Gebruikersveiligheid

Naar een onderdeel springen

Wat is beperkte modus?  •  Wat is gezinskoppeling?  •  Gezinskoppeling instellen  •  De instellingen van Gezinskoppeling beheren  •  Veiligheidsbronnen

Bij TikTok vinden we je veiligheid belangrijk als je de app gebruikt. Daarom bieden we een aantal veiligheidstools en -bronnen waarmee je je privacyvoorkeuren kunt regelen en toegang kunt krijgen tot content die relevant en geschikt is.

Wat is beperkte modus?

Beperkte modus op TikTok beperkt de blootstelling aan content die mogelijk niet voor iedereen passend of geschikt is. We werken voortdurend aan het verbeteren van deze functie, maar als je een ongepaste video aantreft in de beperkte modus, kun je die melden.

Zo schakel je de beperkte modus in of uit:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Digitaal welzijn en vervolgens op Beperkte modus.
5. Volg de stappen in de app om de beperkte modus in te schakelen.

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar in de TikTok-app, niet in mobiele of desktopbrowsers.

Wat is Gezinskoppeling?

Met Gezinskoppeling op TikTok kunnen ouders en tieners hun veiligheidsinstellingen aanpassen op basis van individuele behoeften. Een ouder kan zijn/haar TikTok-account koppelen aan dat van een tiener en beperkingen instellen, waaronder:

Dagelijkse schermtijd
•  Je kunt bepalen hoelang je tiener elke dag op TikTok mag zijn.
•  Je kunt de schermtijdlimiet van je tiener direct vanuit je eigen account instellen.
•  Als je tiener meerdere apparaten heeft, geldt de ingestelde tijdslimiet voor elk apparaat afzonderlijk.
Lees meer over Schermtijd opTikTok

Beperkte modus
•  Beperk de blootstelling van je tiener aan content die mogelijk niet passend of geschikt is voor hem/haar.

Zoeken
•  Bepaal of je tiener kan zoeken naar content, mensen, hashtags of geluiden.

Vindbaarheid
•  Bepaal of het account van je tiener privé is (je tiener bepaalt wie zijn/haar content kan zien) of openbaar (iedereen kan zijn/haar content zien).

Account voorstellen aan anderen
•  Bepaal of het account van je tiener kan worden aanbevolen aan anderen.
Lees meer over voorgestelde accounts op TikTok.

Directe berichten
•  Beperk wie berichten naar je tiener kan sturen, of schakel directe berichten helemaal uit.
•  Directe berichten op TikTok is alleen beschikbaar voor geregistreerde accounthouders van 16 jaar en ouder.
•  Directe berichten wordt automatisch uitgeschakeld voor geregistreerde accounts met een leeftijd van 13 t/m 15 jaar.
Lees meer over directe berichten op TikTok.

Gelikete video's
•  Bepaal wie de video's kan bekijken die je tiener heeft geliket.

Reacties
•  Bepaal wie kan reageren op de video's van je tiener.

De functies voor ouderlijk toezicht van TikTok zijn alleen beschikbaar in de mobiele TikTok-app, niet in mobiele of desktopbrowsers. Als je tiener zowel via een browser als via de mobiele app toegang heeft tot TikTok, kun je het ouderlijk toezicht gebruiken dat in de browser of op het apparaat van je tiener beschikbaar is.
•  Googles [Family Link] geeft advies over het instellen van een schermtijdlimiet voor Android en Chrome.
•  Apples pagina voor [ouderlijk toezicht] geeft advies over het instellen van beperkingen op iPhones, iPads, Macs en Safari.

Gezinskoppeling instellen

Zo koppel je ouder- en tieneraccounts:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Gezinskoppeling.
4. Tik op Ouderof Tiener.
5. Volg de stappen in de app om de accounts te koppelen.

De instellingen van Gezinskoppeling beheren

Zo beheer of bekijk je de instellingen van Gezinskoppeling:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Gezinskoppeling.
4. Selecteer het account dat je wilt beheren.
5. Pas de instellingen aan naar behoefte.

Veiligheidsbronnen

Als je steun nodig hebt of als je je zorgen maakt over een vriend, is er hulp beschikbaar. Je kunt praten met iemand die je kan helpen met behulp van de informatie hieronder.

Wereldwijde bronnen
•  Family Online Safety Institute
•  Internet Watch Foundation
•  WePROTECT Global Alliance
•  National Center for Missing & Exploited Children

Lokale bronnen
Bezoek ons Veiligheidscentrum voor een lijst van lokale organisaties.

Aanvullende bronnen
Je kunt aanvullende bronnen vinden in ons Veiligheidscentrum voor de volgende problemen:
•  Seksueel misbruik van kinderen op TikTok voorkomen
•  Bronnen over aanranding
•  Eetstoornissen
•  Pestpreventie
•  COVID-19
•  Zelfmoord en zelfbeschadiging
•  Digitaal welzijn
•  Gids voor ouders en verzorgers