Slik brukes e-posten din og telefonnummeret ditt på TikTok

Hopp til et avsnitt

Slik bruker TikTok telefonnummeret ditt  •  Slik bruker TikTok e-posten din  •  Slik konfigurerer du 2-trinnsverifisering  •  Slik kontrollerer du om TikTok kan foreslå kontoen din til telefonkontaktene dine  •  Slik kontrollerer du om TikTok kan foreslå kontoer til deg basert på telefonkontaktene dine

Slik bruker TikTok telefonnummeret ditt

Ved å legge telefonnumeret ditt til kontoen din, kan du få en bedre TikTok-opplevelse. Vi kan bruke mobilnummeret ditt til å: • hjelpe deg å logge på TikTok-kontoen din. Hvis du glemmer brukernavnet, e-posten eller den andre påloggingsmetoden du brukte til å logge på TikTok, kan du sjekke alle påloggingsmetodene dine ved å skrive inn mobilnummeret knyttet til kontoen din på kontogjenopprettingsskjermen. Hvis du glemmer passordet ditt, kan du også bruke mobilnummeret ditt til å tilbakestille det:

•  Tilbakestille passordet ditt.
•  Styrke kontosikkerheten din med 2-trinnsverifisering.
•  Foreslå kontoen din til personer du kanskje kjenner.
•  Automatisk fylle ut informasjonen din i skjemaer.
•  Forbedre annonseopplevelsen for deg og andre. Vi kan samkjøre kontaktinformasjonen din med informasjon vi får fra annonser, målinger og datapartnere, f.eks. når du kjøper noe etter å ha sett en annonse på TikTok. Dette hjelper oss å vise deg personlige annonser basert på aktiviteten din utenfor TikTok, avhengig av innstillingene dine, og forbedre annonsetjenestene våre for alle i TikTok-fellesskapet. Finn ut mer om annonser og dine data i TikTok Sikkerhetssenter.

Merk:
•  Mobilnummeret ditt er ikke synlig på TikTok-profilen din. Du kan endre eller fjerne telefonnummeret ditt når som helst etter at du legger til en alternativ påloggingsmetode på kontoen.
•  Under Personverninnstillinger kan du styre hvordan vi foreslår kontoen din til andre, synkroniserer kontakter med mer.
•  Vi selger ikke personopplysninger, inkludert mobilnummer, til noen. Finn ut mer om hvordan TikTok bruker telefonnummeret ditt i våre retningslinjer for personvern.

Slik bruker TikTok e-posten din

Ved å legge e-posten til kontoen din, kan du få en bedre TikTok-opplevelse.

Vi kan bruke e-posten din til å:
• hjelpe deg å logge på. Hvis du glemmer brukernavnet, telefonnummeret eller den andre påloggingsmetoden du brukte til å logge på TikTok, kan du sjekke alle påloggingsmetodene dine ved å skrive inn e-posten knyttet til kontoen din på kontogjenopprettingssiden. Hvis du glemmer passordet ditt, kan du også bruke e-posten din til å tilbakestille passordet ditt.
• styrke kontosikkerheten din med 2-trinnsverifisering.
• forbedre annonseopplevelsen for deg og andre. Vi kan samkjøre kontaktinformasjonen din med informasjon vi får fra annonser, målinger og datapartnere, f.eks. når du kjøper noe etter å ha sett en annonse på TikTok. Dette hjelper oss å vise deg personlige annonser basert på aktiviteten din utenfor TikTok, avhengig av innstillingene dine, og forbedre annonsetjenestene våre for alle i TikTok-fellesskapet. Finn ut mer om annonser og dine data i TikToks sikkerhetssenter.
• sende deg populært innhold, nyhetsbrev, kampanjer, anbefalinger og kontoppdateringer.
• sende deg bestillingsoppdateringer, logistikkoppdateringer og refusjonsstatuser om TikTok Shop er tilgjengelig i ditt land.

Merk:
•  E-posten din er ikke synlig på TikTok-profilen din. Du kan endre eller fjerne e-posten din når som helst etter at du legger til en alternativ påloggingsmetode på kontoen.
•  Vi kan få e-posten din om du velger å synkronisere Facebook-venner.
•  Vi selger ikke personopplysninger, inkludert e-post, til noen. Finn ut mer om hvordan TikTok bruker e-posten din i våre retningslinjer for personvern.

