Ophavsret

Hop til et afsnit

Hvad er ophavsret?  •  Sådan opnår du ophavsretsbeskyttelse  •  Kan du lægge en anden persons ophavsretsbeskyttede indhold på TikTok uden deres tilladelse?  •  Hvad skal du gøre, hvis din ophavsret er blevet krænket på TikTok  •  Hvad sker der, efter at et krav om krænkelse af ophavsretten er blevet indsendt til TikTok?  •  Hvad skal du gøre, hvis dit indhold fejlagtigt er blevet fjernet på grund af krænkelse af ophavsretten  •  Giver TikTok advarsler for gentagne krænkelser af ophavsretten?  •  Sådan undgår du at få dit indhold fjernet på grund af krænkelse af ophavsretten

Hvad er ophavsret?

Ophavsret er en juridisk rettighed, der beskytter originale værker af forfatterskab, f.eks. videoer og musik. Ophavsret beskytter et originalt udtryk af en idé (f.eks. den specifikke måde, hvorpå en video eller musik er udtrykt eller skabt), men beskytter ikke underliggende idéer eller fakta.

Sådan opnår du ophavsretsbeskyttelse

Hvis du skaber et originalt værk, vil du typisk automatisk få ophavsretlig beskyttelse.

Ophavsretsbeskyttelse gælder kun for originale udtryk. Det omfatter ikke idéer, procedurer, arbejdsmetoder eller matematiske begreber. En person kan f.eks. være indehaver af ophavsretten til en film, men ikke til det underliggende plot eller de temaer, der kommer til udtryk i filmen.

Der er generelt ikke noget krav om at registrere et værk for at opnå ophavsretsbeskyttelse, selv om det kan gøre det lettere at løse tvister i visse jurisdiktioner.

Kan du lægge en anden persons ophavsretsbeskyttede indhold på TikTok uden deres tilladelse?

Vores Tjenestevilkår og Retningslinjer for Fællesskabet tillader ikke offentliggørelse, deling eller afsendelse af indhold, der krænker eller overtræder en anden parts ophavsrettigheder, varemærker eller andre immaterielle ejendomsrettigheder (IP-rettigheder). Dette omfatter brug af en anden persons ophavsretsbeskyttede indhold uden behørig tilladelse eller juridisk gyldige grunde.

Under visse omstændigheder kan du have lovlig tilladelse til at bruge en anden persons ophavsretsbeskyttede indhold uden deres tilladelse. Dette omfatter fair use og undtagelser fra ophavsretten som f.eks. citat, kritik og/eller gennemgang af det ophavsretsbeskyttede indhold.

Hvad kan du gøre, hvis din ophavsret er blevet krænket på TikTok

Hvis du mener, at en anden bruger har krænket din ophavsret på TikTok, kan du kontakte brugeren direkte for at få løst sagen. Alternativt kan du indsende en anmeldelse om krænkelse af ophavsretten for at anmode om fjernelse af det påståede krænkende indhold fra TikTok.

For at anmelde krænkelse af intellektuel ejendomsret på TikTok:
1. I TikTok-appen skal du trykke på knappen Del på siden af den video, du gerne vil anmelde.
2. Tryk på Anmeld.
3. Tryk på Krænkelse af immateriel ejendomsret.
4. Tryk på Anmeld overtrædelse af ophavsretten og følg instruktionerne.

Du kan også bruge vores onlineformular til at anmelde IP-krænkelser på TikTok.

Husk på:
•  Du skal give alle nødvendige og nøjagtige oplysninger i din indsendelse, ellers kan din klage blive afvist.
•  Du skal være ejeren af det krænkede værk eller en autoriseret repræsentant for at indsende en rapport om krænkelse af ophavsretten. Sørg for, at der medfølger dokumentation, der identificerer dig som ejer eller autoriseret repræsentant, i anmeldelsen.
•  Hvis du bevidst indsender en vildledende eller bedragerisk rapport, kan det medføre erstatningsansvar i henhold til lovgivningen i gældende lande.

