Het gebruik van je telefoonnummer en e-mailadres op TikTok

Naar een onderdeel springen

Het gebruik van je telefoonnummer door TikTokHet gebruik van je e-mailadres door TikTok2-stapsverificatie instellenBeheren of TikTok je account aan anderen kan voorstellen met behulp van je telefooncontactenBeheren of TikTok accounts aan je kan voorstellen met behulp van je telefooncontacten

Het gebruik van je telefoonnummer door TikTok

Door je telefoonnummer aan je account toe te voegen, kun je je TikTok-ervaring verbeteren.

We kunnen je mobiele telefoonnummer gebruiken voor de volgende zaken:
•  Je helpen bij het inloggen op je TikTok-account. Als je je gebruikersnaam, e-mailadres of de andere inlogmethode die is gebruikt tijdens het aanmelden bij TikTok, bent vergeten, kun je al je inlogmethoden opzoeken door het mobiele telefoonnummer, dat aan je account is gekoppeld, in te voeren op het scherm voor het herstellen van je account. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je ook je mobiele telefoonnummer gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
•  Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie.
•  Je in contact brengen met mensen die je misschien kent.
•  Je gegevens automatisch invullen bij het voltooien van een formulier.
•  De advertentie-ervaring voor jou en anderen verbeteren. We kunnen jouw contactgegevens matchen met informatie die we krijgen van advertentie-, metings- en gegevenspartners, zoals wanneer je een aankoop doet na het zien van een advertentie op TikTok. Zo kunnen we je beter gepersonaliseerde advertenties tonen op basis van activiteiten buiten TikTok, afhankelijk van je instellingen, en kunnen we onze advertentieservices verbeteren voor iedereen binnen de TikTok-community. Meer informatie over Advertenties en je gegevens vind je in het TikTok-veiligheidscentrum.

Houd rekening met het volgende:
•  Je mobiele telefoonnummer is niet zichtbaar op je TikTok-profiel. Je kunt op elk moment je telefoonnummer wijzigen of verwijderen zodra je een alternatieve inlogmethode voor je account opgeeft.
•  Je kunt beheren hoe we je account aan anderen voorstellen, contacten synchroniseren en meer in je Privacy-instellingen.
•  We verkopen geen enkele persoonlijke informatie, inclusief je mobiele telefoonnummer. Meer informatie over hoe TikTok je telefoonnummer gebruikt, vind je in ons Privacybeleid.

Het gebruik van je e-mailadres door TikTok

Door je e-mailadres aan je account toe te voegen, kun je je TikTok-ervaring verbeteren.

We kunnen je e-mailadres gebruiken voor de volgende zaken:
•  Je helpen bij het inloggen. Als je je gebruikersnaam, telefoonnummer of de andere inlogmethode, die je hebt gebruikt tijdens om je aan te melden bij TikTok, bent vergeten, kun je al je inlogmethoden opzoeken door het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld, in te voeren op de pagina voor het herstellen van je account. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je ook je e-mailadres gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
•  Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie.
•  Je in contact brengen met mensen die je misschien kent.
•  De advertentie-ervaring verbeteren voor jou en anderen. We kunnen jouw contactgegevens matchen met informatie die we krijgen van advertentie-, metings- en gegevenspartners, zoals wanneer je een aankoop doet na het zien van een advertentie op TikTok. Zo kunnen we je beter gepersonaliseerde advertenties tonen op basis van activiteiten buiten TikTok, afhankelijk van je instellingen, en kunnen we onze advertentieservices verbeteren voor iedereen binnen de TikTok-community. Meer informatie over Advertenties en je gegevens vind je in het TikTok-veiligheidscentrum.
•  Je trending content, nieuwsbrieven, promoties, aanbevelingen en accountupdates sturen.
•  Je bestelupdates, logistieke updates en terugbetalingsstatus sturen als TikTok Shop in jouw land beschikbaar is.

Houd rekening met het volgende:
•  Je e-mailadres is niet zichtbaar op je TikTok-profiel. Je kunt op elk moment je e-mailadres wijzigen of verwijderen zodra je een alternatieve inlogmethode voor je account opgeeft.」
•  We kunnen je e-mailadres ontvangen als je ervoor kiest om Facebook-vrienden te synchroniseren.
•  We verkopen geen enkele persoonlijke informatie, inclusief je e-mailadres. Meer informatie over hoe TikTok je e-mailadres gebruikt, vind je in ons Privacybeleid.

