Accountveiligheid

Naar een onderdeel springen

Je account veilig houden  •  Vertrouwde apparaten beheren  •  Contact opnemen met TikTok over geblokkeerde accounts  •  Contact opnemen met TikTok over verwijderde video's  •  Je TikTok account verwijderen  •  Een probleem melden

Je account veilig houden

De veiligheid van je account is voor ons altijd van het grootste belang. Hier zijn wat tips om je TikTok-account veilig en beveiligd te houden:

1. Koppel een telefoonnummer en e-mailadres aan je TikTok-account.

Voeg twee contactmethoden toe aan je account. Zo heb je, als een gekoppelde methode niet meer veilig is, een alternatieve inlogmethode.

Een telefoonnummer en e-mailadres aan je TikTok-account kopppelen:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Account beheren.
5. Voer je telefoonnummer en e-mailadres in.
6. Tik op Code versturen en voer op het volgende scherm de verificatiecode in die je via sms en e-mail toegestuurd kreeg.
Meer informatie over hoe je telefoonnummer op TikTok wordt gebruikt.

2. Maak een sterk en uniek wachtwoord.

Kies een wachtwoord dat uniek voor jou is en dat anderen moeilijk kunnen raden.

Een sterk TikTok-wachtwoord maken:
•  Voer tussen 12 en 15 tekens in.
•  Gebruik een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.
•  Wijzig je wachtwoord vaak. We raden aan het wachtwoord elke 30 dagen bij te werken.

3. Schakel 2-stapsverificatie in.

Om je account verder te beschermen, raden we je aan 2-stapsverificatie (2SV) in te schakelen. Dit is een veelgebruikte accountbeveiligingsfunctie die een extra beschermingslaag toevoegt zodat we kunnen verifiëren dat jij het bent als je inlogt vanaf een onbekend apparaat.
Bovendien geeft 2SV een extra beveiligingslaag aan je account voor het geval je wachtwoord niet meer veilig is. Veel mensen hebben maar één laag (een wachtwoord) om hun account te beschermen. Als je 2SV hebt ingeschakeld en iemand je wachtwoord bemachtigt, moet deze persoon eerst toegang krijgen tot je telefoon of e-mailadres om op je account te kunnen inloggen.

2-stapsverificatie inschakelen:
1. Controleer of je de nieuwste versie van TikTok hebt gedownload.
2. Tik op Profiel rechtsonder.
3. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
4. Tik op Instellingen en privacy.
5. Tik op Beveiliging en inloggen.
6. Tik op 2-stapsverificatie en kies minimaal twee verificatiemethoden. We raden sms* en e-mail aan.
7. Tik op Inschakelen om te bevestigen.
8. Als je je contactgegevens nog niet eerder hebt ingevoerd, wordt je gevraagd een e-mailadres en telefoonnummer in te voeren.
9. Tik op Code versturen en voer op het volgende scherm de verificatiecode in die je via sms en e-mail toegestuurd kreeg.
De volgende keer dat je inlogt, wordt een verificatiecode naar je e-mail of telefoon gestuurd. Voer de code in de 2-stapsverificatieprompt op je scherm in om je identiteit te bevestigen.
*Standaardsms-tarieven kunnen van toepassing zijn.

Vertrouwde apparaten beheren

Telkens als je inlogt op TikTok met een onbekend apparaat of vanuit een app van derden, wordt je gevraagd je wachtwoord en een eenmalige verificatiecode in te voeren (verzonden via sms of e-mail).
Als je TikTok herhaaldelijk bezoekt vanaf een bekend, vertrouwd apparaat, kun je na het invoeren van de eenmalige verificatiecode selecteren om dit apparaat te onthouden om te voorkomen dat je opnieuw de vraag krijgt.

Vertrouwde apparaten op je account bekijken en beheren:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Beveiliging en inloggen.
5. Tik op Apparaten beheren en bekijk de vertrouwde apparaten.
6. Als je een apparaat niet herkent, tik dan op het prullenbakpictogram om het te verwijderen en wijzig je wachtwoord om je account te beschermen.

Contact opnemen met TikTok over geblokkeerde accounts

Accounts die consequent de Communityrichtlijnen schenden, worden op TikTok geblokkeerd.
Als je account is geblokkeerd, ontvang je bij de volgende keer dat je de app opent een bannermelding om je op de hoogte te stellen van deze accountwijziging.
Als je van mening bent dat je account onterecht is geblokkeerd, laat het ons dan weten door bezwaar te maken.

Bezwaar maken:
1. Open de melding.
2. Tik op Bezwaar.
3. Volg de verstrekte instructies.

Contact opnemen met TikTok over verwijderde video's

Video's die de Communityrichtlijnen schenden, worden van TikTok verwijderd. Als je van mening bent dat de verwijdering van je content een vergissing is, laat het ons dan weten door bezwaar te maken. Met jouw feedback kunnen we onze community beter veilig houden.

Bezwaar maken:
1. Ga naar de melding in je TikTok-inbox.
2. Tik op de melding.
3. Tik op Bezwaar maken.
4. Volg de verstrekte instructies.
Of
1. Ga naar de video.
2. Tik op Schending van de Communityrichtlijnen: zie details.
3. Tik op Bezwaar maken.
4. Volg de verstrekte instructies.
Opmerking: als je content verwijdert waarvoor een bezwaar wordt beoordeeld, kunnen we de schending mogelijk niet verwijderen uit je gegevens als je bezwaar succesvol is. Je content wordt ook niet hersteld als je het verwijdert nadat je bezwaar hebt gemaakt.
Wees je ervan bewust dat meerdere schendingen kunnen leiden tot accountstraffen.

Je TikTok-account verwijderen

Je TikTok-account verwijderen:
1. Tik op Profiel rechtsonder.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Account beheren en vervolgens op Account verwijderen.
5. Volg de instructies in de app om je account te verwijderen.

Voor meer informatie over het verwijderen van je account en hoe met je gegevens wordt omgegaan:

- Verenigde Staten

- Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen

- Alle andere landen

Als je verder hulp nodig hebt bij je account op TikTok, stuur dan hier een melding.

Een probleem melden

Een probleem op TikTok melden:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Een probleem melden en selecteer een onderwerp.
5. Volg de stappen in de app om het probleem op te lossen.
6. Als de voorgestelde stappen je probleem niet oplossen, kun je Nee selecteren bij de vraag "Is je probleem opgelost?" en op Heb je meer hulp nodig? tikken, zodat je contact met ons kunt opnemen met meer informatie over je probleem.