Så används ditt telefonnummer på TikTok

Hoppa till ett avsnitt

Så här använder TikTok ditt telefonnummer  •  Så här använder TikTok din e-post  •  Så här konfigurerar du tvåstegsverifiering  •  Så här väljer du om TikTok ska kunna föreslå ditt konto för dina telefonkontakter  •  Så här hanterar du om TikTok kan föreslå konton för dig via dina telefonkontakter

Så här använder TikTok ditt telefonnummer

Din TikTok-upplevelse förbättras om du lägger till ditt telefonnummer på ditt konto.

Vi kan använda ditt mobiltelefonnummer för att:
•  Hjälpa dig att logga in på ditt TikTok-konto. Om du glömmer ditt användarnamn, din e-post eller den andra inloggningsmetoden du använde för att logga in på TikTok, kan du visa alla dina inloggningsmetoder genom att ange mobiltelefonnumret som är kopplat till ditt konto på skärmen för kontoåterställning. Om du glömmer bort ditt lösenord kan du även använda ditt mobiltelefonnummer för att:
•  Återställa ditt lösenord
•  Förstärka kontosäkerheten med tvåstegsverifiering.
•  Föreslå ditt konto för personer som du kanske känner.
•  Fylla i din information automatiskt när du fyller i ett formulär.
•  Förbättra annonsupplevelsen för dig och andra. Vi kan matcha dina kontaktuppgifter med information som vi får från annonsering, mätvärden och datapartner, till exempel när du gör ett köp efter att ha sett en annons på TikTok. Det hjälper oss att visa anpassade annonser för dig baserat på aktiviteter utanför TikTok, beroende på dina inställningar, och förbättrar våra annonstjänster för alla i TikTok-communityn. Läs mer om annonser och dina data i TikToks Säkerhetscenter.

Observera att:
•  Ditt mobiltelefonnummer inte visas i din TikTok-profil. Du kan ändra eller ta bort ditt telefonnummer när som helst efter att du angett en alternativ metod för att logga in på ditt konto.
•  Du kan hantera hur vi föreslår ditt konto för andra, synkronisera kontakter med mera i dina sekretessinställningar.
•  Vi säljer inte personuppgifter, inklusive ditt telefonnummer, till någon. Läs mer om hur TikTok använder ditt telefonnummer i vår sekretesspolicy.

Så här använder TikTok din e-post

Om du lägger till din e-postadress på ditt konto kan din TikTok-upplevelse förbättras.

Vi kan använda din e-post för att:
•  Hjälpa dig att logga in. Om du glömmer ditt användarnamn, telefonnummer eller den andra inloggningsmetoden som du använde för att logga in på TikTok, kan du visa alla dina inloggningsmetoder genom att ange e-postadressen som är kopplad till ditt konto på sidan för kontoåterställning. Om du glömmer bort ditt lösenord kan du även använda din e-post för att återställa ditt lösenord.
•  Förstärka kontosäkerheten med tvåstegsverifiering.
•  Förbättra annonsupplevelsen för dig och andra. Vi kan matcha dina kontaktuppgifter med information som vi får från annonsering, mätvärden och datapartner, till exempel när du gör ett köp efter att ha sett en annons på TikTok. Det hjälper oss att visa anpassade annonser för dig baserat på aktiviteter utanför TikTok, beroende på dina inställningar och förbättrar våra annonstjänster för alla i TikTok-communityn. Läs mer om annonser och dina data i TikToks Säkerhetscenter.
•  Skicka trendande innehåll, nyhetsbrev, kampanjer, rekommendationer och kontouppdateringar till dig.
•  Skicka beställningsuppdateringar, logistiska uppdateringar och återbetalningsstatus till dig om TikTok Shop är tillgängligt i ditt land.

Observera att:
•  Din e-post inte är synlig i din TikTok-profil. Du kan ändra eller ta bort din e-post när som helst när du lägger till en alternativ inloggningsmetod i ditt konto.
•  Vi kan få din e-postadress om du väljer att synkronisera Facebook-vänner.
•  Vi säljer inte personlig information, inklusive e-post, till någon. Läs mer om hur TikTok använder din e-postadress i vår sekretesspolicy.

