Verbinden met apps van derden

Naar een onderdeel springen

Over het verbinden met apps van derden  •  Verbinden met een app van derden  •  Gegevens waar een app van derden toegang toe kan verzoeken  •  Verbonden apps van derden bekijken en verwijderen  •  Een app of dienst van derden melden

Over het verbinden van apps van derden met TikTok

Je kunt je TikTok-accountgegevens gebruiken met sommige apps van derden om je content makkelijker te delen. Je kunt dingen doen zoals met je TikTok-gegevens inloggen op een app van derden, zodat je snel en veilig kunt inloggen of verbinding maken met apps en je vloeiend originele geluiden en muziek kunt binnenhalen.

Apps van derden zijn apps of websites die niet zijn gemaakt door of eigendom zijn van TikTok. Het kan gaan om dingen als muziek, dating of winkelapps. Enkele dingen om te onthouden als je TikTok gebruikt om in te loggen op een app van derden:
•  De app heeft toegang tot sommige van je TikTok-accountgegevens.
   ༚  We delen bijvoorbeeld sommige accountgegevens zoals je profielfoto en weergavenaam, zodat je TikTok kunt gebruiken om in te loggen op een app van derden.
   ༚  Je kunt zien welke gegevens de app van derden nodig heeft voordat je akkoord gaat, dus je kunt ervoor kiezen niet te verbinden met de app. Je kunt je ook afmelden van sommige gegevens, zoals het delen van je video's.
• Je kunt bekijken met welke apps je bent verbonden en hun toegang verwijderen in de beveiligingsinstellingen van je TikTok-account.

Enkele beperkingen voor het verbinden met een app van derden:
•  TikTok moet beschikbaar zijn in je land.
•  Je moet voldoen aan de leeftijdsvereisten voor je land.

Opmerking: om je online ervaring beter te beschermen, moet je je TikTok-account niet verbinden met onbekende apps van derden. Je moet je verbonden apps ook regelmatig opnieuw bekijken en apps verwijderen die je niet meer gebruikt.

Verbinden met een app van derden

Als je je TikTok-account verbindt met een app van derden, zie je TikTok als een optie in het inlogscherm van die app. Als je je TikTok-gegevens wilt gebruiken om in te loggen of verbinding te maken met de app:
1. Selecteer bij het inloggen op de app of website de TikTok-knop (gewoonlijk Doorgaan met TikTok of Inloggen met TikTok).
2. Je wordt naar de TikTok-app of -website geleid. Als je niet bent ingelogd op TikTok, wordt je gevraagd in te loggen.
3. Je ziet de gegevens die je deelt met de app van derden. Als je de gegevens wilt bekijken, selecteer dan
Toegang bewerken.
   ༚  Sommige gegevens zijn vereist, voor deze kun je je niet afmelden. Naast deze gegevens zie je
Vereist.

༚  Als je je kunt afmelden, tik of klik dan om deze in of uit te schakelen.
4. Tik of klik op
Autoriseren. Je kunt ook Annuleren selecteren als je je TikTok-account niet wilt verbinden.

Gegevens waar een app van derden toegang toe kan verzoeken

Als je ervoor kiest om TikTok te verbinden met een app van derden, vraagt de app je om toegang tot bepaalde gegevens. Houd er rekening mee dat je, voordat je akkoord gaat met het gebruik van TikTok om in te loggen op een andere app, de gegevens te zien krijgt waartoe de app toegang vraagt. Dit kunnen onder andere zijn:
•  Profielfoto (ook je avatar genoemd). Apps van derden kunnen je TikTok-profielfoto bekijken en die bijvoorbeeld gebruiken als jouw profielfoto in hun app of website.
•  Weergavenaam. Apps van derden kunnen je naam op TikTok zien en die gebruiken voor dingen als je profiel in hun app of website. Ze hebben geen toegang tot je gebruikersnaam. (Je gebruikersnaam is de naam die wordt weergegeven in je profiel en in je profiellink die anderen kunnen gebruiken om je te taggen of te vinden.)

Opmerking: om in te loggen op een app van derden voorziet TikTok de app van een unieke identificatiecode die aan je account is gekoppeld. Unieke identificatiecodes helpen TikTok en apps van derden om te bevestigen of te verifiëren wie je bent in verschillende apps.

Sommige apps kunnen je ook vragen of je toegang wilt geven tot je openbare TikTok-video's. Dit betekent dat apps van derden je openbare TikTok-video's kunnen bekijken en je kunnen toestaan je video's in hun app of op hun website te plaatsen. Enkele dingen om te weten:
•  Je hoeft geen toegang tot je openbare video's te geven om te verbinden met een app van derden.
• Je kunt je afmelden van het delen van je video's als je je registreert in de app. Je kunt de toegang van de app ook verwijderen in de beveiligingsinstellingen van je TikTok-account.
•  Je TikTok-video bevat het TikTok-watermerk als je deze op een andere app of website plaatst.

Opmerking: we delen je TikTok-wachtwoord niet met apps van derden. We raden aan de voorwaarden en het privacybeleid van de app door te nemen voordat je toestemming geeft om met je TikTok-account te verbinden.

Verbonden apps van derden bekijken en verwijderen

Je kunt bekijken welke apps van derden je hebt verbonden met TikTok en die apps verwijderen in je instellingen. Je moet regelmatig apps waarmee je verbonden bent bekijken en alle apps verwijderen die je niet meer gebruikt.

Zo bekijk en verwijder je de machtigingen van een verbonden app van derden:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Beveiliging.
5. Tik op Appmachtigingen beheren.
6. Tik op de app die je wilt bekijken. Van hieruit kun je het volgende doen:
   ༚  Bekijk waarvoor de app machtigingen heeft (bijvoorbeeld: toegang tot je profielfoto).
   ༚  Tik op Toegang verwijderen om de app te verwijderen.

Een app of dienst van derden melden

Als je je ongemakkelijk voelt bij een verbonden app of wilt wijzigen waartoe de app toegang heeft, kun je de app verwijderen. Als je denkt dat je gegevens worden misbruikt door de app, zoals het maken van spam, neem dan contact met ons op via tiktokplatform@tiktok.com.

Omdat TikTok geen apps van derden bezit of beheert, kun je bij problemen het beste contact opnemen met de ontwikkelaars van de app.