Innehåll som bryter mot våra policyer och spärrade konton

Hoppa till avsnitt

Innehållsmoderering på TikTok  •  Varningar och spärrningar av konton

Innehållsmoderering på TikTok

Våra Communityregler anger vad som är tillåtet och inte på TikTok och hjälper till att skapa en välkomnande, säker och underhållande upplevelse. Vi har utvecklat verktyg och teknik för att identifiera och ta bort skadligt innehåll och skadliga beteenden som bryter mot våra Communityregler. Dessa verktyg hjälper oss att förbättra säkerheten för vår community och bibehålla integriteten på vår plattform.

Hur upptäcker TikTok överträdelser och upprätthåller sina communityregler?

Vi använder både automatiska och mänskliga utvärderingar för att identifiera och vidta åtgärder vid överträdelser av våra communityregler. Om vi upptäcker överträdelser och tar bort innehållet, meddelas kontoägaren om detta.

Vad händer om ditt TikTok-innehåll granskas?

Om ditt TikTok-innehåll granskas, kommer det att granskas av vårt team för tillit och säkerhet som avgör om det bör tas bort eller inte längre visas i För dig-flödet i enlighet med våra communityregler. Det kan inträffa när du laddar upp innehåll, om det börjar bli populärt eller om det anmäls.

Om en överträdelse identifieras:
•  Tar vi bort innehållet och meddelar dig om orsaken.
•  Har du möjligheten att överklaga beslutet.

Vad händer om din video inte är behörig i För dig-flödet?

I vissa fall kan vi bestämma att din video inte är behörig i För dig-flödet, vilket beskrivs i våra Communityregler. När det inträffar visas din video inte längre i För dig-flödet och det blir också svårare att söka efter den. Du kan läsa igenom orsakerna till detta, skicka feedback angående vårt beslut och överklaga om du tror att det är ett misstag. Om din överklagan godkänns rekommenderas videon i För dig-flödet och blir lättare att söka efter.

Tänk på att du måste aktivera analys i TikTok-inställningarna för att se vårt beslut.

Så här aktiverar du analys i dina videor:
1. I TikTok-appen trycker du på
Profil längst ned.
2. Tryck på
Meny-knappen ☰ högst upp.
3. Tryck på
Verktyg för kreatörer.
4. Tryck på
Kom igång.
5. Tryck på
Aktivera.

Så här kan du få mer information om vårt beslut:
1. I TikTok-appen går du till videon som du vill veta mer om.
2. Tryck på knappen
Fler alternativ … bredvid videon och sedan på Analys. Alternativt kan du trycka på Mer statistik längst ned.
3. Högst upp på
Resultat-fliken trycker du på aviseringen att din video inte är behörig i För dig-flödet.
4. Granska feedbacken. Du kan välja
Ja eller Nej om du förstår eller inte förstår varför din video inte är behörig till För dig-flödet. Om du väljer Nej kan du följa anvisningarna som anges på nästa skärm för att dela feedback och hjälpa oss att förbättra vår moderering.

Om du inte håller med om vårt beslut om att din video inte är behörig i För dig-flödet, kan du skicka en överklagan.

Så här skickar du en överklagan:
1. I TikTok-appen går du till videon som inte är behörig i För dig-flödet.
2. Tryck på knappen
Fler alternativ … bredvid videon och sedan på Analys. Alternativt kan du trycka på Mer statistik längst ned.
3. Högst upp på
Resultat-fliken trycker du på aviseringen att din video inte är behörig i För dig-flödet.
4. Tryck på
Överklaga högst upp.

Du kan även skicka en överklagan efter att du skickat feedback om varför du inte håller med om vårt beslut.

Hur upprätthåller TikTok Communityreglerna för myndigheter, politiker och nyhetskonton?

Vi använder samma metoder för att moderera innehåll för konton som tillhör myndigheter, politiker, politiska partier och nyhetsaktörer som för andra TikTok-konton. Det innebär att vi tar bort otillåtet innehåll och tar bort kontot permanent vid allvarliga innehållsöverträdelser, t.ex. om verkligt våld eller tortyr visas. Med eftersom dessa konton är av allmänt intresse på grund deras betydelse för medborgarprocesser och civilsamhälle, upprätthåller vi andra kontobegränsningar i enlighet med vårt engagemang för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Om de når kontogränsen för varningar, slutar de att visas i För dig- och Följer-flödet i 90 dagar.

I vissa fall kan dessa konton utgöra en särskilt hög risk för allmänhetens säkerhet, t.ex. under sociala oroligheter, val eller andra sociala och politiska högrisksituationer, vilket innebär att vi då kan införa andra begränsningar. Om ett konto som är av allmänt intresse publicerar innehåll som främjar våld, hat eller felaktig information som underminerar en medborgarprocess eller leder till verklig skada under högrisktider, kan vi begränsa det kontot från att publicera innehåll i 7–30 dagar beroende på hur allvarlig överträdelsen och risken är. Vi kan förlänga begränsningsperioden om vi fastställer att kontoägarens handlingar tyder på att hen sannolikt kommer att fortsätta begå överträdelser och det fortfarande är hög risk för allmänhetens säkerhet. I vårt beslut kan vi även ta hänsyn till beteende och handlingar utanför TikTok.