For at rapportere krænkelser af ophavsretten i reklamer kan du kontakte os via vores onlineformular..
For at rapportere krænkelser af ophavsretten på TikTok Shop kan du kontakte os via vores onlineformular.

Hvad sker der, efter at et krav om krænkelse af ophavsretten er blevet indsendt til TikTok?

Alle krav om krænkelse af ophavsret vil blive gennemgået af vores team af IP-specialister. Vi vurderer, om anmeldelsen indeholder alle de oplysninger, der er nødvendige for, at vi kan undersøge kravene, og om den er indsendt af ophavsretsejeren eller en autoriseret repræsentant for ophavsretsejeren. Vi kontakter dig muligvis for at indhente eventuelle manglende oplysninger. Vi anbefaler, at du reagerer hurtigt for at minimere eventuelle forsinkelser.

Hvis vi finder en overtrædelse af vores Politik om Immateriel Ejendom, fjerner vi indholdet fra platformen. Vi underretter både anmelderen og den anmeldte person om de skridt, der er taget.

Hvad skal du gøre, hvis dit indhold fejlagtigt er blevet fjernet for krænkelse af ophavsretten

Du vil modtage en meddelelse i appen, hvis dit indhold er blevet fjernet på grund af krænkelse af ophavsretten. Hvis du mener, at dit indhold fejlagtigt er blevet fjernet, fordi du har tilladelse til at bruge det ophavsretsbeskyttede indhold, eller hvis du mener, at du har ret til at bruge indholdet, kan du indgive en anke i TikTok-appen. Du kan også indgive en anke ved hjælp af vores Indsigelsesformular. Du skal give alle de nødvendige oplysninger, herunder dine kontaktoplysninger og eventuelle beviser til støtte for dit krav, ellers kan din klage blive afvist.

Følgende ankebegrundelser, der ikke er behørigt dokumenteret, accepteres generelt ikke:
•  Kun en lille del af værket blev kopieret og ikke hele værket.
•  Der er andre brugere, som også lægger lignende indhold op.
•  Du gør ikke krav på at eje ophavsretten til indholdet.
•  Du vidste ikke, at du ikke måtte slå indholdet op uden tilladelse.
•  Offentliggørelse af indholdet er beskyttet i henhold til retten til ytringsfrihed.

Hvis din anke godkendes, genopretter vi dit indhold.

Giver TikTok advarsler for gentagne krænkelser af ophavsretten?

Ja. I henhold til TikToks politik for gentagne krænkere udsteder vi en advarsel til brugere, hvis deres indhold er blevet fjernet på grund af krænkelse af ophavsretten. Der er en grænse på 3 advarsler for hver IP-type, hvorefter vi fjerner kontoen permanent. Vi sammentæller advarsler for krænkelser af ophavsret og varemærker separat. Hvis du f.eks. får 2 advarsler for krænkelse af ophavsretten og 2 advarsler for krænkelse af varemærket, vil din konto ikke blive udelukket. Men hvis du får 3 advarsler for krænkelse af ophavsretten og én for krænkelse af varemærkebeskyttelsen, vil din konto blive udelukket.

Husk, at vi forbeholder os retten til øjeblikkeligt at fjerne enhver konto for overtrædelse af vores Retningslinjer for Fællesskabet, uanset antallet af advarsler.

Akkumulerede advarsler vil blive slettet fra din journal efter 90 dage. Vi kan også fjerne overtrædelser, hvis rapporten om krænkelse af ophavsretten trækkes tilbage, eller hvis din anke godkendes.

Sådan undgår du at få dit indhold fjernet på grund af krænkelse af ophavsretten

Du bør kun slå originalt indhold op på TikTok. Hvis du har til hensigt at bruge indhold, der tilhører en anden person, er det bedst, at du får deres tilladelse på forhånd.

Under visse omstændigheder kan du få lov til at bruge en anden parts ophavsretsbeskyttede indhold uden deres tilladelse. F.eks. hvis indholdet er offentligt tilgængeligt eller på anden måde er tilladt i henhold til loven.

Husk på, at manglende viden ikke er et gyldigt forsvar mod krænkelse af ophavsretten.