Hoe je telefoonnummer wordt gebruikt op TikTok

Naar een onderdeel springen

Je wachtwoord resetten  •  Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie  •  In contact komen met anderen op TikTok

Door je telefoonnummer aan je account toe te voegen, kun je je TikTok-ervaring verbeteren. Je telefoonnummer kan worden gebruikt om je wachtwoord te resetten, je accountbeveiliging te versterken met 2-stapsverificatie, met meer mensen in contact te komen door je account aan anderen voor te stellen, je advertenties te tonen op basis van je activiteit buiten de app en de prestaties van advertenties te meten.

Je wachtwoord resetten

Als je een telefoonnummer hebt toegevoegd aan je account, kun je je account herstellen en je wachtwoord resetten als je het bent vergeten.

Zo reset je je wachtwoord met je telefoonnummer:
1. Tik op de inlogpagina van TikTok op Telefoonnummer / E-mailadres / Gebruikersnaam gebruiken.
2. Tik op E-mailadres / Gebruikersnaam.
3. Tik op Wachtwoord vergeten? en vervolgens op Telefoonnummer.
4. Voer de verificatiecode in die TikTok naar je telefoonnummer heeft gestuurd.
5. Stel een nieuw wachtwoord in om in te loggen.

Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie

Je kunt 2-stapsverificatie instellen met je telefoonnummer. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account.

Zo stel je 2-stapsverificatie in:
1. Controleer of je de nieuwste versie van TikTok hebt.
2. Tik rechtsonder op Profiel.
3. Tik op het pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
4. Tik op Instellingen en privacy.
5. Tik op Beveiliging en inloggen en vervolgens op 2-stapsverificatie
6. Tik op het rondje naast je telefoonnummer om het in te schakelen.
7. Tik op nog een selectie als tweede verificatiemethode en tik vervolgens op Inschakelen.
Opmerking: standaard sms-kosten zijn mogelijk van toepassing.

In contact komen met anderen op TikTok

Als je je telefoonnummer toevoegt aan je account, kunnen we je met andere mensen op TikTok in contact brengen. Er zijn 2 manieren om je met andere mensen in contact te brengen: door je account aan anderen voor te stellen en door accounts aan jou voor te stellen om te volgen.

Je account voorstellen aan anderen via contacten
Als de instelling Contacten in het onderdeel Je account voorstellen aan anderen is ingeschakeld, kan je account worden voorgesteld aan iemand anders op TikTok als je je telefoonnummer hebt toegevoegd aan je TikTok-account en de persoon, aan wie we je account voorstellen, ervoor heeft gekozen om telefooncontacten te synchroniseren met TikTok en je telefoonnummer voorkomt in de contactlijst van die persoon. Lees meer over hoe je telefoonnummer wordt gebruikt om je account voor te stellen.

Zo bekijk en wijzig je de instelling Contacten:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Je account voorstellen aan anderen.
5. Tik op het schakelaarpictogram naast Contacten.

Accounts die we aan je voorstellen via je telefooncontacten
Als je je telefoonnummer hebt toegevoegd en je telefooncontacten zijn gesynchroniseerd, kunnen we je ook helpen bij het vinden en volgen van mensen die je mogelijk kent. Je kunt de synchronisatie op elk moment stoppen en eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen van TikTok.

Zo bekijk en wijzig je de instelling Contacten synchroniseren:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
5. Tik op het schakelaarpictogram naast Contacten synchroniseren om dit in of uit te schakelen. Je kunt ook eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen.