Kontosäkerhet

Gå till ett avsnitt

Skydda ditt konto  •  Hantera betrodda enheter  •  Kontakta Tiktok om spärrade konton  •  Kontakta TikTok om borttagna videor  •  Ta bort ditt TikTok-konto  •  Anmäla ett problem

Skydda ditt konto

Din kontosäkerhet är av högsta prioritet för oss. Här kommer några tips på hur du kan skydda ditt TikTok-konto:

1. Koppla ett telefonnummer och en e-postadress till ditt TikTok-konto.

Vi rekommenderar att du lägger till två kontaktmetoder på ditt konto. På så sätt har du en alternativ inloggningsmetod om en länkad metod är komprometterad.

Så här kopplar du ett telefonnummer och en e-postadress till ditt konto:
1. Tryck på
Profil längst ned till höger.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Konto och sedan på Användarinformation.
5. Ange ditt telefonnummer och din e-postadress.
6. Tryck på Skicka kod och ange verifieringskoderna som har skickats till dig via SMS och e-post.
Ta reda på mer om hur ditt telefonnummer används på TikTok.

2. Skapa ett starkt och unikt lösenord.

Välj ett lösenord som är unikt för dig och svårt för andra att gissa.

Så här väljer du ett starkt TikTok-lösenord:
•  Välj gärna ett lösenord med 12–15 tecken.
•  Använd en kombination av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.
•  Ändra lösenordet ofta. Vi föreslår att du uppdaterar det var 30:e dag.

3. Lägg till en nyckel på ditt TikTok-konto.

För en säkrare och mer förenklad inloggningsmetod rekommenderar vi att du konfigurerar en nyckel på ditt TikTok-konto. En nyckel är en kryptografisk nyckel som lagras på din mobila enhet och den kan användas för att logga in på ditt TikTok-konto utan att du behöver komma ihåg ett lösenord.

Nycklar kan erbjuda en inloggningsmetod som är säkrare än vanliga lösenord eftersom de utnyttjar säkerhetsfunktionerna som redan tillåts på din enhet, till exempel Face ID (Apple), lösenkod (Apple), Touch Unlock (Android) och PIN-kod (Android). Dessutom kan du logga in på ditt nyckelaktiverade TikTok-konto från en enhet som också är inloggad på ditt Apple ID eller Google-konto.

Läs mer om hur du loggar in på ditt TikTok-konto med en nyckel.

Så här konfigurerar du en nyckel på ditt TikTok-konto:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Konto.
5. Tryck på Nyckel och sedan Konfigurera på nästa skärm och följ anvisningarna som anges. Om du skapar en nyckel i Google Lösenordshantering omdirigeras du till den sidan för att slutföra konfigurationen.

Nästa gång du loggar in uppmanas du att logga in med din sparade nyckel.

4. Aktivera tvåstegsverifiering.

Vi rekommenderat starkt att du aktiverar tvåstegsverifiering (2SV) för att skydda ditt konto ytterligare. Det är en vanlig kontosäkerhetsfunktion som ger ett extra säkerhetslager och som hjälper oss att bekräfta att du är den du utger dig för att vara när du loggar in från en okänd enhet.

Dessutom ger tvåstegsverifiering ditt konto ett extra skyddslager om ditt lösenord skulle komprometteras. Många användare har bara ett skyddslager på kontot och det är lösenordet. Men om någon får tag på ditt lösenord och du har aktiverat tvåstegsverifiering, behöver den personen fortfarande åtkomst till din telefon eller e-postadress när hen försöker logga in på ditt konto.

