Ålderskrav för TikTok LIVE

Hoppa till ett avsnitt

Vad är ålderskravet för att sända LIVE på TikTok?  •  Hur bekräftar du din ålder för att sända LIVE?  •  Så här använder vi informationen som du skickar in till TikTok om du bekräftar din ålder för att sända LIVE  •  Så här lagrar vi din information om du bekräftar din ålder  •  Så här delar vi din information

Vad är ålderskravet för att sända LIVE på TikTok?

Du måste vara minst 18 år för att sända LIVE. För att garantera att LIVE-kreatörerna uppfyller våra ålderskrav ber vi att du bekräftar din ålder innan du sänder LIVE. Ta reda på mer om våra LIVE-policyer i våra communityregler.

Vi avgör om du är behörig till LIVE baserat på din bekräftade ålder:
•  Du får sända LIVE om vi kan bekräfta att du är över 18 år.
•  Om vi inte kan bekräfta din ålder får du inte sända LIVE.
•  Om vi bekräftar att du är under 18 år kommer du inte åt LIVE eller andra funktioner på TikTok eftersom du inte uppfyller ålderskraven.
•  Om vi bekräftar att du är under 13 år tas ditt konto bort eftersom du är yngre än TikToks minimiålder.

Hur bekräftar man sin ålder för att sända LIVE?

När du startar en LIVE ska du följa anvisningarna som anges för att bekräfta att du är minst 18 år. Du kan bekräfta din ålder på ett av följande sätt.

Selfie med ID-handling
För att bekräfta din ålder med en selfie med ID-handling måste du bifoga följande:
•  Ett foto på din myndighetsutfärdade ID-handling och
•  En selfie där du visar upp (a) den myndighetsutfärdade ID-handlingen och (b) ett papper som tydligt och läsligt visar en unik kod som vi skickar till dig under processen. Du kan täcka för delar av din ID-handling om du har laglig rätt eller skyldighet att göra det.

Auktorisering med kreditkort
Du måste ange dina kreditkortsuppgifter om du vill bekräfta din ålder via auktorisering med kreditkort. En liten och tillfällig avgift tas ut för att autentisera ditt kreditkort. Du får en återbetalning om det tillkommer några avgifter.

Åldersbedömning av ansiktet
Du måste bifoga en selfie om du vill bekräfta din ålder via en åldersbedömning av ansiktet. Efter att du har skickat in din selfie skickar vi den till vår externa tjänsteleverantör för åldersbedömning. De använder sin egen teknik för att bedöma din ålder baserat på ansiktsdragen i din selfie. Därefter skickar de en åldersbedömning till oss och tar bort din selfie.
Om du vill bekräfta din ålder via en åldersbedömning av ansiktet måste du tillhandahålla:
•  En selfie som tas i realtid. Du kan inte ladda upp en befintlig selfie från ditt fotoalbum och
•  En selfie där hela ditt ansikte ryms inom ramen på skärmen. Ta bort föremål som skapar skuggor, till exempel hattar. Du behöver inte ta av dig glasögonen.

När du har skickat in informationen som krävs meddelar vi dig om resultatet.

Så här använder vi informationen som skickas in för att bekräfta din ålder

Vi ber att du anger en del information för att bekräfta din ålder så att vi kan avgöra om vi kan ge dig LIVE-åtkomst, eftersom vi har ett berättigat intresse av att skydda vår community och förhindra felaktig användning av våra tjänster, vilket beskrivs i vår sekretesspolicy. Vi behöver olika typer av information beroende på hur du väljer att bekräfta ditt födelsedatum.

Tänk på följande:
•  Om vi bekräftar att du är minst 18 år uppdaterar vi födelsedatumet på ditt konto.
•  Om vi bekräftar att du är under 18 år kan vi uppdatera ditt födelsedatum baserat på informationen som du skickar in. Ditt födelsedatum är inte synligt för andra på TikTok.
•  Vi använder bara informationen som du anger för att bekräfta din ålder och för att meddela dig om vårt beslut. Om du exempelvis väljer att bifoga foton, visar vi dem inte i din TikTok-profil eller någon annanstans på TikTok.

Så här lagrar vi din information om du bekräftar din ålder

När överklagan har slutförts börjar vi ta bort informationen som du har skickat in, inklusive selfies och foton på din ID-handling. Om vi bekräftar att du är under 13 år tar vi bort ditt konto efter 120 dagar (eller 187 dagar om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet [EES] och 30 dagar om du bor i USA) från och med datumet när vi beslutar om din åldersbekräftelse och vi börjar ta bort alla dina andra data. Ta reda på mer om överklaganden för minderåriga på TikTok och hur du laddar ned dina data.

Om vi bekräftar att du är minst 13 år:
•  Om du har ett TikTok-konto behåller vi uppgifterna om ditt födelsedatum, bekräftelsen på att du har skickat in din ålder, hur du bekräftade din ålder och resultatet.
•  Vi sparar inga kopior av din ID-handling, om du skickar in en, men vi behåller informationen om ID-autentiseringskontrollen som utförs av vår tjänsteleverantör. Till exempel antalet gånger som din ID-handling har granskats om din första bekräftelse inte godkändes och när vår tjänsteleverantör skickade autentiseringsresultatet till oss.
•  Om du inte längre har ett TikTok-konto tar vi bort alla uppgifter ovan (samt resten av dina uppgifter).
•  Vi skapar ett register där vi kan spåra statusen för och information om din åldersbekräftelse. Vi lagrar uppgifterna i 90 dagar och tar sedan bort dem.

Så här delar vi din information

Beroende på hur du väljer att bekräfta ditt födelsedatum delar vi informationen du skickar in med våra tjänsteleverantörer som hjälper oss att kontrollera om din ID-handling är äkta, bedömer din ålder med din selfie eller tillåter våra utsedda tjänsteleverantörer att tillfälligt auktorisera kreditkort. Vi delar inte informationen med tredje part utanför åldersbekräftelseprocessen.