Målgruppskontroller

Hoppa till ett avsnitt

Vad är inställningen för målgruppskontroller på TikTok?  •  Varför använda inställningen för målgruppskontroller?  •  Vilka kan visa innehåll som är taggat som målgruppskontrollerat?  •  Så här aktiverar och inaktiverar du inställningen för målgruppskontroller

Vad är inställningen för målgruppskontroller på TikTok?

Med målgruppskontroller på TikTok kan kreatörer tagga sitt innehåll om det innehåller teman som de inte vill ska rekommenderas för personer under 18. Tänk på att innehåll som är taggat som målgruppskontrollerat måste följa våra communityregler och de måste fortfarande gå igenom vår process för innehållsmoderering.

Varför använda inställningen för målgruppskontroller?

Innehåll som är taggat som målgruppskontrollerat är inte tillgängligt för användare under 18 år, vilket begränsar exponeringen för innehåll som kanske inte är lämpligt för tonåringar. Om du exempelvis publicerar innehåll med känsliga teman eller vuxen humor, kan du överväga att använda inställningen för att se till att det når den avsedda målgruppen.

Vilka kan visa innehåll som är taggat som målgruppskontrollerat?

Du måste vara minst 18 år för att visa innehåll som är taggat som målgruppskontrollerat. Om du aktiverar Begränsat läge kommer du kanske inte att se målgruppskontrollerat innehåll.

Obs! Om du är minst 18 år ska du se till att du är inloggad på ditt TikTok-konto samt att ditt födelsedatum är registrerat på ditt konto för att visa målgruppskontrollerat innehåll.

Så här aktiverar och inaktiverar du inställningen för målgruppskontroller

Så här taggar du din TikTok-video som målgruppskontrollerad:
1. Skapa din video.
2. På skärmen Publicera trycker du på Fler alternativ.
3. Aktivera eller inaktivera inställningen för Målgruppskontroller.
4. Granska villkoren och tryck på OK.
5. Gör ytterligare ändringar på skärmen Publicera och tryck på Publicera för att slutföra.

Så här taggar du din TikTok LIVE som målgruppskontrollerad:
1. På skärmen SÄND LIVE trycker du på Inställningar.
2. Aktivera eller inaktivera inställningen för Målgruppskontroller.
3. Granska villkoren och tryck på OK.
4. Gör ytterligare ändringar på skärmen SÄND LIVE och tryck på SÄND LIVE för att slutföra.