Varningar och spärrningar av konton

Vad händer med TikTok-kontot om ditt innehåll tas bort?

Första gången ditt innehåll tas bort på grund av att det bryter mot våra Communityregler får du en förvarning på ditt konto. Du får en avisering som förklarar varför ditt innehåll har tagits bort, vilka regler som har överträtts och hur du skickar en överklagan om du tror att det är ett misstag.

Tänk på att om din första överträdelse är allvarlig gäller detta inte och du får en varning istället för en förvarning. Vi kan också spärra ditt konto.

Vårt system räknar antalet gånger kontot har brutit mot våra Communityregler och kontot får en varning för varje överträdelse efter den första varningen.

Vi räknar varningar efter policyområdet, vilket anges i våra Communityregler (till exempel säkerhet och hövlighet) eller efter funktion (till exempel kommentarer eller direktmeddelanden). Kontot får en varning baserat på hur allvarlig policyöverträdelsen är. Vi räknar varningar tills ditt konto når gränsen för att spärras permanent. Vi meddelar dig om du är på väg att spärras.

Tänk på att vid upprepade överträdelser, eller beroende på hur allvarlig en enskild överträdelse är, kan vi spärra ditt konto permanent. I vissa fall, vid överträdelser när du använder vissa funktioner som till exempel LIVE eller direktmeddelanden, kan vi tillfälligt begränsa åtkomsten till funktionen medan ditt innehåll granskas för att se till att du inte genast begår fler överträdelser.

Förfaller varningarna på ditt TikTok-konto?

Varningarna på ditt TikTok-konto förfaller efter 90 dagar och tas inte längre i beaktande vid en permanent spärrning av ett konto.

När spärrar TikTok konton permanent?

Vi kan spärra konton permanent om vi identifierar följande överträdelser av våra Communityregler och Användningsvillkor.
De inkluderar:
•  Du uppfyller inte ålderskravet eller andra krav som anges i våra användningsvillkor.
•  Kontot imiterar en annan person eller entitet på ett vilseledande sätt.
•  Du har en allvarlig överträdelse på ditt konto:
   ༚  Du publicerar, främjar eller underlättar utnyttjande av ungdomar eller material med sexuella övergrepp mot barn (CSAM).
   ༚  Du främjar eller hotar med våld.
   ༚  Du publicerar eller främjar innehåll som skildrar sexuella handlingar utan samtycke, som till exempel våldtäkt eller övergrepp.
   ༚  Du publicerar innehåll som underlättar människohandel.
   ༚  Du publicerar innehåll som skildrar verklig tortyr.
•  Du skapar eller använder ett annat TikTok-konto för att medvetet undvika begränsningar eller permanent spärrning av ett annat konto.
•  Ditt konto har nått gränsen för varningar på grund av flera överträdelser av en policy eller funktion.
•  Flera överträdelser av vår Policy för immateriella rättigheter

Hur vet du om ditt TikTok-konto har spärrats permanent?

Om ditt konto har spärrats får du en meddelandebanderoll när du försöker logga in som informerar dig om att kontot är spärrat. Du kan även kontrollera dina överträdelser i avsnittet
Kontostatus i din inkorg via meddelandebanderollen.

Så här kommer du åt ditt TikTok-konto efter att det har spärrats

Om ditt konto spärras kan du logga in på kontot för att skicka en överklagan och ladda ned dina personliga data. Tänk på att vi tar bort dina personuppgifter efter en tid i enlighet med tillämpliga lagar och vår policy för datalagring. Efter borttagningen är ditt konto inte längre tillgängligt.

Så här överklagar du om ditt innehåll tas bort eller ditt TikTok-konto spärras

Om du tror att ditt innehåll eller konto har tagits bort av misstag kan du överklaga beslutet.

Om din överklagan godkänns:
•  Kommer ditt innehåll eller konto att återställas (om du inte redan tagit bort kontot eller innehållet).
•  Kommer varningen att tas bort från ditt konto.

Obs! Borttagning av ditt innehåll tar inte bort varningar och vi kan fortfarande dela ut varningar efter att du har tagit bort otillåtet innehåll.

Går det att skapa ett nytt TikTok-konto efter att det har spärrats?

Du kan skapa flera konton på TikTok. Men vi kan begränsa eller spärra ditt konto permanent om du försöker undvika en begränsning eller spärrning av ett annat konto som du äger, inklusive:
•  Skapande av ett nytt konto efter att ditt konto har spärrats på grund av en allvarlig överträdelse.
•  Publicering av otillåtet innehåll på ett nytt eller befintligt konto.
•  Spridning av innehållsöverträdelser på flera konton.

Detta gäller så länge begränsningen är aktiv på ditt andra konto.