Föräldrakontroll

Hoppa till ett avsnitt

Vad är Föräldrakontroll?  •  Så ställer du in Föräldrakontroll  •  Så hanterar du inställningar för Föräldrakontroll

Vad är Föräldrakontroll?

Föräldrakontroll på TikTok gör det möjligt för föräldrar, vårdnadshavare och tonåringar att anpassa säkerhetsinställningarna baserat på individuella behov. En förälder eller vårdnadshavare kan länka sitt TikTok-konto till sin tonårings konto och ställa in kontroller som:

Daglig skärmtid
Bestäm hur lång tid din tonåring får tillbringa på TikTok varje dag. För tonåringar i åldern 13 till 17 är denna funktion aktiverad och inställd på en timme som standard. Du kan också:
•  Ställa in din tonårings skärmtidsbegränsning direkt via ditt eget konto.
•  Ställa in en skärmtidsbegränsning för TikTok som gäller din tonårings alla enheter.
•  Ställa in en slumpmässig lösenkod som du kan ange när din tonåring uppnått sin tidsbegränsning för att ge hen ytterligare tid på TikTok.

Instrumentpanel för skärmtid
Få en summering av din tonårings tid på TikTok, inklusive:
•  Den totala tiden tillbringad varje dag under de senaste fyra veckorna.
•  Antalet gånger din tonåring öppnat appen per dag under de senaste fyra veckorna. Läs mer om skärmtid på TikTok.

Att inaktivera ljudet på push-meddelanden
Bestäm när du vill inaktivera ljudet på din tonårings push-meddelanden. Denna inställningen är automatiskt aktiverad:
•  För tonåringar i åldern 13–15 är de inaktiverade kl. 21:00–08:00.
•  För tonåringar i åldern 16–17 är de inaktiverade kl. 22:00–08:00.

Du kan också schemalägga ytterligare tider att inaktivera ljudet på din tonårings aviseringar direkt via ditt eget konto. Kom ihåg att de automatiskt aktiverade tiderna har företräde framför dina anpassade tider om de överlappar varandra. Om du till exempel väljer att inaktivera din 13-årings meddelanden mellan kl. 23:00–07:00 kommer den automatiskt inställda tiden kl. 21:00–08:00 att ha företräde och åsidosätta din inställning.

Läs mer om hur du inaktiverar ljudet på push-meddelanden på TikTok.

Filtrera sökord
Välj sökord och variationer på dessa eller hashtaggar att exkludera ur din tonårings flöden på TikTok, samt synligheten av din lista med sökord.

STEM-flödet
Bestäm om din tonåring kan se STEM-flödet.

Obs! STEM-flödet är för tillfället inte tillgängligt överallt.

Begränsat läge
Undvik att din tonåring ser innehåll som inte är lämpligt eller passande för hen.

Aktivitet på länkat konto
Få aviseringar om din tonårings aktiviteter, till exempel att hen kopplar bort ditt konto, genom att aktivera push-meddelanden om Anpassade uppdateringar och mer.

Sök
Bestäm om din tonåring kan söka på videor, hashtaggar, LIVE-videor och annat på TikTok.

Synlighet
Bestäm om din tonårings konto är offentligt eller privat. Med privat konto är det upp till din tonåring att godkänna vem som följer hen och kan se hens innehåll.

Föreslå konton för andra
Bestäm om din tonårings konto kan rekommenderas för andra. Läs mer om föreslagna konton på TikTok.

Direktmeddelanden
Begränsa vem som kan skicka meddelanden till din tonåring genom att inaktivera direktmeddelanden helt.

Obs! Direktmeddelanden på TikTok är endast tillgängligt för registrerade kontoinnehavare som är minst 16 år.

Läs mer om direktmeddelanden på TikTok.

Gillade videor
Bestäm vem som kan se vilka videor som din tonåring gillar.

Kommentarer
Bestäm vem som kan kommentera din tonårings videor. Obs! TikToks inställningar för Föräldrakontroll är endast tillgängliga i TikTok-appen och inte i webbversionen på datorn eller i mobilen. Om din tonåring använder TikTok både via en webbläsare och i TikTok-appen kan du välja att använda säkerhetsinställningarna för webbläsaren också, utöver TikTok-appens inställningar för Föräldrakontroll.

Om du vill ställa in begränsningar för din tonårings skärmtid och användning av TikTok i webbversionen på datorn eller i mobilen kan du gå till:
•  Googles familjecenter för Android och Chrome.
•  Apples föräldrakontroller för iPhone, iPad, Mac och Safari.

Så här ställer du in Föräldrakontroll

För att koppla samman förälderns och tonåringens konton:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny ☰ högst upp och välj sedan Inställningar och sekretess.
3. Tryck på Föräldrakontroll.
4. Tryck på Fortsätt.
5. Tryck på Förälder eller Tonåring och sedan på Nästa.
6. Följ stegen för att länka kontona.

Så här hanterar du inställningarna för Föräldrakontroll

För att hantera inställningarna för Föräldrakontroll:
1. I TikTok-appen trycker du på Profil längst ned.
2. Tryck på knappen Meny ☰ högst upp och välj sedan Inställningar och sekretess.
3. Tryck på Föräldrakontroll.
4. Välj vilket konto du vill hantera och uppdatera inställningarna som du vill.