Aanhechten

Naar een onderdeel springen

Over Aanhechten  •  Aanhechten aan de video van iemand anders  •  Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor al je video's  •  Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor een van je video's

Over Aanhechten

Aanhechten is een tool waarmee je een andere video op TikTok kunt combineren met een video die je maakt. Als je aanhechten aan je video door anderen toestaat, kunnen zij een deel van je video gebruiken als onderdeel van hun eigen video.
Onthoud dat je een openbaar account moet hebben om anderen te laten aanhechten aan je video's.

Je kunt in je instellingen kiezen wie kan aanhechten aan je video's:
In de privacyinstellingen van je account kun je kiezen wie kan aanhechten aan je video's:
•  Iedereen: als je Iedereen kiest en Aanhechten hebt ingeschakeld, kan iedereen aanhechten aan je video.
•  Vrienden: als je Vrienden kiest en Aanhechten hebt ingeschakeld, kunnen alleen je vrienden aanhechten aan je video. Vrienden zijn mensen op TikTok die je volgt en die jou terug volgen.
Via de privacyinstellingen kun je Aanhechten ook in één keer uitschakelen voor al je bestaande video's. Dat betekent niet dat je naar elk van je video's afzonderlijk moet gaan om Aanhechten uit te schakelen.

Je kunt Aanhechten in- en uitschakelen voor elk van je video's:
Je kunt Aanhechten in- en uitschakelen voordat je een nieuwe video plaatst of voor een bestaande video.
•  Als je Aanhechten inschakelt, kan de groep die je bij de instellingAanhechtenhebt geselecteerd, aanhechten aan deze video. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om alleen jeVrienden toe te staan aan te hechten aan je video's en vervolgens Aanhechten inschakelt voor één video, kunnen alleen jeVrienden aanhechten aan die video.
•  Als je Aanhechten uitschakelt, kunnen anderen niet aanhechten aan je video.

Dingen die je moet weten als je anderen toestaat aan te hechten aan je video:
•  De privacyinstellingen van die persoon bepalen wie de aanhechtvideo kan bekijken, erop kan reageren, kan downloaden of interactie ermee kan hebben.
•  De aanhechtvideo wordt alleen weergegeven in het profiel van de persoon die de aanhechtvideo heeft opgenomen. Je oorspronkelijke video wordt alleen weergegeven op je profielpagina.
•  Als je anderen toestaat aan te hechten aan je video, maar daarna je video verwijdert of je instellingen wijzigt om te beperken wie je video mag gebruiken, blijven alle reeds gemaakte aanhechtvideo's op TikTok. Als je vragen of zorgen hebt, kun je devideo melden.

Als je jonger dan 18 bent:
Lees dePrivacy- en veiligheidsinstellingen voor gebruikers jonger dan 18 voor meer informatie over je instellingen voor Aanhechten.

Aanhechten aan de video van iemand anders

1. Tik op het pijlpictogram rechts van de video waaraan je wilt aanhechten.
2. Tik onderaan op Aanhechten.
3. Kies het deel van de video waaraan je wilt aanhechten en tik op
Volgende.
4. Kies uit de filmopties rechts.
5. Tik op de
rode knop om je opname te starten en stoppen en tik vervolgens op het vinkje.
6. Bewerk je video en tik op
Volgende.
7. Pas je instellingen aan, schrijf een bijschrift en tik op
Plaatsen.
Opmerking: Aanhechten is niet beschikbaar voor alle video's.

Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor al je video's

Kies wie mag aanhechten aan je video's:
1. Tik rechtsonder op Profiel.
2. Tik op het
pictogram met 3 lijnen rechtsboven om naar de instellingen te gaan.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op
Privacy en vervolgens op Aanhechten.
5. Kies onder
Wie mag aanhechten aan je video's wie je wilt toestaan om aan te hechten.

Aanhechtprivacyinstellingen beheren voor een van je video's

Voordat je een video plaatst: in de laatste stap voordat je een video plaatst, kun je kiezen of je wilt dat anderen aanhechten aan deze video.
1. Maak je video.
2. Tik in het scherm
Plaatsen op het schakelaarpictogram naast Aanhechten toestaan om in of uit te schakelen.

Voor een bestaande video:
1. Ga naar de video die je wilt bijwerken. Je kunt je video's vinden in je profiel.
2. Tik op het
3-stippenpictogram rechts.
3. Tik op
Privacyinstellingen onderaan.
4. Tik naast
Aanhechten toestaanop hetschakelaarpictogram om in of uit te schakelen.