Skärmtid

Gå till ett avsnitt

Daglig skärmtid på TikTok  •  Skärmtidspauser på TikTok  •  Sömnpåminnelser på TikTok  •  Uppdateringar om veckans skärmtid på TikTok  •  Instrumentpanel för skärmtid på TikTok

Daglig skärmtid på TikTok

Daglig skärmtid är en inställning för hantering av skärmtid som kan användas för att hantera din användning på TikTok. Du kan ställa in en gräns för daglig skärmtid så att du får en avisering när du når den tiden på TikTok. Du kan när som helst aktivera och inaktivera detta. Om du är 13–17 år är standardinställningen en timme.

Så här lägger du till daglig skärmtid:

TikTok-appen
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Skärmtid och sedan på Daglig skärmtid.
5. Följ stegen i appen för att ställa in eller redigera en dagsgräns. Du kan välja från flera alternativ eller ställa in en anpassad tid för varje dag.
Om du vill inaktivera daglig skärmtid kan du följa stegen ovan och sedan stänga av tidsgränsen.

Webbläsare
1. Klicka på profilfotot högst upp.
2. Klicka på Inställningar.
3. Klicka på Skärmtid och sedan på Daglig skärmtid.
4. Aktivera inställningen daglig skärmtid och välj en tidsgräns eller ställ in en anpassad gräns varje dag.
Om du vill inaktivera daglig skärmtid kan du följa stegen ovan och sedan stänga av tidsgränsen.

Vi meddelar dig när du når din dagliga gräns och du kan välja att stänga TikTok eller ange lösenkoden på skärmen för att återvända.

Daglig skärmtid är även tillgängligt i Föräldrakontroll.

Skärmtidspauser på TikTok

Du kan schemalägga skärmtidspauser så att du påminns om att ta en paus från TikTok efter en period av oavbruten skärmtid. Du kan när som helst aktivera och inaktivera pauspåminnelser.

Så här lägger du till en skärmtidspaus:

TikTok-appen
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Skärmtid och sedan på Skärmtidspauser.
5. Följ stegen i appen för att schemalägga eller redigera en skärmtidspaus
Om du vill inaktivera skärmtidspauser följer du stegen ovan och trycker på Av.

Om du når din gräns får du en avisering i appen om att du bör fundera på att ta en paus:
   ༚  Tryck på OK för att avfärda aviseringen. Du får ingen ny påminnelse fram till nästa gång du går in på appen.
   ༚  Tryck på Snooza för att starta om timern så påminns du igen om 10 minuter.
   ༚  Tryck på Redigera påminnelser för att ändra schemat för skärmtidspausen eller inaktivera den.

Webbläsare
1. Klicka på profilfotot högst upp.
2. Klicka på Inställningar.
3. Klicka på Skärmtid och sedan på Skärmtidspauser.
4. Aktivera skärmtidspauser och schemalägg eller redigera en paus.
Om du vill inaktivera skärmtidspauser följer du stegen ovan och inaktiverar dem.

Om du når din gräns får du en avisering om att du bör fundera på att ta en paus:
   ༚  Klicka på OK för att avfärda aviseringen. Du får ingen ny påminnelse till nästa besök.
   ༚  Klicka på Snooza för att starta om timern så påminns du igen om 10 minuter.
   ༚  Klicka på Redigera framtida påminnelser för att ändra schemat för skärmtidspausen eller inaktivera den.

Sömnpåminnelser på TikTok

Du kan ställa in sömnpåminnelser på TikTok för att hantera din skärmtid på kvällen och främja mer hälsosamma sömnvanor. När du aktiverar sömnpåminnelser inaktiverar vi push-meddelanden efter att din sovtid inleds för att minska störningarna. Kom ihåg att vi inaktiverar push-meddelanden för användare som är 13–17 år automatiskt.