Slik konfigurerer du 2-trinnsverifisering

Du kan konfigurere 2-trinnsverifisering med telefonnummer og e-post. Vi anbefaler på det sterkeste å aktivere 2-trinnsverifisering for å beskytte kontoen din så godt som mulig. Denne vanlige kontosikkerhetsfunksjonen tilfører et ekstra beskyttelseslag for å hjelpe oss å verifisere om du logger på fra en ukjent enhet. 2-trinnsverifisering gir også kontoen et ekstra sikkerhetslag i tilfelle passordet ditt kommer på avveie. Mange har bare ett lag (passord) som beskytter kontoen sin, men hvis noen får tak i passordet ditt og du har 2-trinnsverifisering, trenger de fortsatt tilgang til telefonen eller e-postadressen din når de forsøker å logge på kontoen.

Slik slår du på 2-trinnsverifisering:
1. Sjekk at du har lastet ned den nyeste versjonen av TikTok på enheten.
2. Trykk på Profil nederst på skjermen.
3. Trykk på Meny øverst på skjermen.
4. Trykk på Innstillinger og personvern.
5. Trykk på Sikkerhet.
6. Trykk på 2-trinnsverifisering og velg minst to verifiseringsmetoder:
  ༚  SMS (anbefalt)
  ༚  E-post (anbefalt)
  ༚  Autentiseringsapp (anbefalt). Du trenger en autentiseringsapp, som Google Autentisering eller Microsoft Authenticator, installert på enheten for å bruke dette alternativet. Følg instruksjonene på neste skjerm for å skanne QR-koden eller kopiere nøkkelen som vises. Skriv inn nøkkelen i autentiseringsappen når du legger til en konto for TikTok. Til slutt skriver du inn koden fra autentiseringsappen på neste skjerm i TikTok-appen.
  ༚  Passord
7. Trykk på Slå på for å bekrefte.
8. Hvis du velger SMS eller e-post:
  ༚  Du blir bedt om å skrive inn e-postadressen din og telefonnumeret ditt hvis du ikke allerede har oppgitt kontaktinformasjonen din. Standard SMS-gebyrer kan gjelde.
  ༚  Trykk på Send kode, så kan skrive inn verifiseringskoden som ble sendt via SMS og e-post på neste skjerm.

Neste gang du logger på blir du bedt om å skrive inn en verifiseringskode som sendes til telefonnummeret ditt eller e-posten din, eller som kan fås i autentiseringsappen, avhengig av hvilken verifiseringsmetode du har valgt. Skriv inn koden på 2-trinnsverifiserings-skjermen for å bekrefte identiteten din.

Slik kontrollerer du om TikTok kan foreslå kontoen din til telefonkontaktene dine

Kontoen din kan foreslås for andre på TikTok hvis:
•  du har lagt til telefonnummeret ditt på TikTok-kontoen
•  du har slått på Kontakter-innstillingen i Foreslå kontoen din til andre-personverninnstillingen
•  personen vi foreslår kontoen din for har valgt å synkronisere telefonkontaktene sine med TikTok og telefonnummeret ditt er i kontaktene deres Finn ut mer om hvordan telefonnummeret ditt brukes til å foreslå kontoen din til andre.

Slik ser og endrer du Kontakter-innstillingen:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på Meny øverst på skjermen.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Personvern og på Foreslå kontoen din til andre.
5. Slå Kontakter-innstillingen på eller av.

Slik kontrollerer du om TikTok kan foreslå kontoer til deg basert på telefonkontaktene dine

Vi kan hjelpe deg å finne og følge personer som du kanskje kjenner hvis du har lagt til telefonnummeret ditt og telefonkontaktene dine er synkroniserte. Du kan når som helst slutte å synkronisere og fjerne tidligere synkroniserte data fra TikTok.

Slik går du gjennom og endrer Synkroniser kontakter-innstillingen:
1. I TikTok-appen trykker du på Profil nederst på skjermen.
2. Trykk på Meny øverst på skjermen.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Personvern og på Synkroniser kontakter og Facebook-venner.
5. Slå Synkroniser kontakter-innstillingen på eller av. Du kan også fjerne tidligere synkroniserte data.