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering:
1. Tryck på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess och sedan på Säkerhet.
4. Tryck på Tvåstegsverifiering och välj minst två verifieringsmetoder:
   ༚  Telefon (rekommenderas)
   ༚  E-post (rekommenderas)
   ༚  Autentiserare (rekommenderas) För att använda det här alternativet måste du installera en autentiseringsapp på din enhet, t.ex. Google Authenticator eller Microsoft Authenticator. Följ anvisningarna på nästa skärm för att skanna QR-koden eller kopiera nyckeln som du får. Ange nyckeln i autentiseringsappen när du lägger till ett konto för TikTok. Till sist anger du koden som du får från autentiseringsappen på nästa skärm i TikTok-appen.
   ༚  Lösenord
5. Tryck på Aktivera för att bekräfta.
6. Om du väljer Telefon eller E-post:
   ༚  Uppmanas du att ange din e-postadress eller ditt telefonnummer om du inte har angett dina kontaktuppgifter tidigare. Standardavgifter för SMS kan tillkomma.
   ༚  Tryck på Skicka kod och ange sedan verifieringskoden som har skickats till dig via SMS eller e-post.

Nästa gång du loggar in uppmanas du att ange en verifieringskod som skickas till ditt telefonnummer eller din e-postadress, eller så hittar du den i din autentiseringsapp, beroende på vilken verifieringsmetod du väljer. Ange koden i tvåstegsverifieringsmeddelandet på din skärm för att bekräfta din identitet.

Hantera betrodda enheter

När du loggar in på TikTok med en okänd enhet eller från en tredjepartsapplikation blir du ombedd att ange ditt lösenord och en engångsverifieringskod (som skickas via sms eller e-post).

Om du upprepade gånger besöker TikTok från en identifierad och betrodd enhet kan du välja att spara enheten efter att ha angett engångsverifieringskoden så att du inte blir ombedd att ange den igen.

Så här kontrollerar och hanterar du betrodda enheter i ditt konto:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Säkerhet.
5. Tryck på
Hantera enheter och kontrollera listan med betrodda enheter.
6. Om du inte känner igen en enhet, trycker du på knappen
Ta bort för att ta bort den och ändra lösenordet för att skydda ditt konto.

Kontakta TikTok om spärrade konton

Konton som upprepat bryter mot våra Communityregler spärras från TikTok.

Om ditt konto har blivit spärrat får du en banderollavisering med information om ändringen på kontot nästa gång du öppnar appen.

Om du anser att detta är ett misstag kan du skicka in en överklagan.

Så här skickar du in en överklagan:
1. Öppna notifikationen.
2. Tryck på
Överklaga.
3. Följ anvisningarna.

Kontakta TikTok om borttagna videor

Videor som bryter mot våra Communityregler tas bort från TikTok. Om du anser att ditt innehåll har tagits bort av misstag kan du skicka in en överklagan. Din feedback hjälper oss att förbättra hur vi skyddar vår community.

Så här skickar du in en överklagan:
1. I TikTok-appen trycker du på Inkorg längst ned.
2. Tryck på aviseringen.
3. Tryck på Skicka en överklagan och följ sedan anvisningarna som anges.

Så här skickar du en överklagan från din borttagna video:
1. I TikTok-appen går du till videon som har tagits bort.
2. Tryck på Brott mot communityregler: visa information.
3. Tryck på Skicka en överklagan och följ sedan anvisningarna.

Obs! Om du tar bort innehåll som har överklagan under granskning kanske vi inte kan ta bort överträdelsen från ditt konto om din överklagan godkänns. Ditt innehåll återställs inte om du tar bort det efter att du skickar en överklagan.

Tänk på att om du gör dig skyldig till flera överträdelser kan vi vidta åtgärder mot ditt konto.

Radera ditt TikTok-konto

Så här raderar du ditt TikTok-konto:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Konto och sedan på Inaktivera eller ta bort konto.
5. Följ anvisningarna i appen för att inaktivera eller ta bort ditt konto.

Läs igenom vår sekretesspolicy om du vill veta mer om hur dina data hanteras när du tar bort ett konto.

Kontakta oss om du behöver mer hjälp med kontot på TikTok.

Anmäla ett problem

Så här anmäler du ett problem på TikTok:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Inställningar och sekretess.
4. Tryck på
Anmäl ett problem och välj ett ämne.
5. Följ stegen i appen för att åtgärda problemet. Om de föreslagna stegen inte löser ditt problem, väljer du Nej på frågan "Har ditt problem lösts?" och trycker sedan på Behöver du mer hjälp? för att kontakta oss med mer information.