ett lag for å beskytte kontoen som, og det er passordet. Hvis noen får tak i passordet ditt og du har aktivert 2-trinnsverifisering, trenger de fortsatt tilgang til telefonen og e-postadressen din når de prøver å logge på kontoen.

Slik slår du på 2-trinnsverifisering:
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern og deretter Sikkerhet.
4. Trykk på 2-trinnsverifisering og velg minst to verifiseringsmetoder:
   ༚  telefon (anbefalt)
   ༚  e-post (anbefalt)
   ༚  autentiseringsapp (anbefalt) Du må ha en autentiseringsapp, f.eks. Google Authenticator eller Microsoft Autenticator, installert på enheten for å bruke dette alternativet. Følg instruksjonene på neste skjerm for å skanne QR-koden eller kopiere nøkkelen som vises. Skriv inn nøkkelen i autentiseringsappen når du legger til en konto for TikTok. Til slutt skriver du inn koden fra autentiseringsappen på neste skjerm i TikTok-appen.
   ༚  Passord
5. Trykk på Slå på for å bekrefte.
6. Hvis du velger telefon eller e-post:
   ༚  du blir bedt om å skrive inn e-postadressen eller telefonnummeret hvis du ikke allerede har oppgitt kontaktinformasjonen din. Standard SMS-gebyrer kan gjelde.
   ༚  Trykk på Send kode og oppgi verifiseringskoden som er sendt til deg via tekstmelding eller e-post.

Neste gang du logger inn blir du bedt om å oppgi en verifiseringskode som sendes til telefonnummeret ditt eller e-postadressen din, eller som du finner i autentiseringsappen, avhengig av hvilke verifiseringsmetoder du har valgt. Skriv inn koden på 2-trinnsverifiserings-skjermen for å bekrefte identiteten din.

Administrere pålitelige enheter

Når du logger på TikTok med en ukjent enhet eller fra en tredjepartsapp, blir du bedt om å oppgi passordet ditt og en engangskode (som sendes via SMS eller e-post).

Hvis du bruker TikTok gjentatte ganger fra en kjent, pålitelig enhet, kan du velge å huske enheten etter å ha oppgitt engangskoden. Du blir da ikke lenger bedt om koden igjen.

Slik ser du gjennom og administrerer pålitelige enheter på kontoen:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen helt øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Sikkerhet.
5. Trykk på
Administrer enheter og se gjennom de pålitelige enhetene.
6. Hvis du ser enheter du ikke kjenner igjen, trykker du på
Slett for å fjerne dem. Du burde også bytte passord for å beskytte kontoen.

Kontakte TikTok om utestengte kontoer

Kontoer som regelmessig bryter retningslinjene for fellesskapet blir utestengt fra TikTok.

Hvis kontoen din utestenges, mottar du et bannervarsel når du åpner appen, der du blir informert om kontoendringen.

Hvis du mener kontoen ble utestengt ved en feil, kan du si fra ved å anke. Slik anker du:
1. Åpne varselet.
2. Trykk på
Anke.
3. Følg instruksjonene som vises.

Kontakte TikTok om fjernede videoer

Videoer som bryter med retningslinjene for fellesskapet blir fjernet fra TikTok. Dersom du mener innholdet ditt ble feilaktig fjernet, kan du anke. Tilbakemeldingen din hjelper oss å forbedre hvordan vi holder fellesskapet trygt.

Slik anker du:
1. I TikTok-appen trykker du på Innboks nederst.
2. Trykk på varselet.
3. Trykk på Send inn en anke og følg instruksjonene.

Slik sender du inn en anke fra videoen som er fjernet:
1. I TikTok-appen går du til videoen som ble fjernet.
2. Trykk på Brudd på retningslinjene for fellesskapet: Vis detaljer.
3. Trykk på Send inn en anke og følg instruksjonene.

Vær oppmerksom på at flere brudd kan føre til kontostraffer.

Slette TikTok-kontoen din

Slik sletter du TikTok-kontoen din:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen helt øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Konto og på Deaktiver eller slett konto.
5. Følg instruksjonene i appen for å deaktiver eller slette kontoen.

Se gjennom retningslinjene for personvern for å finne ut mer om hvordan dataene dine håndteres når du sletter kontoen.

Hvis du trenger annen hjelp med TikTok-kontoen din, kan du ta kontakt.

Rapportere problemer

Slik rapporterer du problemer på TikTok:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på
Meny ☰-knappen helt øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Rapporter et problem og velg et emne.
5. Følg trinnene i appen for å fikse problemet. Hvis de foreslåtte trinnene ikke løser problemet, kan du velge Nei på spørsmålet «Er problemet løst?», og deretter trykker du på Trenger du mer hjelp? for å kontakte oss med ytterligere detaljer.