Een imitatieaccount melden

Ga naar een onderdeel

Een imitatieaccount melden in de TikTok-app

Als je denkt dat een account nep is en zich voordoet als jou of iemand anders, kun je het aan ons melden. Gebruik de volgende formulieren om een account te melden dat zich voordoet als iemand anders:
•  Accounts in de Verenigde Staten.
•  Accounts buiten de Verenigde Staten.

Zo meld je een imitatieaccount met het bovenstaande formulier voor accounts in de Verenigde Staten:
1. Selecteer in het formulier Een imitatieaccount op TikTok melden OF Bezwaar maken tegen een imitatieaccount op TikTok in de vervolgkeuzelijst.
2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst wie er wordt geïmiteerd. Geef aanvullende details wanneer daarom wordt gevraagd.
3. Upload een geldige identificatie. Gebruik de bijgevoegde lijst voor geldige identificatiemethoden die we accepteren.
4. Klik op Versturen.

Zo meld je een imitatieaccount met het bovenstaande formulier voor accounts buiten de Verenigde Staten:
1. Klik in het formulier op het veld Onderwerp en selecteer Een mogelijke schending melden.
2. Selecteer Accountschending.
3. Selecteer Imitatie voor "Reden voor het melden".
4. Selecteer wie het account imiteert en volg de gegeven stappen.
5. Klik op Versturen.

Een imitatieaccount melden

Zo meld je een imitatieaccount vanuit de TikTok-app of in je webbrowser:

In de TikTok-app:
1. Ga naar het profiel en tik bovenaan op de knop Delen.
2. Tik op Melden en selecteer Account melden.
3. Selecteer Zich voordoen als iemand.
4. Geef aan of het account jou imiteert of iemand anders door op Mij of Beroemdheid te tikken. Zoek bij een beroemdheid het account van de persoon die wordt geïmiteerd.
5. Tik op Versturen.

In je webbrowser:
1. Ga naar het profiel en plaats de muisaanwijzer op de knop Meer opties bovenaan.
2. Tik op Melden en selecteer Account melden.
3. Selecteer Zich voordoen als iemand.
4. Geef aan of het account jou imiteert of iemand anders door op Mij of Beroemdheid te tikken. Zoek bij een beroemdheid het account van de persoon die wordt geïmiteerd.
5. Klik op Versturen.