Videoprivacy

Op TikTok kun je verschillende privacyinstellingen toepassen op elke video die je deelt, ook als je je account op openbaar hebt ingesteld. Je kunt kiezen om je TikTok-video voor iedereen beschikbaar te maken, deze te beperken tot vrienden of volgers, of deze privé te maken zodat alleen jij de video kunt bekijken. Je kunt je instellingen later wijzigen als je van gedachten verandert.

Opmerking: alle video's moeten aan de Communityrichtlijnen voldoen. Wanneer we content opmerken die in strijd is met dit beleid, verwijderen we die van ons platform.

Kiezen wie je video's kan bekijken

Zo wijzig je de privacyinstelling voor een nieuw bericht:
1. Maak je video.
2. Kies in het scherm
Plaatsen wie je video kan zien.
•  Als je een openbaar account hebt, kun je kiezen voor
Iedereen (mensen op en buiten TikTok), Vrienden (volgers die je terugvolgt) of Alleen jij.
•  Als je een privéaccount hebt, kun je kiezen voor
Volgers, Vrienden (volgers die je terugvolgt) of Alleen jij.

Zo wijzig je privacyinstelling van een video die je al hebt geplaatst::
1. Ga in de TikTok-app naar de video die je wilt bijwerken. Je kunt je video's vinden in je
Profiel.
2. Tik op de knop
Meer opties… naast de video.
3. Tik onderaan op
Privacyinstellingen. Je moet mogelijk naar links vegen.
4. Kies bij
Wie kan deze video bekijken wie je video kan bekijken.
•  Als je een openbaar account hebt, kun je kiezen voor
Iedereen (mensen op en buiten TikTok), Vrienden (volgers die je terugvolgt) of Alleen ik.
•  Als je een privéaccount hebt, kun je kiezen voor
Volgers, Vrienden (volgers die je terugvolgt) of Alleen ik.

Opmerking: het aantal weergaven van je video's weerspiegelt alle video's tot op heden. Het wordt niet gereset nadat je de privacyinstellingen hebt bijgewerkt. We raden je aan je video te taggen als deze thema's bevat die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn. Content getagd als voor een beperkt publiek is niet toegankelijk voor gebruikers jonger dan 18, waardoor de blootstelling aan content, die mogelijk niet voor iedereen geschikt is, kan worden beperkt.

Contentbeschikbaarheid

Als je content maakt, kan je content zichtbaar zijn voor anderen overal ter wereld in al onze functies, zelfs als deze niet beschikbaar zijn in jouw regio. Dit geldt ook voor content die je al hebt gepubliceerd via je TikTok-account en voor toekomstige content.