Hoe je telefoonnummer wordt gebruikt op TikTok

Naar een onderdeel springen


Je wachtwoord resetten  •  Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie  •  Vrienden zoeken en contact met ze maken op TikTok



Door je telefoonnummer aan je account toe te voegen, kun je je TikTok-ervaring verbeteren.
Je telefoonnummer kan worden gebruikt om:
•  Je wachtwoord resetten
•  Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie
•  Contact maken met meer vrienden door je account aan andere contacten voor te stellen
•  Je een meer gepersonaliseerde advertentie-ervaring bieden. Meer informatie over Advertenties en je gegevens in het TikTok-veiligheidscentrum.






Je wachtwoord resetten


Als je een telefoonnummer hebt toegevoegd aan je account, kun je het gebruiken om je account te herstellen en je wachtwoord te resetten als je het bent vergeten.

Zo reset je je wachtwoord met je telefoonnummer:
1. Tik op de TikTok-inlogpagina op Telefoonnummer/e-mailadres/gebruikersnaam gebruiken.
2. Tik op E-mailadres / Gebruikersnaam.
3. Tik op Wachtwoord vergeten?, tik vervolgens op Telefoonnummer en voer het telefoonnummer van je account in.
4. Voer de verificatiecode in die TikTok naar je telefoonnummer heeft gestuurd.
5. Stel een nieuw wachtwoord in om in te loggen.






Je accountbeveiliging versterken met 2-stapsverificatie


Je kunt 2-stapsverificatie (2SV) instellen met je telefoonnummer. We raden aan om 2SV in te schakelen om je account verder te beschermen. Dit is een veelgebruikte accountbeveiligingsfunctie die een extra beschermingslaag toevoegt om ons te helpen verifiëren dat jij het bent als je inlogt vanaf een onbekend apparaat.
Bovendien geeft 2SV een extra beveiligingslaag aan je account voor het geval je wachtwoord niet meer veilig is. Veel mensen hebben maar één laag (een wachtwoord) om hun account te beschermen. Als je 2SV hebt ingeschakeld en iemand je wachtwoord bemachtigt, moet deze persoon eerst toegang krijgen tot je telefoon of e-mailadres om op je account te kunnen inloggen.

2-stapsverificatie inschakelen:
1. Controleer of je de nieuwste versie van TikTok hebt gedownload.
2. Tik op Profiel rechtsonder.
3. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
4. Tik op Instellingen en privacy.
5. Tik op Beveiliging en inloggen.
6. Tik op 2-stapsverificatie en kies minimaal twee verificatiemethoden. We raden sms* en e-mail aan.
7. Tik op Inschakelen om te bevestigen.
8. Als je je contactgegevens nog niet eerder hebt ingevoerd, wordt je gevraagd een e-mailadres en telefoonnummer in te voeren.
9. Tik op Code versturen en voer op het volgende scherm de verificatiecode in die je via sms en e-mail toegestuurd kreeg.
De volgende keer dat je inlogt, wordt een verificatiecode naar je e-mail of telefoon gestuurd. Voer de code in de 2-stapsverificatieprompt op je scherm in om je identiteit te bevestigen.
*Standaardsms-tarieven kunnen van toepassing zijn.






Vrienden zoeken en contact met ze maken op TikTok


Als je je telefoonnummer toevoegt aan je account, kunnen we je met je vrienden op TikTok in contact brengen.

Er zijn 2 manieren om je met anderen in contact te brengen:
•  Je account voorstellen aan vrienden in je contactenlijst
•  Accounts voorstellen om te volgen

Je account voorstellen aan anderen via contacten
Als de instelling Contacten in de privacy-instelling Je account voorstellen aan anderen is ingeschakeld, kan je account worden voorgesteld aan iemand anders op TikTok. Je telefoonnummer moet dan zijn toegevoegd aan je TikTok-account en de persoon aan wie we je account voorstellen, moet ervoor hebben gekozen om telefooncontacten te synchroniseren met TikTok en je telefoonnummer moet voorkomen in de contacten van die persoon. Meer informatie over hoe je telefoonnummer wordt gebruikt om je account voor te stellen.

Zo bekijk en wijzig je de instelling Contacten:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Je account voorstellen aan anderen.
5. Tik op het schakelaarpictogram naast Contacten om het in of uit te schakelen.

Accounts die we aan je voorstellen via je telefooncontacten
Als je je telefoonnummer hebt toegevoegd en je telefooncontacten zijn gesynchroniseerd, kunnen we je ook helpen bij het vinden en volgen van mensen die je mogelijk kent. Je kunt de synchronisatie op elk moment stoppen en eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen van TikTok.

Zo bekijk en wijzig je de instelling Contacten synchroniseren:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het 3-lijnenpictogram rechtsboven.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Privacy en vervolgens op Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
5. Tik op het schakelaarpictogram naast Contacten synchroniseren om dit in of uit te schakelen. Je kunt ook eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen.



Was dit nuttig?