Brukersikkerhet

Gå til en del

Hva er Begrenset modus?  •  Slik slår du Begrenset modus på eller av  •  Hva er Kommentarvern?  •  Slik administrerer du Kommentarvern  •  Hva er nøkkelordfiltre for videoer?  •  Hva er Familiekontroll?  •  Slik konfigurerer du Familiekontroll  •  Slik administrerer du kontroller for Familiekontroll   •  Sikkerhetsressurser

Hos TikTok er vi opptatt av sikkerheten din under bruk. Derfor har vi en rekke sikkerhetsverktøy og -ressurser som du kan bruke til å kontrollere personverninnstillinger og tilgang til innhold som er mest relevant eller riktig for deg eller familien.

Hva er Begrenset modus?

Begrenset modus på TikTok begrenser eksponering for innhold som kanskje ikke egner seg for alle. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre denne funksjonen, så hvis du finner en video i Begrenset modus som du mener bør være begrenset, kan du rapportere den.

Slå Begrenset modus på eller av

Slik slår du Begrenset modus på eller av:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Innholdspreferanser, og trykk deretter på Begrenset modus.
5. Følg instruksjonene i appen for å velge et nytt eller oppgi en adgangskode for å slå Begrenset modus på eller av.
Merk: Denne funksjonen er kun tilgjengelig i TikTok-appen og ikke på mobile nettlesere eller nettlesere på en PC.

Hva er Kommentarvern?

Kommentarvern gir deg mer kontroll over opplevelsen din ved å bruke kraftigere filtre i kommentarområdet for videoene dine. Kommentarvern filtrerer kommentarer som er upassende, støtende og som er flagget av deg eller andre.

Slik administrerer du Kommentarvern

Slik slår du på Kommentarvern:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen.
3. Trykk på Innstillinger og personvern og deretter Personvern.
4. Trykk på Kommentarer og deretter Kommentarvern.
5. Slå på Kommentarvern, og trykk deretter på Lagre.

Les mer om Kommentarvern.

Hva er nøkkelordfiltre for videoer?

Med nøkkelordfiltre for videoer på TikTok kan du tilpasse innholdet i «For deg»-strømmen og Følger-strømmen.

Slik legger du til videonøkkelordsfiltre:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Innholdspreferanser, og trykk deretter på Filtrer videonøkkelord.
5. Trykk på
Legg til nøkkelord og skriv inn et ord eller en emneknagg du vil filtrere etter. Du kan legge til opptil 100 nøkkelord.
6. Velg strømmene du vil filtrere fra.
7. Trykk på
Lagre for å bekrefte.

Slik filtrerer du emneknagger fra en video i strømmen For deg eller Følger:
1. I TikTok-appen trykker du på og holder nede på videoen, eller trykker på
Del-knappen på siden og trykker på Ikke interessert.
2. Trykk på
Detaljer for å vise en liste over emneknagger i videoen.
3. Velg emneknaggene du vil filtrere.
4. Trykk på
Send inn for å bekrefte.

Merk: Dette alternativet er ikke tilgjengelig i annonser.

Slik sletter eller redigerer du filtrerte nøkkelord:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern.
4. Trykk på
Innholdspreferanser, og trykk deretter på Filtrer videonøkkelord.
5. Trykk på
Slett-knappen ved siden av nøkkelord du vil fjerne.
6. Trykk på
Slett for å bekrefte.

Merk: Hvis du er en forelder eller verge, kan du legge til nøkkelordfiltre for tenåringen din i Familiekontroll.

Hva er Foreldrekontroll?

Med Foreldrekontroll på TikTok kan foreldre og tenåringer tilpasse sikkerhetsinnstillingene basert på individuelle behov. En forelder kan koble sin TikTok-konto til tenåringens konto og angi foreldrekontroller, inkludert:

Daglig skjermtid
•  Bestem hvor mye tid tenåringen kan bruke på TikTok hver dag. For tenåringer i alderen 13–17 år er denne innstillingen slått på som standard med varighet på 1 time.
•  Angi tenåringens skjermtidgrense direkte via kontoen din.
•  Angi én skjermtidgrense som skal gjelde på alle enhetene til tenåringen din.
•  Angi en adgangskode som du må oppgi når tenåringen har nådd skjermtidgrensen for at tenåringen skal kunne fortsette å bruke TikTok.

Instrumentbord for skjermtid
•  Få et sammendrag av tiden tenåringen har brukt på TikTok, inkludert:
   ༚  Samlet tid brukt hver dag de siste fire ukene
   ༚  Antall ganger tenåringen har åpnet appen hver dag i løpet av de siste fire ukene

Finn ut mer om skjermtid på TikTok.

