Beheer directe berichten

Naar een onderdeel springen

Je directe berichten beheren  •  Leesstatus in- of uitschakelen  •  Veiligheidsfuncties voor directe berichten  •  Waarom kan ik geen directe berichten sturen en ontvangen?

Je directe berichten beheren

Je kunt je directe berichten beheren in je inbox op TikTok.

Directe berichten verwijderen, dempen en filteren

Zo verwijder je een chat:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Vanaf hier:
   ༚  Op iOS-apparaten veeg je naar links op een chat en tik je op Verwijderen.
   ༚  Op Android-apparaten houd je de chat ingedrukt en tik je op Verwijderen.

Zo verwijder je een enkel direct bericht:
1. Ga naar de chat in je inbox.
2. Houd het directe bericht ingedrukt en tik op Verwijderen:
   ༚  Tik op Verwijderen voor mijzelf om het bericht alleen voor jou te verwijderen. De ontvanger ziet het bericht nog steeds.
   ༚  Om het bericht voor zowel jou als de ontvangers te verwijderen, tik je op Verwijderen voor iedereen binnen 3 minuten na het sturen van het bericht.

Zo demp je meldingen van directe berichten:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Vanaf hier:
   ༚  Op iOS-apparaten veeg je naar links op een chat en tik je op Meer. Tik vervolgens op Dempen om geen meldingen meer te ontvangen.
   ༚  Op Android-apparaten houd je een chat ingedrukt en tik je vervolgens op Dempen om geen meldingen meer te ontvangen. Je kunt meldingen ook vanuit een chat dempen door te tikken op de knop Meer opties  bovenaan de chat. Vervolgens schakel je de instelling Meldingen dempen in of uit.

Zo filter je je directe berichten:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Tik op Berichtverzoeken en tik vervolgens op de knop Instellingen.
3. Kies je filtervoorkeuren:
   ༚  Gefilterde verzoeken: filter berichten die van onveilige bronnen lijken te komen. Als je deze berichten accepteert, verschijnen ze in je inbox.
   ༚  Zakelijke berichten altijd toestaan: ontvang berichten van TikTok Creator Marketplace-merken. Ze kunnen je maximaal 3 berichten sturen totdat je hun verzoeken accepteert.

Je berichtverzoeken beheren

Zo accepteer of verwijder je een berichtverzoek:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Tik op Berichtverzoeken en tik vervolgens op chatverzoek.
3. Tik op Accepteren om het bericht te ontvangen of tik op Verwijderen om het verzoek uit je inbox te verwijderen. Je kunt ook tikken op Melden om het bericht te melden. Als je een verzoek accepteert, krijgt die persoon een melding in de chat.

Onthoud dat accounts die je hebt geblokkeerd jou geen berichtverzoeken kunnen sturen.

Beheren wie je directe berichten kan sturen

Zo schakel je directe berichten in of wijzig je wie je directe berichten kan sturen:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy.
4. Tik op Directe berichten, tik vervolgens op Directe berichten en kies wie je wilt toestaan om je directe berichten te sturen. Denk eraan dat niet al deze instellingen voor iedereen beschikbaar zijn.
   ༚  Iedereen: iedereen kan je een direct bericht sturen. Berichten van gemeenschappelijke vrienden en mensen die je volgt verschijnen in je inbox.
   ༚  Voorgestelde vrienden: gemachte vrienden, waaronder gesynchroniseerde Facebook-vrienden en telefooncontacten, en volgers die jij terugvolgt, kunnen jou een direct bericht sturen.
   ༚  Vrienden: alle volgers die jij terugvolgt kunnen jou een direct bericht sturen.
   ༚  Niemand: je kunt van niemand directe berichten ontvangen. Onthoud dat als je voor deze instelling kiest, je geen directe berichten kunt ontvangen. Je hebt nog wel toegang tot je berichtengeschiedenis via je inbox, maar je kunt in die chats geen nieuwe directe berichten meer ontvangen.

Houd er rekening mee dat sommige van deze opties niet voor iedereen beschikbaar zijn.

Als de instelling voor directe berichten is ingesteld op Iedereen, Voorgestelde vrienden of Vrienden, verschijnen berichten van mensen die je niet volgt in je inbox als een berichtverzoek. Je kunt deze berichten accepteren, verwijderen, melden of blokkeren.

Leesstatus in- of uitschakelen

Met Leesstatus kun je zien of iemand je directe bericht heeft gelezen en andersom.

