Undgå phishing på TikTok

Bedrageriske beskeder, også kaldet phishing, er en almindelig metode, som hackere bruger til at narre og snyde andre til at opgive deres personlige oplysninger som f.eks. adgangskoder, kreditkortnumre, CPR-numre eller andre følsomme data. Bedrageriske beskeder kan sendes via e-mail, SMS, beskeder i apps eller i besked-apps.

Hvad skal du gøre, hvis du tror, du har modtaget en phishing-besked

TikTok vil aldrig kontakte dig og bede om dine kontooplysninger. Det er vigtigt at huske, at svindlere kan forsøge at narre dig til at dele dine personlige oplysninger, normalt via e-mail eller gennem en besked i appen.

Generelt gælder det, at hvis du ser eller modtager en mistænkelig besked, e-mail, video eller link, skal du ikke åbne den og straks anmelde det til os. Husk på at:
•  Enhver legitim besked fra TikTok vil ikke bede dig om personlige oplysninger, såsom dit navn, kontaktoplysninger eller adgangskode.
•  Kontroller altid alle links, du får tilsendt, før du åbner dem.
•  Stol aldrig på nogen hjemmesider fra tredjeparter, der lover at give gratis likes, fans, kroner, Mønter eller andre incitamenter væk, da de måske kan få adgang til dine loginoplysninger.

Vores supportteam kan dog kontakte dig via en officiel besked i appen, hvis du tidligere er stødt på et problem, mens du brugte visse funktioner på TikTok, såsom genopfyldning af dine Mønter. Hvis din konto er påvirket:
•  Vores supportteam sender dig en besked til din TikTok-indbakke, som du kan bekræfte er fra os, hvis der vises et pop op-vindue nederst, der kræver, at du accepterer beskedanmodningen.
•  Afhængigt af funktionen kan vores supportteam bede dig om at indsende dokumenter til identitets- og bankbekræftelse for at løse dit problem.
•  Husk at håndtere din konto omhyggeligt, hvis ovenstående beskeder ikke sendes til dig via en officiel besked.

Det skal du gøre, hvis du mener, at din konto er blevet kompromitteret

Hvis du mener, at din konto er blevet kompromitteret, skal du anmelde det til os med det samme. Du kan selv gøre visse ting for at sikre din konto:

Skift din adgangskode
•  Hvis du mener, at din konto kan være blevet kompromitteret, skal du ændre din adgangskode så hurtigt som muligt. Vælg en adgangskode, som du kan huske, men som er svær for andre at gætte.
•  Se, hvordan du nulstiller din TikTok-adgangskode.

Slå 2-trinsbekræftelse til
•  2-trinsbekræftelse tilføjer et ekstra lag sikkerhed til din konto, hvis din adgangskode bliver kompromitteret. Det hjælper også med at beskytte din konto mod ikke-genkendte og uautoriserede enheder eller tredjepartsapplikationer.
•  Få mere at vide om, hvordan du slår 2-trinsbekræftelse til.

Tjek enheder, hvor du er logget ind
•  Du kan se telefoner og andre enheder, der i øjeblikket bruger eller for nylig har haft adgang til din TikTok-konto.
•  Lær, hvordan du tjekker dine enheder fra dine indstillinger.

Tjek dine sikkerhedsadvarsler
•  Vores teams overvåger for mistænkelige eller uautoriserede aktiviteter. Du kan holde styr på de seneste usædvanlige sikkerhedshændelser, som du ikke genkender.
•  For at se dine alarmer skal du gå til indstillingerne i din TikTok-app og trykke på Sikkerhed og derefter på Sikkerhedsalarmer.

Hvis du vil vide mere om privatliv og sikkerhed på TikTok, skal du besøge vores Sikkerhedscenter.