Så här konfigurerar du tvåstegsverifiering

Du kan konfigurera tvåstegsverifiering (2SV) med ditt telefonnummer och din e-postadress. Vi rekommenderar att du aktiverar tvåstegsverifiering för att skydda ditt konto ännu bättre. Det är en vanlig kontosäkerhetsfunktion som lägger till ett extra skyddslager och hjälper oss att verifiera att det är du som loggar in från en okänd enhet. Tvåstegsverifiering ger även ditt konto ett extra skyddslager om ditt lösenord skulle komprometteras. Många använder bara ett lager (ett lösenord) för att skydda sitt konto, men med tvåstegsverifiering behöver en person som får tag på ditt lösenord fortfarande åtkomst till din telefon eller din e-postadress när hen försöker logga in på ditt konto.

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering:
1. Kontrollera att du laddat ned den senaste TikTok-versionen på din enhet.
2. Tryck på Profil längst ned på skärmen.
3. Tryck på knappen Meny högst upp.
4. Tryck på Inställningar och sekretess.
5. Tryck på Säkerhet.
6. Tryck på Tvåstegsverifiering och välj minst två verifieringsmetoder:
  ༚  SMS (rekommenderas)
  ༚  E-post (rekommenderas)
  ༚  Autentiseringsapp (rekommenderas). Du behöver ha en autentiseringsapp, t.ex. Google Authenticator eller Microsoft Authenticator, installerad på din enhet för att använda det här alternativet. Följ anvisningarna på nästa skärm för att skanna QR-koden eller kopiera nyckeln som tillhandahålls. Ange nyckeln i autentiseringsappen när du lägger till ett konto för TikTok. Till sist anger du koden som du får från autentiseringsappen på nästa skärm i TikTok-appen.
  ༚  Lösenord
7. Tryck på Aktivera för att bekräfta.
8. Om du väljer SMS eller e-post:
  ༚  Du får en uppmaning att ange en e-postadress och ett telefonnummer om du inte angett dina kontaktuppgifter tidigare. Standardavgifter för SMS kan tillkomma.
  ༚  Tryck på Skicka kod och på nästa skärm anger du verifieringskoden som skickats till dig via SMS och e-post.

Nästa gång du loggar in uppmanas du att ange en verifieringskod som skickas till ditt telefonnummer eller din e-postadress, eller så hittar du den i din autentiseringsapp beroende på vilken verifieringsmetod du väljer. Ange koden på skärmen för tvåstegsverifieringen för att bekräfta din identitet.

Så här hanterar du om TikTok kan föreslå ditt konto för dina telefonkontakter

Ditt konto kan föreslås för andra på TikTok om:
•  Du har lagt till ditt telefonnummer på TikTok-kontot.
•  Du har aktiverat inställningen Kontakter i sekretessinställningen Föreslå ditt konto för andra.
•  Personen vi föreslår ditt konto för har valt att synkronisera sina telefonkontakter med TikTok och ditt telefonnummer finns i hens kontakter. Läs mer om hur ditt telefonnummer används för att föreslå ditt konto för andra.

Så här granskar och ändrar du din inställning Kontakter:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Sekretess och sedan på Föreslå ditt konto för andra.
5. Aktivera eller inaktivera inställningen Kontakter .

Så här väljer du om TikTok ska kunna föreslå konton för dig genom att använda dina telefonkontakter

Vi kan hjälpa dig att hitta och följa personer som du kanske känner om du har lagt till ditt telefonnummer och dina telefonkontakter är synkroniserade. Du kan stoppa synkroniseringen när som helst och ta bort tidigare synkroniserade data från TikTok.

Så här granskar och ändrar du din inställning Synkronisera kontakter:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Sekretess och sedan på Synkronisera kontakter och Facebook-vänner.
5. Aktivera eller inaktivera inställningen Synkronisera kontakter. Du kan även ta bort tidigare synkroniserade data.