Välja mellan privat och offentligt konto

På TikTok kan du välja om du vill ha ett privat eller offentligt konto.

Privat konto

Om du väljer ett privat konto godkänner du vilka som får:
•  Följa dig
•  Titta på dina videor, LIVE-videor, biografier och gilla-markeringar
•  Se dina listor med följare och personer du följer
Andra kan inte göra Duett med eller Sammanfoga dina videor eller ladda ned dem.

Offentligt konto

Beroende på dina valda sekretessinställningar kan dina inlägg vara synliga för och delas av alla på och utanför TikTok, oavsett om de har ett TikTok-konto eller inte. Alla kan:
•  Följa dig
•  Titta på dina videor, LIVE-videor, biografier och gilla-markeringar
•  Se dina listor med följare och personer du följer
Beroende på dina sekretessinställningar kan andra ladda ned, göra Duett med och Sammanfoga dina videor. Ditt innehåll kan visas i sökmotorer, bloggar, inlägg i sociala medier och på nyhetswebbplatser.

Det här bör du känna till om privata och offentliga konton:
•  Ditt namn, användarnamn och profilfoto visas alltid för alla på och utanför TikTok.
•  Andra kan söka efter ditt konto.
•  Du kan alltid begränsa synligheten för enskilda inlägg genom att ändra videoinställningarna så kommer dina inlägg att begränsas till målgruppen du väljer.
•  Du väljer vilka som får kommentera dina videor, vilka som kan skicka direktmeddelanden till dig och om ditt konto ska föreslås för andra.

Så här ställer du in TikTok-kontot som privat eller offentligt:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny ☰-knappen högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess och sedan på Sekretess.
4. Aktivera eller inaktivera Privat konto.

Du kan lära dig mer om din sekretess i vårt Sekretesscenter.