Bibliotek med kommersiellt innehåll

Hoppa till ett avsnitt

Vad är Bibliotek med kommersiellt innehåll?  •  Så här använder du Bibliotek med kommersiellt innehåll  •  Om Annonsbiblioteket  •  Om biblioteket med annat kommersiellt innehåll

Vad är Bibliotek med kommersiellt innehåll?

TikToks Bibliotek med kommersiellt innehåll (CCL) är ett arkiv med annonser och andra typer av kommersiellt innehåll som publicerats på TikTok.

Det finns två underbibliotek i CCL:
•  Annonsbiblioteket: Det här biblioteket innehåller annonser som vi får betalt för att visa för användare, inklusive annonser som inte är aktiva just nu eller som har pausats av annonsörerna.
•  Annat kommersiellt innehåll: Det här biblioteket har innehåll som marknadsför ett varumärke, en produkt eller tjänst som vi inte får betalt för att visa.

Obs! Bibliotek med kommersiellt innehåll innehåller för närvarande information om annonser som bara är tillgängliga för användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), Schweiz och Storbritannien.

Så här använder du Bibliotek med kommersiellt innehåll

Du kommer åt underbiblioteken som anges nedan på library.tiktok.com. CCL är tillgängligt för alla och du behöver inte ett TikTok-konto för att öppna, söka i eller använda det.

Om Annonsbiblioteket

Följande information finns tillgänglig i Annonsbiblioteket:
•  Annonser med minst en visning, som publicerades 1 oktober 2022 eller senare, och som riktas till användare i EES, Schweiz eller Storbritannien.
•  Du kan söka efter alla annonser, även om du inte sett dem tidigare.
•  Alla annonser och annonsuppgifter finns tillgängliga i biblioteket i ett år efter att annonsen senast visades av en användare.

Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan en annons visas i CCL från och med dess första visning. Ändringar eller uppdateringar som görs i annonsen eller kampanjen visas även i CCL inom 24 timmar.

Så här söker du i Annonsbiblioteket

Så här söker du i Annonsbiblioteket:
1. Gå till CCL.
2. Klicka på Annonsbiblioteket högst upp på sidan.
3. Välj land för annonsinriktning, annonstyp och datum när annonsen publicerades.
4. Om du vill hitta annonser som publicerats av en särskild annonsör eller som använder ett visst sökord, anger du annonsörens namn eller sökord från listmenyn.
5. Klicka på Sök.
  ༚  Annonser som inkluderar sökord som sökts eller med namn på annonsörer som matchar söktermen kan visas i resultaten.
  ༚  Du kan sortera resultat efter storlek på målgrupp, datum för senast visad och publiceringsdatum.

Vilken information finns tillgänglig i Annonsbiblioteket?

Klicka på annonskortet i sökresultaten för att gå till sidan med annonsinformation där du hittar mer information, bland annat:
•  Annonsör: Namn på annonsören samt personen eller entiteten som betalat för annonsen, om det är någon annan än annonsören (t.ex. en byrå), samt företagets registrerade adress. En länk till ett verifierat TikTok-konto kan också visas, om sådan finns. Tänk på att namnet på företagsentiteten som är registrerad på TikTok kan skilja sig från ett allmänt känt företagsnamn.
•  Först visad: Datum för när annonsen först visades.
•  Senast visad: Datum för när annonsen visades senast.
•  Visad av unika användare: En uppskattad omfattning av antalet unika användare som har sett annonsen minst en gång.
•  Sammanfattning av inriktning: En uppskattning av hur många användare som inkluderas i målgruppen samt kriterier som används för att avgöra den avsedda målgruppen, t.ex. ålder, kön, plats eller intresse.
•  Plats: Länderna där annonsen visades och antalet unika användare efter land som har sett annonsen minst en gång.

Obs! Vissa annonser har en etikett som anger att den tagits bort på grund av överträdelser av våra villkor. Du kan inte titta på dessa annonser men du hittar fortfarande en del annonsinformation som anges nedan, t.ex. antalet unika användare som har tittat på annonsen minst en gång eller sammanfattning av inriktning.

Om biblioteket med annat kommersiellt innehåll

CCL har även innehåll som marknadsför ett varumärke, en produkt eller tjänst som TikTok inte får betalt för att visa. Det här innehållet identifieras via inställningen för offentliggörande av innehåll som är tillgänglig för kreatörer när de publicerar innehåll.

Innehållet inkluderas i CCL om det har minst en visning och det fortfarande är offentligt tillgängligt på kreatörens konto. Varje del av innehållet är tillgänglig i biblioteket i ett år efter att den tas bort eller görs privat av kreatören, i enlighet med gällande lagar.

Så här söker du i biblioteket med annat kommersiellt innehåll

Så här söker du efter annat kommersiellt innehåll:
1. Gå till CCL.
2. Klicka på Annat kommersiellt innehåll högst upp på sidan.
3. Välj kreatörens land och publiceringsdatum.
4. Om du vill hitta innehåll som publicerats av en specifik kreatör anger du kreatörens användarnamn.
5. Klicka på Sök. Du kan sortera resultat efter videovisningar och publiceringsdatum.

Vilken information finns tillgänglig i biblioteket med annat kommersiellt innehåll?

Följande information finns tillgänglig för varje innehållsdel på sidan med sökresultat:
•  Användarnamn: Kreatörens användarnamn.
•  Varumärkets namn: Varumärket som taggats av kreatören som sponsor av ditt innehåll, om tillämpligt.
•  Publiceringsdatum: Datum för när innehållet publicerades och kunde visas av alla användare.
•  Videovisningar: Antalet gånger som innehållet har visats.

Viktigt att veta om biblioteket med annat kommersiellt innehåll:
•  Biblioteket inkluderar bara innehåll som kreatören har offentliggjort som kommersiellt via inställningen för offentliggörande av innehåll.
•  Vissa kreatörer kanske har mer innehåll tillgängligt i biblioteket än det som visas i deras profil på TikTok. Det kan bero på att kreatören har tagit bort videon från sin profil eller gjort den privat, men den är fortfarande tillgänglig i biblioteket.