Donkere modus

Als je TikTok bekijkt in een omgeving met weinig licht, wil je misschien het uiterlijk ervan optimaliseren. Door de donkere modus in te schakelen, krijgt de app een donkere achtergrond met lichte tekst. De donkere modus verandert niet hoe je video's eruitzien op TikTok.

Opmerking: de donkere modus is alleen beschikbaar op iOS-apparaten en op computers.

Donkere modus in de TikTok-app

Zo schakel je de donkere modus in of uit.
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instelingen en privacy.
4. Tik op Weergave.
5. Selecteer Donker om de donkere modus in te schakelen of Licht om de donkere modus uit te schakelen.

Je kunt TikTok ook de weergave-instellingen van je apparaat laten volgen. De Weergave-instelling in de TikTok-app past zich automatisch aan de apparaatinstellingen aan.

Zo schakel je het volgen van je apparaatinstelling voor de donkere modus in of uit:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik op de Menu-knop bovenaan om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Weergave.
5. Schakel de instelling Apparaatinstellingen gebruiken in of uit.

Donkere modus voor TikTok op je computer

Voor TikTok op je computer kun je de donkere modus inschakelen in de volgende gebieden:
•  Voor jou-feed
•  Volgend-feed
•  Zoekresultaten
•  Profiel
•  Hashtagresultaten
•  Geluidspagina
•  Videopagina

Zo schakel je de donkere modus in of uit als je ingelogd bent:
1. Selecteer je profielfoto bovenaan.
2. Schakel Donkere modus in of uit.

Zo schakel je de donkere modus in of uit als je niet ingelogd bent:
1. Selecteer de knop Meer opties bovenaan.
2. Schakel de instelling Donkere modus in of uit.