Kaupallisen sisällön hakemisto

Siirry osioon

Mikä Kaupallisen sisällön hakemisto oikein on?  •  Näin Kaupallisen sisällön hakemistoa käytetään  •  Tietoa mainoshakemistosta  •  Tietoa toisesta kaupallisen sisällön hakemistosta

Mikä Kaupallisen sisällön hakemisto oikein on?

TikTokin Kaupallisen sisällön hakemisto (KSH) on arkisto, joka sisältää TikTokissa julkaistut mainokset ja muun tyyppiset kaupalliset sisällöt.
Kaupallisen sisällön hakemisto koostuu kahdesta pääasiallisesta alihakemistosta, jotka on esitelty alla.
•  Mainoshakemisto: Tämä hakemisto sisältää mainoksia, joiden näyttämisestä käyttäjille TikTok saa maksun. Mukana ovat myös mainokset, jotka eivät ole tällä hetkellä aktiivisina, sekä mainokset, joiden jakelun alustalla mainostaja on keskeyttänyt.
•  Muu kaupallinen sisältö: Tämä hakemisto koostuu sisällöstä, joka mainostaa tuotemerkkiä, tuotetta tai palvelua ja jonka näyttämisestä käyttäjille TikTok ei saa maksua.

Huomautus: Kaupallisen sisällön hakemisto sisältää tällä hetkellä tietoja mainoksista, jotka ovat vain Euroopan talousalueella (ETA), Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa oleskelevien nähtävillä.

Näin Kaupallisen sisällön hakemistoa käytetään

Tässä artikkelissa mainittuja alihakemistoja voi selata osoitteessa library.tiktok.com. Kaupallisen sisällön hakemisto on kaikkien käytettävissä. Sinulla ei siis tarvitse olla TikTok-tiliä päästäksesi hakemistoon, etsiäksesi sieltä sisältöä ja hyödyntääksesi sitä omaan käyttöösi.

Tietoa mainoshakemistosta

Mainoshakemistosta löydät seuraavat tiedot:
•  Kaikki mainokset, joilla on vähintään yksi näyttökerta, jotka on julkaistu 1. lokakuuta 2022 alkaen ja jotka on kohdistettu Euroopan talousalueella, Sveitsissä tai Isossa-Britanniassa oleskeleville käyttäjille.
•  Voit etsiä hakemistosta mitä mainoksia tahansa, myös sellaisia, joita et ole ennen nähnyt.
•  Yksittäinen mainos tietoineen on saatavilla hakemistossa vuoden ajan siitä, kun joku käyttäjä on viimeksi nähnyt mainoksen.

Huomautus: mainoksen listautumisessa kaupallisen sisällön hakemistoon saattaa kestää vuorokausi siitä hetkestä, jona mainos sai ensimmäisen katselukertansa. Kaikki mainokseen tai kampanjaan tehdyt muutokset ja päivitykset näkyvät hakemistossa myös enintään 24 tunnin viiveellä.

Mainoshakemistosta etsiminen
Ohje sisältöjen etsimiseen mainoshakemistosta:
1. Siirry Kaupallisen sisällön hakemistoon.
2. Napsauta
mainoshakemistoa sivun ylälaidassa.
3. Valitse
mainoksen kohdemaa, tyyppi ja julkaisupäivä.
4. Jos haluat löytää tietyn mainostajan julkaisemia tai tiettyä avainsanaa käyttäviä mainoksia, kirjoita hakusanaksi pudotusvalikosta löytyvä
mainostajan nimi tai avainsana.
5. Napsauta
hakupainiketta.
   ༚  Kaikkien annetun avainsanan sisältävien mainosten tai hakusanaa vastaavien mainostajien sisältöjen pitäisi nyt näkyä hakutuloksissa.
   ༚  Voit lajitella tuloksia yleisön koon, viimeisimmän näyttöpäivän ja julkaisupäivän mukaan.

