TikToks forsknings-API

Med vår forsknings-API kan ideella akademiska forskare ansöka om att få tillgång till vissa data på TikTok, inklusive följande information om offentliga kontoägare som är minst 18 år:
•
Videor: Om videor som kan visas av Alla – antal gilla-markeringar, kommentarer, röst till text, undertexter, tidpunkt för skapande och videons längd.
•
Kommentarer: Kommentarstext, antal gilla-markeringar, svar och tidpunkten när kommentaren publicerades.
•
Konton: Biografier, profilbilder, antal följare och antal personer som kontot följer.

Denna forsknings-API stöder forskning inom områden som felaktig information, desinformation, våldsam extremism, sociala trender och att bygga upp en community. För att få tillgång till vår forsknings-API måste forskarna skicka en ansökan som blir godkänd och därefter följa våra communityregler, TikToks användningsvillkor för forsknings-API och de måste även godkännas av den etiska kommittén på deras egen forskningsinstitution.

Om du vill veta mer om vår forsknings-API kan du gå till TikTok for Developers.