Begränsat läge

Hoppa till ett avsnitt

Vad är Begränsat läge på TikTok?  •  Så här hanterar du Begränsat läge  •  Hur fungerar Begränsat läge?  •  Vilken typ av innehåll är inte tillgängligt i Begränsat läge?

Vad är Begränsat läge på TikTok?

Begränsat läge begränsar exponeringen för innehåll som kanske inte är lämpligt för alla, t.ex. eftersom det innehåller vuxna eller komplicerade teman. Vissa funktioner är inte tillgängliga i Begränsat läge, t.ex. Följer-flödet och presenter i LIVE. Föräldrar och vårdnadshavare kan också aktivera Begränsat läge för sina tonåringar i Föräldrakontroll.

Så här hanterar du Begränsat läge

Så här aktiverar eller inaktiverar du Begränsat läge:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på Meny högst upp.
3. Tryck på Inställningar och sekretess.
4. Tryck på Innehållsinställningar och sedan på Begränsat läge.
5. Följ stegen i appen för att ställa in eller ange en lösenkod för att aktivera eller inaktivera Begränsat läge.

Obs!
•  Den här funktionen är bara tillgänglig i TikTok-appen. Begränsat läge är aktiverat som standard när du surfar på nätet eller mobilen.
•  Om du har flera konton måste du aktivera Begränsat läge på varje konto separat.
•  Om du är förälder eller vårdnadshavare kan du även aktivera Begränsat läge på din tonårings konto i Föräldrakontroll.

Hur fungerar Begränsat läge?

Vi använder automatiska system och mänsklig moderering för att avgöra vilket innehåll som passar för Begränsat läge:
•  Våra automatiska system identifierar lämpligt innehåll genom att använda flera olika faktorer, inklusive om ett konto nyligen har brutit mot våra communityregler.
•  Om mänskliga moderatorer beslutar att innehållet inte är lämpligt för alla målgrupper blir det inte tillgängligt i Begränsat läge.

Vilken typ av innehåll är inte tillgängligt i Begränsat läge?

Vi siktar på att bara visa innehåll som är lämpligt för alla målgrupper i Begränsat läge. Du bör inte se vuxna eller komplicerade teman som t.ex.:
•  Svordomar
•  Sexuellt suggestivt innehåll
•  Realistiskt våld eller skrämmande bilder
•  Skjutvapen eller vapen i en miljö som inte är lämplig
•  Olagliga eller narkotikaklassade substanser/droger
•  Explicita referenser till vuxna eller komplicerade teman som kan avspegla personliga upplevelser eller verkliga händelser som är avsedda för vuxna målgrupper

Vi jobbar hela tiden med att förbättra funktionen. Om du inte tycker att videon passar för Begränsat läge kan du anmäla den. Vi överväger huruvida videon ska tas bort om den bryter mot våra communityregler. Om vi inte tar bort videon kan vi fortfarande inte tillåta den i Begränsat läge, t.ex. om den innehåller vuxna eller komplicerade