Mitä tietoja mainoshakemistosta löytyy?
Napsauta hakutulosten mainoskorttia siirtyäksesi mainoksen tietosivulle. Sieltä löydät lisätietoja:
•  Mainostaja: Mainostajan nimi sekä mainoksen maksaneen henkilön tai tahon nimi, jos se on eri kuin mainostajan nimi (esimerkiksi mainostoimisto), sekä yrityksen rekisteröity sijainti. Linkki mainostajan vahvistettuun TikTok-tiliin voidaan myös näyttää, jos sellainen on saatavilla. Muista, että TikTokiin rekisteröity yrityksen nimi voi poiketa yrityksen yleisesti tunnetusta nimestä.•  Ensimmäinen näyttökerta: päivämäärä, jona mainos on näytetty käyttäjille ensimmäisen kerran.
•  Viimeisin näyttökerta: viimeisin päivämäärä, jona mainos on näytetty käyttäjille.
•  Mainokset nähneet katsojat: niiden yksittäisten käyttäjien määrä (esitettynä arvioituna vaihteluvälinä), jotka ovat nähneet mainoksen vähintään kerran.
•  Kohdistamisen yhteenveto: Arvio siitä, kuinka moni käyttäjä täyttää kohdeyleisön kriteerit tai aiotun kohdeyleisön määrittämiseen käytettävät kriteerit. Niitä voivat olla esimerkiksi ikä, sukupuoli, sijainti tai kiinnostuksen kohteet.
•  Sijainti: maat, joissa mainos on näytetty, sekä niiden yksittäisten käyttäjien määrä maittain, jotka ovat nähneet mainoksen vähintään kerran.

Huomautus: Joskus mainoksen asemesta saatatkin nähdä merkinnän, joka osoittaa, että kyseinen mainos on poistettu ehtojemme vastaisena. Tällaisia poistettuja mainoksia ei voi tarkastella, mutta osa niiden tiedoista on edelleen nähtävillä, kuten niiden yksittäisten käyttäjien lukumäärä, jotka ovat nähneet mainoksen vähintään kerran, sekä yhteenveto mainoksen kohdistamisesta.

Tietoa muun kaupallisen sisällön hakemistosta

Kaupallisen sisällön hakemistosta löytyy myös sisältö, jossa mainostetaan tuotemerkkiä, tuotetta tai palvelua ja jonka näyttämisestä käyttäjille TikTok ei saa maksua. Sisältö tunnistetaan kaupalliseksi sisällön avoimuutta koskevan asetuksen kautta, jonka sisällönluoja määrittää julkaistessaan sisältöä alustalle.

Mainitunkaltainen sisältö on mukana Kaupallisen sisällön hakemistossa, jos sillä on vähintään yksi näyttökerta ja se on julkisesti tarkasteltavissa sisällönluojan tilillä. Sisällöt säilytetään hakemistossa sovellettavien lakien mukaisesti vielä vuoden ajan siitä hetkestä, kun sisällönluoja on poistanut sisältönsä tai vaihtanut sen näkyvyyden yksityiseksi.

Hakeminen toisesta kaupallisen sisällön kirjastosta
Muunlaisen kaupallisen sisällön hakeminen:
1. Siirry Kaupallisen sisällön hakemistoon.
2. Napsauta
Muu kaupallinen sisältö -kohtaa sivun ylälaidassa.
3. Valitse etsimäsi
sisällönluojan maa ja julkaisupäivä.
4. Jos haluat löytää tietyn sisällönluojan julkaisemaa materiaalia, tee haku hänen
käyttäjänimellään.
5. Napsauta
hakupainiketta. Voit lajitella tulokset videon katselukertojen tai julkaisupäivämäärän mukaan.

Mitä tietoja toinen kaupallisen sisällön hakemisto pitää sisällään?
Jokaisesta hakutulossivun sisällöstä on saatavilla seuraavat tiedot:
•  Käyttäjänimi: sisällönluojan käyttäjätunnus.
•  Tuotemerkki: sen brändin nimi, jonka sisällönluoja on merkinnyt sisältönsä sponsoriksi.
•  Julkaisupäivä: päivämäärä, jona sisältö julkaistiin ja saatettiin kaikkien käyttäjien nähtäville.
•  Videon katselukerrat: kuinka monta kertaa sisältöä on katsottu.

Tärkeää tietää toisesta kaupallisen sisällön hakemistosta:
•  Hakemisto käsittää vain sisältöä, jonka sisällönluoja on merkinnyt kaupalliseksi sisällöksi sisällön avoimuusasetuksen kautta.
•  Saatat huomata, että joillakin sisällönluojilla on hakemistossa enemmän sisältöä kuin mitä näet heidän profiilissaan TikTokissa. Tämä voi johtua siitä, että sisällönluoja on poistanut videonsa profiilistaan tai tehnyt siitä yksityisen, mutta video on edelleen saatavilla hakemistossa.