2-stapsverificatie instellen

Je kunt 2-stapsverificatie (2SV) instellen met je telefoonnummer. We raden aan om 2SV in te schakelen om je account beter te beschermen. Deze veelgebruikte accountbeveiligingsfunctie voegt een extra beschermingslaag toe zodat we beter kunnen verifiëren dat jij het bent als je inlogt vanaf een onbekend apparaat. 2SV geeft ook een extra beveiligingslaag aan je account voor het geval je wachtwoord niet meer veilig is. Veel mensen hebben slechts één laag (een wachtwoord) om hun account te beschermen, maar als iemand je wachtwoord bemachtigt bij 2SV, moet diegene ook nog toegang krijgen tot je telefoon of e-mailadres om te kunnen inloggen op je account.

Zo schakel je 2-stapsverificatie in:
1. Controleer of je de nieuwste versie van TikTok hebt gedownload op je apparaat.
2. Tik op Profiel onderin het scherm.
3. Tik bovenaan op de knop Menu.
4. Tik op Instellingen en privacy.
5. Tik op Beveiliging.
6. Tik op 2-stapsverificatie en kies minimaal twee verificatiemethoden:
  ༚  Sms (aanbevolen)
  ༚  E-mail (aanbevolen)
  ༚  Authenticatieapp (aanbevolen). Je hebt een authenticatieapp, zoals Google Authenticator of Microsoft Authenticator, nodig op je apparaat om deze optie te gebruiken. Volg de instructies die in het volgende scherm worden gegeven om de QR-code te scannen of de gegeven code te kopiëren. Voer in de authenticatieapp de code in wanneer je een account toevoegt voor TikTok. Voer tot slot in het volgende scherm in de TikTok-app de door de authenticatieapp gegeven code in.
  ༚  Wachtwoord
7. Tik op Inschakelen om te bevestigen.
8. Als je kiest voor Sms of E-mail:
  ༚  Je wordt gevraagd je e-mailadres en telefoonnummer in te voeren als je nog niet eerder je contactgegevens hebt ingevoerd. Standaard sms-tarieven kunnen van toepassing zijn.
  ༚  Tik op Code versturen en voer op het volgende scherm de verificatiecode in die via sms of e-mail naar je is gestuurd.

De volgende keer dat je inlogt, wordt je gevraagd om een verificatiecode in te voeren die naar je telefoonnummer of e-mailadres wordt gestuurd of te vinden is in je authenticatieapp, afhankelijk van de verificatiemethoden die je hebt geselecteerd. Voer in de 2-stapsverificatieprompt op je scherm de code in om je identiteit te bevestigen.

Beheren of TikTok accounts aan je kan voorstellen met behulp van je telefooncontacten

Je account kan worden voorgesteld aan anderen op TikTok als:
•  Je hebt je telefoonnummer toegevoegd aan je TikTok-account.
•  Je hebt de instelling Contacten ingeschakeld in de privacy-instelling Je account aan anderen voorstellen.
•  De persoon aan wie we je account voorstellen, heeft ervoor gekozen zijn of haar telefooncontacten te synchroniseren met TikTok en jouw telefoonnummer staat in zijn of haar contacten.
Meer informatie over hoe je telefoonnummer wordt gebruikt om je account aan anderen voor te stellen.

De instelling Contacten bekijken en wijzigen:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Je account voorstellen aan anderen.
5. Schakel de instelling Contacten in of uit.

Beheren of TikTok accounts aan je kan voorstellen met behulp van je telefooncontacte

Als je je telefoonnummer hebt toegevoegd en je telefooncontacten zijn gesynchroniseerd, kunnen we je helpen bij het vinden en volgen van mensen die je mogelijk kent. Je kunt de synchronisatie op elk moment stoppen en eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen van TikTok.

De instelling Contacten synchroniseren bekijken en wijzigen:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
5. Schakel de instelling Contacten synchroniseren in of uit. Je kunt ook eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen.