Minderjarige accounts op TikTok melden

TikTok is beschikbaar voor mensen van 13 jaar en ouder (of andere leeftijden in bepaalde regio's zoals aangegeven in ons Privacybeleid en onze Gebruiksvoorwaarden). Mensen in de Verenigde Staten die jonger dan 13 jaar zijn, kunnen een account maken om toegang te krijgen tot een TikTok-ervaring die speciaal voor hen is ontworpen. Als je denkt dat iemand op TikTok jonger is dan 13 jaar of een account heeft dat niet in de bij de leeftijd passende modus staat (als de persoon zich in de Verenigde Staten bevindt), meld dat dan aan ons.

Zo meld je een vermoedelijk minderjarig TikTok-account:
1. Ga naar het profiel van diegene op TikTok.
2. Tik bovenaan op de knop Delen (of klik op de knop Meer opties... in een webbrowser).
3. Selecteer Melden.
4. Selecteer Account melden en vervolgens Gebruiker is mogelijk jonger dan 13.
5. Selecteer Versturen.

Of, als je in de Verenigde Staten woont:
1. Ga naar ons online meldingsformulier.
2. Selecteer het onderwerp Een minderjarige gebruiker melden.
3. Voer de accountgegevens in en klik op Versturen.

Voor ouders en voogden
Als je een ouder of voogd bent en wilt dat TikTok het account van je kind jonger dan 13 jaar verwijdert, kun je contact met ons opnemen via ons online meldingsformulier. Als je echter in de Verenigde Staten woont, moet je contact met ons opnemen via dit privacyformulier.