Veiligheid van gebruikers

Naar een onderdeel springen

Schermtijd  •  Wat is Family Pairing?  •  Family Pairing-instelllingen  •  Ouder- en tieneraccounts koppelen  •  Bronnen voor zelfmoordpreventie

Schermtijd

Zo beheer je de schermtijd:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Ga naar Digitaal welzijn > Dagelijkse schermtijd.
5. Volg de stappen in de app om Dagelijkse schermtijd in te schakelen.

Zo schakel je de beperkte modus in:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy
4. Ga naar Digitaal welzijn > Beperkte modus.
5. Volg de stappen in de app om de beperkte modus in te schakelen.

Inschakelen van de beperkte modus helpt om de weergave van content te beperken die mogelijk niet geschikt is voor sommige kijkers. We werken voortdurend aan het verbeteren van deze functie, maar als je een ongepaste video aantreft in de beperkte modus, kun je die melden.

Merk op dat deze functies alleen beschikbaar zijn in de TikTok-app, niet in mobiele of desktopbrowsers.

Family Pairing

Wat is Family Pairing?

Met Family Pairing kunnen ouders en tieners hun veiligheidsinstellingen aanpassen op basis van individuele behoeften. Een ouder kan diens TikTok-account koppelen aan dat van een tiener en beperkingen instellen, waaronder:

-
Dagelijkse schermtijd: bepaal hoelang je tiener per dag op TikTok mag doorbrengen. Je kunt de schermtijdlimiet van je tiener rechtstreeks vanuit je eigen account instellen en als je tiener meerdere apparaten heeft, geldt de ingestelde tijdslimiet voor elk apparaat afzonderlijk.
Beperkte modus: beperk de weergave van content die mogelijk niet geschikt is voor alle doelgroepen.
Zoeken: bepaal of je tiener naar content, personen, hashtags of geluiden kan zoeken.
Vindbaarheid: bepaal of het account van je tiener privé is (je tiener bepaalt wie de content kan zien) of openbaar (iedereen kan de content van je tiener zien).
Account voorstellen aan anderen: bepaal of het account van je tiener kan worden aanbevolen aan anderen.
Directe berichten: personen op TikTok kunnen directe berichten versturen vanaf 16 jaar. Ouders kunnen beperken wie berichten naar het gekoppelde account kan sturen, of directe berichten helemaal uitschakelen. Let op: directe berichten wordt automatisch uitgeschakeld voor geregistreerde accounts tussen 13 en 15 jaar.
-
Gelikete video's: bepaal wie de video's mag zien die je tiener heeft geliket.
-
Reacties: bepaal wie mag reageren op de video's van je tiener.

TikToks instellingen voor ouderlijk toezicht zijn alleen beschikbaar in de mobiele TikTok-app, niet in webbrowsers. Als je tiener zowel via een browser als via de mobiele app toegang heeft tot TikTok, kun je het ouderlijk toezicht gebruiken dat in de browser of op het apparaat van je tiener beschikbaar is.

Googles Veiligheid voor het gezin geeft advies over het instellen van schermtijd voor Android en Chrome.
  Apples pagina voor ouderlijk toezicht geeft advies over het instellen van beperkingen op iPhones, iPads, Macs en Safari.

Family Pairing-instellingen

Zo beheer of bekijk je Family Pairing-instellingen:

1. Tik rechtsonder op
Profiel.
2. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Ga naar
Family Pairing.
5. Selecteer het account dat je wilt beheren.
6. Pas de instellingen aan.

Ouder- en tieneraccounts koppelen

Zo koppel je ouder- en tieneraccounts:

1. Tik rechtsonder op
Profiel.
2. Tik op het
3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Ga naar
Family Pairing.
5. Tik op
Ouder of Tiener.
6. Volg de verstrekte instructies.

Zelfmoordpreventiebronnen

Neem contact op met een hulplijn als je zelf steun nodig hebt. Als je je zorgen maakt om een vriend, kun je de persoon ook aanmoedigen om via onderstaande gegevens contact op te nemen met een zelfmoordpreventielijn.

*Verenigde Staten: National Suicide Prevention Lifeline 1-800-273-8255
*Brazilië: CVV 141
*Canada: Local Crisis Center
*Frankrijk: S.O.S Amitié 01 42 96 26 26
*Duitsland: Telefonseelsorge 0800 111 0 111
*Italië: Telefono Azzurro 19696
*Verenigd Koninkrijk: Samaritans: 116 123
*Rusland: Helpline 8-800-2000-122
*Voor de rest van de wereld ga naar de International Association for Suicide Prevention om een crisiscentrum bij jou in de buurt te vinden.