Privacyinstellingen voor berichten

Ga naar een onderdeel

Kiezen wie je berichten kan bekijken  •  Beheren wie jouw berichten aan een Story kan toevoegen  •  Zichtbaarheid van content op TikTok

Op TikTok kun je voor al je gedeelde berichten verschillende privacyinstellingen configureren, ongeacht of je account openbaar of privé is. Je zichtbaarheidsinstellingen spelen een rol in hoe je content wordt gezien op TikTok. We bieden tools waarmee je kunt bepalen wie je berichten kan zien en het publiek van elk bericht kunt selecteren. Je kunt kiezen om je TikTok-bericht voor iedereen beschikbaar te maken, het te beperken tot vrienden of volgers, of het privé te maken zodat alleen jij het kunt bekijken. Je kunt je instellingen later wijzigen als je van gedachten verandert.

Onthoud dat alle berichten onze Communityrichtlijnen moeten volgen. Wanneer we vaststellen dat content deze richtlijnen schendt, zullen we de content verwijderen en de eigenaar van het account op de hoogte stellen.

Kiezen wie je berichten kan bekijken

Om de privacyinstelling voor een nieuw bericht te wijzigen:
1. Je bericht of Story maken.
2. Tik onderaan in het voorbeeldscherm op Instellingen en kies wie je bericht kan bekijken. Als je een foto hebt genomen, tik je onderaan op de berichtinstellingen.
3. Voor video- en fotoberichten kun je je privacyinstellingen ook via het berichtscherm beheren:
   ༚  Als je een openbaar account hebt, kun je Iedereen (TikTok-gebruikers en anderen), Vrienden (wederzijdse volgers) of Alleen jezelf selecteren.
   ༚  Als je een privéaccount hebt, kun je Volgers, Vrienden (wederzijdse volgers) of Alleen jezelf selecteren.

Om de privacyinstellingen van een bestaande Story te wijzigen:
1. Ga in de TikTok-app naar de Story die je wilt bijwerken. Je vindt je Stories in de 'Volgend'-feed, inbox of profiel.
2. Tik onderaan op Delen en vervolgens op Instellingen.
3. Kies wie je bericht kan bekijken.

Zo wijzig je de privacyinstellingen van een bestaand bericht:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel en ga naar het bericht dat je wilt bijwerken.
2. Tik op Meer opties… naast het bericht.
3. Tik onderaan op Privacyinstellingen. Je moet mogelijk naar links vegen.
4. Kies wie je bericht kan bekijken:
   ༚  Als je een openbaar account hebt, kun je Iedereen (TikTok-gebruikers en anderen), Vrienden (wederzijdse volgers) of Alleen jezelf selecteren.
   ༚  Als je een privéaccount hebt, kun je Volgers, Vrienden (wederzijdse volgers) of Alleen jezelf selecteren.

Let op: het aantal weergaven voor je bericht geeft alle weergaven tot nu toe aan en dit wordt niet gereset nadat je de privacyinstellingen hebt bijgewerkt.

We raden je aan je bericht te taggen als het thema's bevat die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn. Content getagd als voor een beperkt publiek is niet toegankelijk voor gebruikers jonger dan 18, waardoor de blootstelling aan content die mogelijk niet voor iedereen geschikt is, kan worden beperkt.

Beheren wie jouw berichten aan Stories kan toevoegen

Je kunt mensen toestemming geven om jouw berichten aan Stories toe te voegen. Onthoud dat je account openbaar moet zijn om deze instelling te kunnen gebruiken.

Zo bepaal je wie jouw berichten aan Stories kan toevoegen:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy.
4. Tik op Story en kies wie je berichten kan toevoegen.

Zichtbaarheid van content op TikTok

Als je content maakt kan deze voor gebruikers wereldwijd zichtbaar zijn, zelfs als die functie niet in jouw regio beschikbaar is. Dit geldt ook voor content die je al hebt gepubliceerd via je TikTok-account en voor toekomstige content.

Ga naar ons Privacycentrum voor meer informatie over de privacytools van TikTok.