Downloads van video's en foto's

Ga naar een onderdeel

Info over berichtdownloads op TikTok  •  Een video downloaden  •  Foto's downloaden  •  Beheren wie je video's of foto's kan downloaden  •  Video's of foto's opslaan op je apparaat

Info over berichtdownloads op TikTok

Door een video of foto te downloaden, kun je content delen en er offline van genieten. Je kunt andere personen toestaan om je video's of foto's te downloaden.

Dit moet je weten over downloads op TikTok:
•  Wanneer je personen op TikTok toestaat om je video's of foto's te downloaden, kunnen zij je content opslaan op hun apparaat, je video's omzetten naar live-foto's (GIF's) en je video's of foto's direct delen via andere platforms van derden.
•  Wanneer je personen op TikTok niet toestaat om je video's of foto's te downloaden, kunnen zij je video's niet omzetten naar live-foto's (GIF's) en je video's of foto's niet direct delen via andere platforms van derden. Je kunt nog steeds je eigen content downloaden en delen. Houd er rekening mee dan anderen nog steeds je content kunnen delen via een link of direct bericht op platforms van derden.
•  Wanneer je de instelling Videodownloads uitschakelt, kunnen personen geen video's of foto's downloaden die je al hebt geplaatst en ook geen toekomstige content.
•  Als de instelling Videodownloads eerst was ingeschakeld en nu is uitgeschakeld, blijven de video's of foto's die zijn gedownload toen de instelling nog was ingeschakeld, opgeslagen op het apparaat van de downloader.
•  Als je account privé is of als je jonger bent dan 16 jaar, is de instelling Videodownloads standaard uitgeschakeld en kun je deze niet inschakelen. Als je je account wijzigt naar openbaar, kun je ervoor kiezen om deze instelling in of uit te schakelen.

Als je wilt wijzigen wie je content kan zien, lees dan hoe je de privacy-instellingen voor je content kunt wijzigen.

Een video downloaden

Zo download je een video:
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je wilt downloaden.
2. Tik op de knop
Delen naast de video.
3. Tik op
Video opslaan. Als je niet de mogelijkheid hebt om een video op te slaan, betekent dit dat de maker dit niet toestaat.

Foto's downloaden

Foto's downloaden:
1. Ga in de TikTok-app naar het fotobericht dat je wilt downloaden.
2. Tik op de knop
Delen naast het bericht.
3. Tik op
Foto opslaan. Als je niet de mogelijkheid hebt om een foto op te slaan, betekent dit dat de maker dit niet toestaat.
4. Als er meerdere foto's zijn, selecteer dan welke je wilt downloaden of tik op
Alles selecteren om alle foto's te downloaden.
5. Tik op
Opslaan.

Beheren wie je video's of foto's kan downloaden

Je downloads in- of uitschakelen:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop
Menu ☰.
3. Tik op
Instellingen en privacy.
4. Tik op
Privacy en vervolgens op Downloads.
5. Schakel de instelling
Videodownloads in of uit.

Video's of foto's opslaan op je apparaat

We raden je aan om je video's of foto's te downloaden voordat je ze plaatst, zodat je offline kopieën van je content hebt.

Een video of foto opslaan voor het plaatsen:
1. Tik op
Plaatsen op het scherm Meer opties.
2. Schakel de instelling
Opslaan op apparaat in of uit.

Je kunt ook tikken op
Opslaan in het zijpaneel tijdens het bewerken om je content te downloaden.