Publieksbeheer

Ga naar een onderdeel

Wat is de publieksbeheerinstelling op TikTok?Waarom de publieksbeheerinstelling gebruiken?Wie kan content bekijken die is getagd als voor een beperkt publiek?Publieksbeheerinstelling in- of uitschakelen

Wat is de publieksbeheerinstelling op TikTok?

Met Publieksbeheer op TikTok kunnen makers hun content taggen als deze thema's bevat waarvan ze liever niet willen dat die wordt aanbevolen aan personen jonger dan 18. Onthoud dat content die wordt getagd als voor een beperkt publiek, moet voldoen aan onze Communityrichtlijnen en nog steeds ons contentmoderatieproces zal doorlopen.

Opmerking: deze functie is momenteel niet beschikbaar voor iedereen.

Waarom de publieksbeheerinstelling gebruiken?

Content getagd als voor een beperkt publiek is niet toegankelijk voor gebruikers jonger dan 18, waardoor de blootstelling aan content, die mogelijk niet voor iedereen geschikt is, kan worden beperkt. Als je bijvoorbeeld content plaats met gevoelige thema's of humor voor volwassenen, wil je misschien deze instelling gebruiken om ervoor te zorgen dat de content het beoogde publiek bereikt.

Wie kan content bekijken die is getagd als voor een beperkt publiek?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om content te bekijken die is getagd als voor een beperkt publiek. Onthoud dat als je de beperkte modus hebt ingeschakeld, je mogelijk geen content voor een beperkt publiek kunt zien.

Opmerking: als je 18 jaar of ouder bent, zorg dan dat je bent ingelogd op je TikTok-account en dat je geboortedatum is geregistreerd op je account om content voor een beperkt publiek te kunnen bekijken.

Publieksbeheerinstelling in- of uitschakelen

Zo tag je je TikTok-video als voor een beperkt publiek:
1. Maak je video.
2. Tik in het scherm Plaatsen op Meer opties.
3. Schakel de instelling Publieksbeheer in of uit.
4. Lees de voorwaarden en tik op OK.
5. Maak eventuele aanvullende wijzigingen in het scherm Plaatsen en tik op Plaatsen om te voltooien.

Zo tag je je TikTok LIVE als voor een beperkt publiek:
1. Tik in het scherm LIVE gaan op Instellingen.
2. Schakel de instelling Publieksbeheer in of uit.
3. Lees de voorwaarden en tik op OK.
4. Maak eventuele aanvullende wijzigingen in het scherm LIVE gaan en tik op LIVE gaan om te voltooien.