Så här behandlar vi ansikts- och röstinformation

Om du använder ansikts- och röstrelaterade effekter och filter, kommer vi att samla in och analysera ansikts- och röstinformation i TikTok-videor, TikTok-foton och LIVE-videor. En effekt som lägger solglasögon i ditt ansikte kanske exempelvis behöver veta var dina ögon är på skärmen för att placera solglasögonen rätt i ansiktet. På liknande sätt kanske ett röstfilter måste identifiera din tonhöjd för att du ska låta mer som en robot.

Dessutom samlar vi in och analyserar vi ansikts- och röstinformation i videor, foton och LIVE-videor för att förbättra säkerheten och användarupplevelsen, för att rekommendera och moderera innehåll samt för analys och demografisk klassificering, som till exempel antaget åldersintervall.

Om du väljer att använda åldersbedömning av ansiktet för att bekräfta din ålder på TikTok samarbetar vi dessutom med Yoti, en ålderskontrolltjänst från tredje part, för att bedöma din ålder med hjälp av ansiktsinformationen som samlas in från en selfie som du skickar in.

Om du laddar upp videor eller foton, använder filter och effekter, sänder LIVE på TikTok, eller använder åldersbedömning av ansiktet, godkänner du att din ansikts- och röstinformation används för dessa ändamål. Om du inte samtycker till att din ansikts- eller röstinformation används för dessa ändamål:
•  Ladda inte upp videor eller foton, använd inga filter eller effekter och sänd inte LIVE på TikTok
•  Radera alla videor eller foton som du har laddat upp på TikTok och
•  Använd inte åldersbedömning av ansiktet för att bekräfta din ålder på TikTok

Om du tar bort TikTok-kontot, tas all ansikts- eller röstrelaterad information som är kopplad till ditt konto också bort.

Viktigt att känna till när du skapar eller publicerar i appen:
•  Om andra personer visas i dina videor, foton eller LIVE-videor är du ansvarig för att se till att TikTok har samtycke till att samla in och analysera deras ansikts- och röstinformation.
•  Vi använder inte ansikts- och eller röstinformation för att identifiera dig eller andra personer i dina videor, foton eller LIVE-videor och vi delar inte sådan information med tredje part.
•  När ett filter eller en effekt som använder ansikts- eller röstinformation har lagts till i ditt innehåll, tas den informationen bort.
•  När din video, ditt foto eller din LIVE har analyserats för något av syftena som beskrivs ovan kommer den ansikts- och röstrelaterade informationen som samlats in att tas bort.

Viktiga saker att tänka på när du använder åldersbedömning av ansiktet:
•  Yoti använder endast din selfie- och ansiktsinformation för att bedöma din ålder och för att avgöra om bilden föreställer en levande person eller inte. Din selfie och ansiktsinformation används inte för att identifiera dig för något annat ändamål.
•  Yoti delar inte din ansiktsinformation med TikTok eller tredje part.
•  Yoti och TikTok tar bort din selfie och ansiktsinformation när åldersbedömningen har slutförts.
•  Om det uppstår problem under processen, eller om du föredrar att inte använda åldersbedömning av ansiktet, kan du använda en annan metod för att bekräfta din ålder, t.ex. auktorisering med kreditkort.

Läs mer om informationen som vi samlar in och varför vi samlar in den i vår sekretesspolicy.