Vi beräknar slutet av din sovtid automatiskt baserat på din ålder och vad sömnexperterna rekommenderar som minst antal timmar för att känna sig utvilad. Om du är 13–17 år behöver du exempelvis minst 8 timmars sömn medan du behöver minst 7 timmars sömn om du är över 18 år.

Så här lägger du till en sömnpåminnelse:

TikTok-appen
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Skärmtid och sedan på Sömnpåminnelser.
5. Följ stegen i appen för att schemalägga eller redigera en sömnpåminnelse.
Om du vill inaktivera en sömnpåminnelse kan du följa stegen ovan och stänga av påminnelsen.

När du når din sovtid får du en avisering i appen om att du bör fundera på att ta en paus:
   ༚  Tryck på OK för att avfärda aviseringen. Du får ingen ny påminnelse fram till nästa sömnpåminnelse.
   ༚  Tryck på Fördröj för att snooza påminnelsen så påminns du igen om 10 minuter.
   ༚  Tryck på Redigera påminnelse för att justera tiden för sömnpåminnelsen eller inaktivera den.

Webbläsare
1. Klicka på profilfotot högst upp.
2. Klicka på Inställningar.
3. Klicka på Skärmtid och sedan på Sömnpåminnelser.
4. Aktivera sömnpåminnelser och schemalägg eller redigera en sömnpåminnelse.
Om du vill inaktivera en sömnpåminnelse kan du följa stegen ovan och stänga av påminnelsen.

När du når din sovtid får du en avisering om att du bör fundera på att ta en paus:
   ༚  Klicka på OK för att avfärda aviseringen. Du får ingen ny påminnelse fram till nästa sömnpåminnelse.
   ༚  Klicka på Fördröj för att snooza påminnelsen så påminns du igen om 10 minuter.
   ༚  Klicka på Redigera påminnelse för att justera tiden för sömnpåminnelsen eller inaktivera den.

Uppdateringar om veckans skärmtid på TikTok

Du kan konfigurera Iaviseringar i inkorgen och push-meddelanden varje vecka för att få uppdateringar om din skärmtid. Du får en avisering om hur mycket tid du har spenderat på TikTok den senaste veckan och jämfört med föregående vecka.

Så här hanterar du uppdateringar om veckans skärmtid:

TikTok-appen
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess och sedan på Skärmtid.
4. Aktivera eller inaktivera inställningen Uppdateringar om veckans skärmtid.

Om du vill sluta få push-meddelanden och bara få aviseringar i inkorgen kan du göra följande:
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess och sedan på Aviseringar.
4. Inaktivera inställningen Uppdateringar om veckans skärmtid.

Webbläsare
1. Klicka på profilfotot högst upp.
2. Klicka på Inställningar.
3. Klicka på Skärmtid.
4. Aktivera eller inaktivera inställningen Uppdateringar om veckans skärmtid.

Instrumentpanel för skärmtid på TikTok

Du kan använda instrumentpanelen för att få en sammanfattning av tiden som du har spenderat på TikTok.

Så här ser du en sammanfattning av din skärmtid på TikTok:

TikTok-appen
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess och sedan på Skärmtid. Du kanske måste bläddra ned för att visa instrumentpanelen.

Webbläsare
1. Klicka på profilfotot högst upp.
2. Klicka på Inställningar.
3. Klicka på Skärmtid och sedan på Sammanfattning.

I instrumentpanelen för skärmtid kan du:
   ༚  Se den sammanlagda tiden som har spenderats på TikTok varje dag den senaste veckan. Dessa data visar din användning i appen och webbläsaren.
   ༚  Trycka eller klicka på TikTok öppnades för att se hur många gånger du har öppnat TikTok varje dag den senaste veckan.
   ༚  Använda datumfiltret för att se din användning från en annan vecka. Du kan bara välja från de senaste tre veckorna.

Instrumentpanelen för skärmtid finns även i Föräldrakontroll.

Obs! Ändringarna som du gör i skärmtidsinställningarna återspeglas i både app- och webbversionen av TikTok.