Kiezen tussen een privé- of openbaar account

Op TikTok kun je kiezen voor een privéaccount of een openbaar account.

Privéaccount

Als je voor een privéaccount kiest, keur je de mensen goed die je toestaat:
•  je te volgen;
•  je video's, LIVE-video's, bio en likes te bekijken;
•  je volgers en gevolgden te bekijken.
Mensen kunnen geen Duet doen met of Aanhechten aan je video's en kunnen ze niet downloaden.

Openbaar account

Afhankelijk van je geselecteerde privacyinstellingen kunnen je berichten zichtbaar zijn voor en gedeeld worden door iedereen op of buiten TikTok, of ze nu een TikTok-account hebben of niet. Iedereen kan:
•  je volgen;
•  je video's, LIVE-video's, bio en likes bekijken;
•  je volgers en gevolgden bekijken.
Afhankelijk van je privacyinstellingen kunnen anderen ook een Duet doen met of Aanhechten aan je video's en ze downloaden. Je content komt mogelijk voor in zoekmachines, blogs, berichten op sociale media en nieuwssites.

Enkele dingen die je moet weten over openbare en privéaccounts:
•  Je naam, gebruikersnaam en profielfoto zijn altijd zichtbaar voor iedereen op of buiten TikTok.
•  Anderen kunnen je account zoeken.
•  Je kunt altijd de zichtbaarheid van je berichten individueel beperken door je video-instellingen te wijzigen. Je berichten worden beperkt tot het publiek dat je selecteert.
•  Je kunt kiezen wie kan reageren op je video's, wie je directe berichten kan sturen en of je account wordt voorgesteld aan anderen.

Zo maak je je TikTok-account privé of openbaar:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy, vervolgens op Privacy.
4. Schakel Privéaccount in of uit.

Zie ons Privacycentrum voor meer informatie over je privacy.