Föreslagna konton

Gå till ett avsnitt

Så föreslår TikTok konton för dig  •  Så föreslår TikTok ditt konto för andra  •  Aktivera och inaktivera kontoförslag

För att hjälpa dig att hitta och följa personer som du kanske känner på TikTok kan vi:
•  föreslå konton för dig genom att visa personers videor och via funktionen Hitta vänner i din profil
•  föreslå ditt konto för andra på TikTok så att de kan följa dig.

Så föreslår TikTok konton för dig

Beroende på vilken information du väljer att dela med TikTok kan vi visa förslag på konton som tillhör:
•  En person som har aktiverat
Kontakter i inställningen Föreslå ditt konto för andra, som har lagt till ett telefonnummer eller en e-postadress på sitt TikTok-konto och det telefonnumret eller den e-postadressen finns i dina telefonkontakter och du har valt att synkronisera dina telefonkontakter i inställningen Synkronisera kontakter och Facebook-vänner.
•  En person som har aktiverat
Kontakter i inställningen Föreslå ditt konto för andra, som har ditt telefonnummer eller din e-postadress i sina telefonkontakter och har valt att synkronisera sina telefonkontakter i inställningen Synkronisera kontakter och Facebook-vänner och du har lagt till ditt telefonnummer eller din e-postadress på ditt TikTok-konto.
•  En person som du är vän med på Facebook som har aktiverat
Facebook-vänner i inställningen Föreslå ditt konto för andra och du och den personen har valt att synkronisera din lista med Facebook-vänner i inställningen Synkronisera kontakter och Facebook-vänner.
•  En person som du har gemensamma kontakter med på TikTok eller Facebook (i utvalda regioner). Du kanske har gemensamma kontakter med någon eftersom ni följer samma konton, du följer konton som redan följer hen, hen följer konton som du också följer och dessa konton också följer dig eller så är ni vänner med samma konton på Facebook.
•  personer som följer dig på TikTok.

Du kan slå på och av
Synkronisera kontakter och Facebook-vänner i avsnittet Sekretess.

Tänk på följande:
•  Vi fortsätter att föreslå Facebook-vänner för dig även efter din inledande synkronisering. Du behöver inte synkronisera om din lista med Facebook-vänner regelbundet.
•  Om du synkroniserar dina telefonkontakter kan ditt konto även föreslås för andra om du har aktiverat
Kontakter i Föreslå ditt konto för andra.
•  Om du tar bort TikToks åtkomst till dina telefonkontakter i enhetsinställningarna eller inaktiverar inställningen för att synkronisera kontakter slutar vi att synkronisera dina kontakter, men vi fortsätter att föreslå konton för dig från dina tidigare synkroniserade kontakter. Om du vill ta bort alla dina telefonkontakter som har synkroniserats med TikTok och sluta synkronisera kontakter på alla enheter kan du
Ta bort tidigare synkroniserade kontakter i inställningen för Synkronisera kontakter och Facebook-vänner.

Så föreslår TikTok ditt konto för andra

Beroende på vilken information du tillåter att Tiktok delar kan vi föreslå ditt konto för
•
Kontakter
•
Facebook-vänner
•
personer som öppnar eller skickar länkar till dig
Du kan slå på eller av dessa inställningar när som helst genom att välja
Föreslå ditt konto för andra i avsnittet Sekretess.

Tänk på att:
•  Även om alla dessa inställningar är inaktiverade kan ditt konto föreslås för personer som du följer, interagerar med eller har gemensamma kontakter med på TikTok.
•  Om du är 13 till 17 år föreslås inte ditt konto för gemensamma kontakter.
•  Om ditt konto är privat och dessa inställningar är aktiverade föreslår vi att andra följer ditt konto, men endast personer som du godkänner kan följa dig och titta på dina videor.

Kontakter
När du har aktiverat
Kontakter i inställningen Föreslå ditt konto för andra kan ditt konto visas som förslag för andra på TikTok om
•  Du har lagt till ditt telefonnummer eller din e-postadress på TikTok-kontot.
•  Personen som vi föreslår ditt konto för har valt att synkronisera sina telefonkontakter med TikTok.
•  Ditt telefonnummer eller din e-postadress finns i hens kontakter.

Facebook-vänner
Om du har aktiverat Facebook-vänner i inställningen Föreslå ditt konto för andra kan ditt konto föreslås för andra på TikTok, vilket kan vara dina Facebook-vänner eller användare som har samma Facebook-vänner som dig (i utvalda regioner) om ni båda har valt att synkronisera listan med Facebook-vänner med TikTok.

Personer som öppnar eller skickar länkar till dig
När du har aktiverat Personer som öppnar eller skickar länkar till dig i inställningen Föreslå ditt konto för andra kan ditt TikTok-konto visas som förslag för andra på TikTok som har skickat en länk till dig eller öppnat en länk som du har skickat till en video på TikTok. Detta innefattar länkar som delas utanför TikTok-plattformen (till exempel via sms/textmeddelande eller en tredjepartsplattform).

Aktivera och inaktivera kontoförslag

Du kan granska och styra hur ditt konto visas som förslag för andra och hur konton föreslås för dig i avsnittet
Sekretess.

Föreslå ditt konto för andra
Använd den här inställningen för att hantera om ditt konto föreslås för Kontakter, Facebook-vänner och Personer som öppnar eller skickar länkar till dig. Inställningarna är aktiverade som standard om du är minst 18 år.

Så här ändrar du hur ditt konto visas som förslag för andra:
1. Tryck på
Profil längst ned till höger.
2. Tryck på
ikonen med tre streck högst upp till höger.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Sekretess och sedan på Föreslå ditt konto för andra.
5. Tryck på
växlingsikonen bredvid inställningen som du vill ändra.
Om du slår på
Facebook-vänner måste du även synkronisera Facebook-vänner.

Synkronisera kontakter och Facebook-vänner.
Använd den här inställningen för att tillåta att TikTok synkroniserar dina telefonkontakter och Facebook-vänner och hjälper dig att hitta och följa andra. Du kan avsluta synkroniseringen när som helst och ta bort tidigare synkroniserade uppgifter från TikTok.

Om du synkroniserar telefonkontakter och har aktiverat
Kontakter i inställningen Föreslå ditt konto för andra kan ditt konto föreslås för någon vars telefonnummer eller e-postadress finns i dina telefonkontakter och som har lagt till sitt telefonnummer eller sin e-postadress på TikTok.

Så här synkroniserar du dina telefonkontakter eller Facebook-vänner på TikTok:
1. Tryck på
Profil längst ned till höger.
2. Tryck på
ikonen med tre streck högst upp till höger.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Sekretess och sedan på Synkronisera kontakter och Facebook-vänner.
5. Tryck på växlingsikonen bredvid
Synkronisera kontakter eller Synkronisera Facebook-vänner för att slå på eller av inställningen. Du kan även ta bort tidigare synkroniserade uppgifter.

Obs! Om du tar bort TikToks åtkomst till dina telefonkontakter i enhetens inställningar kommer vi inte längre att synkronisera kontakter, men vi fortsätter att föreslå konton för dig baserat på kontakter som du synkroniserat tidigare. Om du vill ta bort alla dina telefonkontakter som synkroniserats med TikTok och sluta synkronisera kontakter på alla enheter kan du
Ta bort tidigare synkroniserade kontakter i inställningen Synkronisera kontakter och Facebook-vänner. Läs mer om hur ditt tefefonnummer används på TikTok.