Gezinskoppeling

Ga naar een onderdeel

Wat is Gezinskoppeling?  •  Hoe stel je Gezinskoppeling in  •  Hoe beheer je de instellingen van Gezinskoppeling

Wat is Gezinskoppeling?

Met Gezinskoppeling op TikTok kunnen ouders, voogden en tieners hun veiligheidsinstellingen aanpassen op basis van individuele behoeften. Een ouder of voogd kan zijn/haar TikTok-account koppelen aan dat van hun tiener en beperkingen instellen, waaronder:

Dagelijkse schermtijd
Je kunt bepalen hoelang je tiener elke dag op TikTok mag zitten. Voor tieners tussen 13 en 17 jaar staat deze instelling standaard ingeschakeld op één uur. Je kunt ook:
•  de schermtijdlimiet van je tiener rechtstreeks vanuit je eigen account instellen.
•  één schermtijdlimiet voor TikTok instellen voor alle apparaten van je tiener.
•  een gerandomiseerd wachtwoord instellen dat je kunt kiezen om in te voeren nadat je tiener zijn/haar tijd heeft bereikt, zodat hij/zij terug kan naar TikTok.

Schermtijddashboard
Krijg een overzicht van de tijd die je tiener aan TikTok heeft besteed, waaronder:
•  De cumulatieve tijd die elke dag is besteed in de afgelopen 4 weken.
•  Het aantal keren dat je tiener de app elke dag opende in de afgelopen 4 weken. Meer informatie over schermtijd op TikTok.

Pushmeldingen dempen
Bepaal wanneer de pushmeldingen van je tiener moeten worden gedempt. Deze instelling is standaard ingeschakeld:
•  voor tieners tussen 13 en 15 jaar is de geplande periode ingesteld op 21.00 tot 8.00 uur.
•  voor tieners tussen 16 en 17 jaar is de geplande periode ingesteld op 22.00 tot 8.00 uur.

Je kunt ook extra tijd instellen om de meldingen van je tiener direct vanuit je eigen account te dempen. Houd er rekening mee dat de standaard geplande periode elke aangepaste periode overschrijft die overlapt met de standaard geplande periode. Als je bijvoorbeeld de periode voor je 13-jarige tiener instelt op 23.00 tot 07.00 uur, zal de standaardperiode van 21.00 tot 08.00 uur jouw instelling overschrijven.

Meer informatie over pushmeldingen dempen op TikTok.

Trefwoorden filteren
Selecteer trefwoorden, varianten daarvan of hashtags die je wilt uitsluiten van de ondersteunde feeds van je tieners op TikTok en beheer de zichtbaarheid van je trefwoordenlijst.

STEM-feed
Bepaal of je tiener de STEM-feed kan bekijken.

Let op: de STEM-feed is momenteel niet overal beschikbaar.

Beperkte modus
Beperk de blootstelling van je tiener aan content die mogelijk niet gepast of prettig is voor hem/haar.

Activiteit van gekoppeld account
Ontvang meldingen over de activiteiten van je tiener, bijvoorbeeld als jullie accounts worden ontkoppeld, door het inschakelen van pushmeldingen voor Aangepaste updates en meer.

Zoeken
Bepaal of je tiener kan zoeken naar video's, hashtags, LIVE-video's en meer op TikTok.

Vindbaarheid
Bepaal of het account van je tiener privé of openbaar is. Met een privéaccount kan je tiener zelf bepalen wie hem/haar kan volgen en zijn/haar content kan bekijken.

Account voorstellen aan anderen
Bepaal of het account van je tiener kan worden aanbevolen aan anderen. Meer informatie over Accounts voorstellen aan anderen op TikTok.

Directe berichten
Beperk wie berichten naar je tiener kan sturen, of schakel directe berichten helemaal uit.

Opmerking: directe berichten op TikTok is alleen beschikbaar voor geregistreerde accounthouders van 16 jaar en ouder.

Meer informatie over directe berichten op TikTok.

Gelikete video's
Bepaal wie de video's kan bekijken die je tiener heeft geliket.

Reacties
Bepaal wie kan reageren op de video's van je tiener.

Let op: de Gezinskoppeling-instellingen van TikTok zijn alleen beschikbaar in de TikTok-app en niet op mobiele browsers en webbrowsers. Als je tiener TikTok zowel via een browser als via de TikTok-app gebruikt, is het mogelijk verstandig om de veiligheidsinstellingen te gebruiken die beschikbaar zijn in de mobiele browsers en webbrowsers, naast de Gezinskoppeling-instellingen in de TikTok-app.

Voor het instellen van schermtijdlimieten en het beperken van het TikTok-gebruik van je tiener op mobiele browsers en webbrowsers, ga je naar:
•  Google's family center voor Android en Chrome.
•  Apple's ouderlijk toezicht voor iPhones, iPads, Macs en Safari.

Gezinskoppeling instellen

Ouder- en tieneraccounts koppelen:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Gezinskoppeling.
4. Tik op Doorgaan.
5. Tik op Ouder of Tiener en tik op Volgende.
6. Volg de stappen om de accounts te koppelen.

De instellingen van Gezinskoppeling beheren

De instellingen van Gezinskoppeling beheren:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Gezinskoppeling.
4. Selecteer het account dat je wilt beheren en werk de instellingen bij als dat nodig is.