Accountveiligheid

Naar een onderdeel springen

Je account veilig houden  •  Mijn account is geblokkeerd  •  Mijn content is verwijderd  •  Een account verwijderen  •  Een probleem melden

Je account veilig houden

De veiligheid van je account is voor ons altijd van het grootste belang. Hier zijn enkele manieren waarmee je je TikTok-account veilig kunt houden:

1. Koppel een telefoonnummer en e-mailadres aan je TikTok-account. Zo heb je, als een gekoppelde methode niet meer veilig is, een alternatieve inlogmethode.

Om dit te doen:
1. Tik op
Profiel rechtsonder.
2. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account beheren.
5. Voeg je telefoonnummer en e-mailadres toe.

2. Stel een sterk wachtwoord in.
Kies een wachtwoord dat uniek is voor jou en moeilijk te raden is. Wijzig je wachtwoord regelmatig: we raden aan je wachtwoord elke 30 dagen te wijzigen.

3. Schakel 2-stapsverificatie in.
2-stapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe voor het geval je wachtwoord niet meer veilig is.

Zo doe je dat:
1. Controleer of je de nieuwste van TikTok hebt.
2. Tik op
Profiel rechtsonder.
3. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven.
4. Tik op Instellingen en privacy.
5. Tik op
Beveiliging.
6. Wijzig
2-stapsverificatie van Uit naar Aan.
7. Kies de sms-* of e-mailoptie voor het sturen van de verificatiecode.

*Standaard sms-kosten kunnen van toepassing zijn.

Mijn account is geblokkeerd

Accounts die voortdurend de Communityrichtlijnen schenden, worden verbannen van TikTok.

Als je account is geblokkeerd, ontvang je bij de volgende keer dat je de app opent een bannermelding die je informeert over deze accountwijziging.

Als je denkt dat je account ten onrechte is geblokkeerd, laat het ons dan weten door bezwaar te maken.

Zo maak je bezwaar:
1. Open de melding.
2. Tik op
Bezwaar.
3. Volg de gegeven instructies.

Mijn content is verwijderd

Als je van mening bent dat de verwijdering van je content een vergissing was, laat het ons dan weten door bezwaar te maken. Je feedback helpt ons de manieren waarop we onze community veilig houden te verbeteren.

Zo maak je bezwaar:
1. Ga naar de melding in je TikTok-inbox.
2. Tik op de melding.
3. Tik op
Bezwaar maken.
4. Volg de verstrekte instructies.
Of
1. Ga naar de video.
2. Tik op
Schending van de Communityrichtlijnen: zie details.
3. Tik op
Bezwaar maken.
4. Volg de verstrekte instructies.
Opmerking: als je content verwijdert waarvoor een bezwaar wordt beoordeeld, kunnen we de schending mogelijk niet verwijderen uit je gegevens als je bezwaar succesvol is. Je content wordt ook niet hersteld als je deze verwijdert nadat je bezwaar hebt gemaakt.

Let erop dat meerdere schendingen kunnen leiden tot accountstraffen.

Een account verwijderen

Zo verwijder je je account:

1. Tik op
Profiel rechtsonder.
2. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op
Account beheren > Account verwijderen.
5. Volg de instructies in de app om je account te verwijderen.

Voor meer informatie over het verwijderen van je account en hoe wordt omgegaan met je gegevens, klik hier:

Verenigde Staten
Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen
Alle overige landen

Als je andere hulp met je account nodig hebt op TikTok,
stuur hier dan een melding.

Een probleem melden

Zo meld je een probleem:

1. Tik op
Profiel rechtsonder.
2. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op
Een probleem melden en selecteer een onderwerp.
5. Volg de stappen in de app om het probleem te melden.
6. Als de voorgestelde stappen je probleem niet oplossen, kun je
Nee selecteren bij de vraag "Is je probleem opgelost?" en op Nog steeds een probleem klikken, zodat je contact met ons kunt opnemen met meer informatie over je probleem.