Aanhechten

Naar een onderdeel springen

Wat is Aanhechten op TikTok?  •  Aanhechten aan de video van iemand anders  •  Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor al je video's  •  Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor een van je video's  •  Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video beheren

Wat is Aanhechten op TikTok?

Aanhechten is een tool waarmee je een andere video op TikTok kunt combineren met de video die je maakt. Als je Aanhechten aan je video door anderen toestaat, kunnen zij een deel van je video gebruiken als onderdeel van hun eigen video. Onthoud dat je een openbaar account moet hebben om anderen toe te staan aan te hechten aan je video's.

Je kunt in de privacyinstellingen van je account kiezen wie kan Aanhechten aan je video's:
•  Iedereen: als je deze instelling kiest en Aanhechten hebt ingeschakeld, kan iedereen Aanhechten aan je video's.
•  Vrienden (Volgers die je terugvolgt): als je deze instelling kiest en je hebt Aanhechten ingeschakeld, kunnen alleen mensen die je volgt en die jou terugvolgen Aanhechten aan je video's.
•  Alleen jij: als je deze instelling kiest, kunnen anderen niet Aanhechten aan je video's.

Je kunt Aanhechten in één keer op al je bestaande video's uitschakelen in je privacyinstellingen. Dat betekent dat je niet naar elk van je video's afzonderlijk hoeft te gaan om Aanhechten uit te schakelen. Bezoek ons Privacycentrum voor meer informatie over het beheer van de zichtbaarheid van je account.

Je kunt Aanhechten in- of uitschakelen voordat je een bericht plaatst of voor een bestaande video:
•  Als je Aanhechten inschakelt: de groep die je hebt geselecteerd in de Aanhechtinstellingen voor al je video's kunnen Aanhechten aan deze video. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen Vrienden (Volgers die je terugvolgt) toe te staan om aan te hechten met al je video's, en als je vervolgens Aanhechten aanzet voor een losse video, kunnen alleen je vrienden Aanhechten aan deze video.
•  Als je Aanhechten uitschakelt: anderen kunnen niet Aanhechten aan je video.

Dingen om te weten wanneer je anderen laat Aanhechten aan je video:
•  De privacyinstellingen van die persoon bepalen wie de Aanhechtvideo kan bekijken, erop kan reageren, kan downloaden of interactie ermee kan hebben.
•  De Aanhechtvideo wordt alleen weergegeven in het profiel van degene die hem heeft opgenomen. Je originele video wordt alleen weergegeven op je profielpagina.
•  Als je anderen toestaat te Aanhechten aan je video's, maar vervolgens je instellingen wijzigt om te beperken wie je video's kan gebruiken of je video's verwijdert, blijven bestaande, eerder gemaakte Aanhechtingen wel op TikTok. Als je vragen of zorgen hebt, kun je de video melden. Je kunt er ook voor kiezen om Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video's te verwijderen.

Als je jonger dan 18 bent:
bekijk de Privacy- en veiligheidsinstellingen voor gebruikers jonger dan 18 jaar voor meer informatie over je Aanhechtinstellingen.

Aanhechten aan de video van iemand anders

Zo kun je Aanhechten aan een video op TikTok:
1. Tik in de TikTok-app op de knop
Delen naast de video waaraan je wilt Aanhechten.
2. Tik op Aanhechten en kies het gedeelte van de video waaraan je wilt aanhechten. Tik vervolgens op Volgende.
3. Selecteer de maximale lengte voor je video.
4. Tik op de knop Opnemen om je Aanhechtvideo te maken en tik vervolgens onderdaan op de knop Doorgaan✓.
5. Bewerk je video en tik op Volgende.
6. Voer aanvullende bewerkingen uit en beheer privacyinstellingen.
7. Tik op Plaatsen om je Aanhechtvideo te plaatsen of tik op Concepten om hem op te slaan.

Opmerking: Aanhechten is niet beschikbaar voor alle video's.

Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor al je video's

Zo kies je wie kan Aanhechten aan je video's:
1. Tik onderin de TikTok-app op
Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer vervolgens Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy en selecteer vervolgens Aanhechten.
4. Tik op Aanhechten en kies wie kan Aanhechten aan je video's. Je kunt kiezen uit Iedereen, Vrienden(Volgers die je terugvolgt) of Alleen jij. Onthoud dat je een openbaar account moet hebben om anderen toe te staan aan te hechten met je video's.

Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor een van je video's

Voordat je een video plaatst:
In de laatste stap voordat je een video plaatst, kun je kiezen of je wilt dat anderen kunnen Aanhechten aan deze video.
1. Maak je video.
2. Tik op het scherm Plaatsen op de knop Meer opties….
3. Schakel de instelling Aanhechten toestaan in of uit.

Voor een bestaande video:
1. Ga naar de video die je wilt bijwerken. Je kunt je video's vinden in je profiel.
2. Tik op de knop Meer opties… naast de video.
3. Tik onderaan op Privacyinstellingen.
4. Schakel de instelling Aanhechten toestaan in of uit.

Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video beheren

Je kunt alle Duet- en Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video bekijken en verwijderen. Als je ervoor kiest om Aanhechtingen gekoppeld aan je video te verwijderen, worden al die video's permanent verwijderd, inclusief je originele video.

Zo bekijk of verwijder je gekoppelde Aanhechtvideo's in je privacyinstellingen:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer vervolgens Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy en selecteer vervolgens Gekoppelde video's beheren.
4. Tik op de knop Meer opties... naast de video. Vanaf hier:
   ༚  Tik op
Details weergeven om alle Duet- en Aanhechtvideo's gekoppeld aan je video weer te geven.
   ༚  Tik op
Alles verwijderen en vervolgens op Verwijderen om alle video's te verwijderen. Hierdoor worden je originele video en alle eraan gekoppelde Duet- en Aanhechtvideo's permanent verwijderd. Als je een kopie van je originele video wilt bewaren, kun je de video downloaden naar je apparaat voordat je de bovenstaande stappen uitvoert.

Om gekoppelde Aanhechtvideo's in je Activiteitencentrum te bekijken of te verwijderen:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer vervolgens Instellingen en privacy.
3. Tik op Activiteitencentrum.
4. Tik op Gekoppelde video's beheren.
5. Kies de video die je wilt beheren en tik op de knop Meer opties... naast de video.

Als je een afzonderlijke Aanhechtvideo ziet die je privacyrechten of onze Communityrichtlijnen schendt, kun je contact met ons opnemen via ons online formulier.