Voorgestelde accounts

Naar een onderdeel springen

Hoe TikTok accounts aan je voorstelt  •  Hoe TikTok je account voorstelt aan anderen  •  Hoe je voorgestelde accounts in- of uitschakelt

Om je te helpen mensen die je misschien kent te vinden en te volgen op TikTok, kunnen we:
•  Accounts aan je voorstellen, door hun video's en de functie
Vrienden toevoegen weer te geven in je profiel.
•  Je account voorstellen aan anderen op TikTok, zodat ze jou kunnen volgen.

Hoe TikTok accounts aan je voorstelt

Afhankelijk van de gegevens die je kiest om met TikTok te delen, kunnen we je een account laten zien omdat het account toebehoort aan:
•  Iemand die
Contacten heeft ingeschakeld voor de instelling Je account voorstellen aan anderen, die een telefoonnummer of e-mailadres heeft toegevoegd aan het TikTok-account dat voorkomt in je telefooncontacten terwijl jij ervoor hebt gekozen om je telefooncontacten te synchroniseren in de instelling Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
•  Iemand die
Contacten heeft ingeschakeld voor de instelling Je account voorstellen aan anderen, die je telefoonnummer of e-mailadres heeft toegevoegd aan zijn of haar telefooncontacten, in de instelling Contacten en Facebook-vrienden ervoor heeft gekozen om de telefooncontacten te synchroniseren, en waarvan jij het telefoonnummer of e-mailadres hebt toegevoegd aan je TikTok-account.
•  Iemand met wie je vrienden bent op Facebook die
Facebook-vrienden heeft ingeschakeld voor de instelling Je account voorstellen aan anderen terwijl jij en de ander ervoor hebben gekozen om Facebook-vrienden te synchroniseren in de instelling Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
•  Iemand met wie je wederzijdse connecties hebt op TikTok of Facebook (in bepaalde regio's). Je kunt wederzijdse connecties met iemand hebben omdat jullie dezelfde accounts volgen, omdat jij accounts volgt die de ander al volgen, omdat de ander accounts volgt die jij ook volgt en die accounts jou terugvolgen, of omdat jullie connecties hebben met dezelfde accounts op Facebook.
•  Iemand die jou volgt op TikTok.

Je kunt Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren in- en uitschakelen in je
Privacyinstellingen.

Onthoud:
•  Ook na de eerste synchronisatie blijven we Facebook-vrienden aan je voorstellen. Je hoeft je Facebook-vrienden niet periodiek opnieuw te synchroniseren.
•  Als je je telefooncontacten synchroniseert, kan je account ook worden voorgesteld aan anderen als je
Contacten hebt ingeschakeld voor de instelling Je account voorstellen aan anderen.
•  Als je de toegang van TikTok tot je telefooncontacten verwijdert in je apparaatinstellingen of de instelling Contacten synchroniseren uitschakelt, synchroniseren we contacten niet langer, hoewel we accounts aan je blijven voorstellen uit je eerder gesynchroniseerde contacten. Als je al je telefooncontacten die met TikTok zijn gesynchroniseerd wilt verwijderen en de synchronisatie van contacten op alle apparaten wilt stoppen, kun je
Eerder gesynchroniseerde contacten verwijderen selecteren voor de instelling Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.

Hoe TikTok je account voorstelt aan anderen

Afhankelijk van de gegevens die je TikTok toestaat te delen, kunnen we je account voorstellen aan:
•
Contacten
•
Facebook-vrienden
•
Personen die jouw links openen of links naar jou sturen
Je kunt deze instellingen op elk moment in- of uitschakelen
in Je account voorstellen aan anderen in je Privacyinstellingen.

Onthoud:
•  Ook als al deze instellingen zijn uitgeschakeld, kan je account nog steeds worden voorgesteld aan personen die je volgt of waarmee je interactie hebt op TikTok.
•  Als je tussen de 13 en 17 jaar oud bent, wordt je account niet voorgesteld aan wederzijdse connecties.
•  Als je account privé is en deze instellingen zijn ingeschakeld, stellen we anderen voor om je account te volgen, maar kunnen alleen mensen die jij goedkeurt je volgen en je video's bekijken.