Demp push-varsler
•  Bestem når tenåringens push-varsler skal dempes. Denne innstillingen er slått på som standard:
   ༚  For tenåringer i alderen 13–15 år er den planlagte tidsperioden fra kl. 21.00 til 08.00 som standard
   ༚  For tenåringer i alderen 16–17 år er den planlagte tidsperioden fra kl. 22.00 til 08.00 som standard
•  Legg til mer tid direkte fra kontoen din. Husk at standard planlagt tidsperiode overstyrer eventuell tilpasset tid i standardperioden. Finn ut mer om hvordan du demper push-varsler på TikTok.

Nøkkelordfiltre for videoer
•  Velg nøkkelord eller emneknagger som skal ekskluderes fra tenåringens «For deg»-strøm og Følger-strøm, i tillegg til å administrere synligheten av nøkkelordlisten din.

STEM-strøm
•  Bestem om tenåringen din skal kunne se STEM-strømmen.

Merk: Denne innstillingen er bare tilgjengelig for brukere i USA som har fylt 13 år.

Begrenset modus
•  Begrens tenåringens eksponering for innhold som kanskje ikke er egnet for hen.

Aktivitet for tilkoblede kontoer
•  Få varsler om tenåringens aktivitet, f.eks. hvis tilknytningen mellom kontoene deres fjernes, ved å slå på push-varlser for
Tilpassede oppdateringer med mer.

Søk
•  Fastslå om tenåringen kan søke etter videoer, emneknagger eller LIVE-sendinger på TikTok.

Utforskingsmuligheter
•  Definer om tenåringens konto er privat eller offentlig. Med en privat konto kan tenåringen godkjenne hvem som kan følge hen og vise innholdet.

Foreslå konto til andre
•  Definere om tenåringens konto kan anbefales til andre. Finn ut mer om foreslåtte kontoer på TikTok.

Direktemeldinger
•  Begrens hvem som kan sende meldinger til tenåringen, eller slå av direktemeldinger permanent.
Husk:
•  Direktemeldinger på TikTok er tilgjengelig bare for registrerte kontoinnehavere fra 16 år. • Direktemeldinger er som standard slått av for registrerte kontoer for brukere i aldersgruppen 13 til 15 år. Finn ut mer om direktemeldinger på TikTok.

Likte videoer
•  Definer hvem som kan vise tenåringens likte videoer.

Kommentarer
•  Definer hvem som kan kommentere tenåringens videoer.
Merk: TikToks foreldrekontroller i funksjonen Foreldrekontroll er tilgjengelige bare i TikTok-mobilappen og ikke på mobile nettlesere eller nettlesere på en PC. Hvis tenåringen logger på TikTok fra en nettleser og i tillegg fra mobilappen, bør du kanskje bruke foreldrekontrollene som er tilgjengelige på mobile nettlesere eller nettlesere på en PC, i tillegg til foreldrekontrollene i TikTok-mobilappen.

Hvis du vil definere skjermtidsbegrensninger og begrense tenåringens TikTok-bruk i nettlesere, kan du gå til:
•  Googles familiesenter for Android og Chrome.
•  Apples foreldrekontroller for iPhone, iPad, Mac og Safari.

Sette opp Foreldrekontroll

Slik kobler du sammen foreldrekontoer og tenåringskontoer:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern, og trykk deretter på Foreldrekontroll.
4. Trykk på
Forelder eller Tenåring.
5. Følg fremgangsmåten i appen for å koble sammen kontoene.

Administrere kontroller for Foreldrekontroll

Slik administrerer eller viser du kontroller for Foreldrekontroll:
1. I TikTok-appen trykker du på
Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern, og trykk deretter på Foreldrekontroll.
4. Velg kontoen du vil administrere.
5. Oppdater kontrollene etter behov.

Sikkerhetsressurser

Hos TikTok ønsker vi å sørge for at du har sikkerhetsressursene du trenger for å beskytte opplevelsen på nettet. Følgende ressurser er tilgjengelige hvis du eller noen du kjenner, trenger hjelp.

Sikkerhetssenter
Gå til Sikkerhetssenteret for å finne ut mer om sikkerhetssressurser og -verktøy på TikTok. Du finner også informasjon om kontostatusen din, registeret over alle rapporter du har sendt, og du kan gi tilbakemelding i appversjonen av Sikkerhetssenter.

Slik går du til Sikkerhetssenteret i TikTok-appen.
1. Trykk på
Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på
Innstillinger og personvern og deretter på Brukerstøtte.
4. Trykk på
Sikkerhetssenter.

Globale ressurser
•  Family Online Safety Institute
•  Internet Watch Foundation
•  WePROTECT Global Alliance
•  National Center for Missing & Exploited Children

Lokale ressurser
Hvis du vil ha en liste over lokale organisasjoner, kan du gå til vårt sikkerhetssenter og velge land eller region.

Tilleggsressurser
Du finner tilleggsressurser i vårt sikkerhetssenter for følgende problemer:
•  Forebygging av seksuelt misbruk på TikTok
•  Ressurser mot seksuell vold
•  Spiseforstyrrelser
•  Forebygging av mobbing
•  COVID-19
•  Selvmord og selvskading
•  Digital balanse
•  Veiledning for foreldre eller forsørgere