Contacten
Als
Contacten is ingeschakeld in de instelling Je account voorstellen aan anderen, kan je account worden voorgesteld aan anderen op TikTok als:
•  als je je telefoonnummer of e-mailadres hebt toegevoegd aan je TikTok-account;
•  als de persoon aan wie we je account voorstellen ervoor heeft gekozen telefooncontacten te synchroniseren met TikTok; en
•  als je telefoonnummer of e-mailadres voorkomt in de contacten van de ander.

Onthoud:
•  Als je deze instelling inschakelt, hoef je je telefooncontacten niet te synchroniseren met je TikTok-account om je account te laten voorstellen aan anderen.
•  Bovendien, als je ervoor hebt gekozen je telefooncontacten te synchroniseren, kunnen we je account ook voorstellen aan iemand van wie het telefoonnummer of e-mailadres voorkomt in je telefooncontacten en diegene een telefoonnummer of e-mailadres heeft toegevoegd aan zijn of haar TikTok-account.

Facebook-vrienden
Als
Facebook-vrienden is ingeschakeld voor de instelling Je account voorstellen aan anderen kan je account worden voorgesteld aan iemand anders op TikTok die je Facebook-vriend is of die een zelfde connectie als jij heeft via Facebook-vrienden (in bepaalde regio's) als jullie beiden ervoor hebben gekozen om Facebook-vrienden te synchroniseren met TikTok.

Personen die jouw links openen of links naar jou sturen
Als Personen die jouw links openen of links naar jou sturen is ingeschakeld in de instelling Je account voorstellen aan anderen, kan je account worden voorgesteld aan iemand anders op TikTok die je een link heeft gestuurd of die een link heeft geopend die je bij een video op TikTok hebt geplaatst.Dit omvat links die buiten het TikTok-platform zijn gedeeld (bijvoorbeeld via sms of een ander platform).

Hoe je voorgestelde accounts in- of uitschakelt

Je kunt in je
Privacyinstellingen controleren en bepalen hoe je account wordt voorgesteld aan anderen en hoe accounts aan je worden voorgesteld.

Je account aanbevelen aan anderen
Gebruik deze instelling om te bepalen of je account wordt voorgesteld aan
Contacten, Facebook-vrienden en Personen die jouw links openen of links naar jou sturen. Deze instellingen zijn standaard ingeschakeld als je 18 jaar of ouder bent.

Zo wijzig je hoe je account wordt voorgesteld aan anderen:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Privacy en vervolgens op Je account voorstellen aan anderen..
5. Kies aan wie je je account wilt voorstellen. Als je
Facebook-vrienden inschakelt, moet je ook Facebook-vrienden synchroniseren.

Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren
Gebruik deze instelling om TikTok toe te staan je telefooncontacten en Facebook-vrienden te synchroniseren en je te helpen mensen te vinden en volgen. Je kunt de synchronisatie op elk moment stoppen en eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen van TikTok.

Onthoud dat als je je telefooncontacten synchroniseert en
Contacten hebt ingeschakeld voor de instelling Je account voorstellen aan anderen, je account ook kan worden voorgesteld aan iemand van wie het telefoonnummer of e-mailadres voorkomt in je telefooncontacten en die dat telefoonnummer of e-mailadres heeft toegevoegd aan het TikTok-account.

Zo synchroniseer je je telefooncontacten of Facebook-vrienden op TikTok:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Privacy en vervolgens op Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren.
5. Schakel de instelling
Contacten synchroniseren of Facebook-vrienden synchroniseren in of uit. Je kunt ook eerder gesynchroniseerde gegevens verwijderen.

Opmerking: als je de toegang van TikTok tot je telefooncontacten verwijdert in je apparaatinstellingen, synchroniseren we geen contacten meer, hoewel we accounts zullen blijven voorstellen uit je eerder gesynchroniseerde contacten. Als je al je telefooncontacten die met TikTok zijn gesynchroniseerd, wilt verwijderen en de synchronisatie van contacten op alle apparaten wilt stoppen, kun je
Eerder gesynchroniseerde contacten verwijderen selecteren voor de instelling Contacten en Facebook-vrienden synchroniseren. Lees meer over hoe je telefoonnummer wordt gebruikt op TikTok.