Zo schakel je de leesstatus in of uit:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en selecteer Instellingen en privacy.
3. Tik op Privacy.
4. Tik op Directe berichten en schakel de instelling Leesstatus vervolgens in of uit. Voor mensen van 18 jaar en ouder is deze instelling standaard ingeschakeld.

Onthoud dat de ander alleen weet wanneer jij diens bericht hebt gelezen als jullie Leesstatus beiden hebben ingeschakeld.

Veiligheidsfuncties voor directe berichten

Er zijn verschillende veiligheidsfuncties voor directe berichten om ervoor te zorgen dat berichten voldoen aan onze Communityrichtlijnen en om je de mogelijkheid te geven actie te ondernemen tegen ongewenste berichten of mensen, waaronder:
•  Een bericht melden.
•  Iemand blokkeren voor het sturen van berichten

Een direct bericht melden

Als je een bericht ontvangt waarvan jij denkt dat het ingaat tegen onze Communityrichtlijnen, moedigen we je aan dit aan ons te melden.

Zo meld je een direct bericht:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Vanaf hier:
   ༚  Op iOS-apparaten veeg je op een chat naar links, tik je vervolgens op Melden en volg je de instructies.
   ༚  Op Android-apparaten houd je een chat ingedrukt, tik je op Melden en volg je de instructies.
3. (Optioneel) Tik op een chat voor meer opties voor melden:
   ༚  Tik bovenaan op de knop Melden en volg de instructies.
   ༚  Tik bovenaan op de knop Meer opties  tik vervolgens op Melden en volg de instructies.
   ༚  Houd een direct bericht ingedrukt, tik vervolgens op Melden en volg de instructies.

Iemand blokkeren zodat deze persoon geen direct bericht naar jou kan sturen

Je kunt iemand blokkeren, zodat deze persoon je geen directe berichten kan sturen en je video's op TikTok niet kan bekijken.

Zo blokkeer je iemand in je inbox:
1. Tik onderaan in de TikTok-app op Inbox.
2. Vanaf hier:
   ༚  Op iOS-apparaten veeg je naar links op een chat en tik je op Meer. Tik vervolgens op Blokkeren.
   ༚  Op Android-apparaten houd je de chat ingedrukt en tik je op Blokkeren.
3. Tik ter bevestiging nog een keer op Blokkeren.
Je kunt ook naar het directe bericht gaan en vervolgens bovenaan op de knop Meer opties  tikken om de instelling Blokkeren in te schakelen. Het label Blokkeren wordt weergegeven op chats die je hebt geblokkeerd in je inbox.

Waarom kan ik geen directe berichten sturen of ontvangen?

Als je geen direct bericht kunt sturen of ontvangen op TikTok, kan dat zijn omdat je content of bericht gemarkeerd of gemeld is, of omdat je account tijdelijk geschorst is.

Onze Communityrichtlijnen geven richtlijnen over wat wel en niet is toegestaan op TikTok om een gastvrije, veilige en onderhoudende ervaring te bevorderen. Als een direct bericht content bevat dat onze Communityrichtlijnen schendt, kan het automatisch geblokkeerd worden of, indien gemeld, gemarkeerd worden voor extra controle door ons Veiligheidsteam. Als een direct bericht onze Communityrichtlijnen schendt, kunnen we:
•  In de app een waarschuwing sturen als je content voor de eerste keer onze Communityrichtlijnen schendt.
•  Je account permanent blokkeren als het directe bericht een nultolerantiebeleid schendt.
•  De mogelijkheid om directe berichten te sturen voor een bepaalde tijd opschorten (meestal 24-48 uur), afhankelijk van de ernst van de schending en eerdere schendingen.
•  Je account beperken tot alleen kijken (meestal tussen 72 uur en een week). Dit betekent dat je met je account geen directe berichten kunt sturen.
•  Je informeren dat je account mogelijk permanent wordt geblokkeerd na meerdere schendingen. Dat betekent dat als het gedrag blijft bestaan, je account permanent wordt geblokkeerd. Meer informatie over contentschendingen en blokkeringen op TikTok.

Let op: je directe berichten op TikTok worden beveiligd door encryptie op het moment dat ze worden verstuurd en opgeslagen. Op dit moment is end-to-end encryptie echter niet beschikbaar. TikTok moet een veilig platform zijn, in het bijzonder voor jongere gebruikers. Zoals veel bedrijven hebben we de mogelijkheid om gebruikersgegevens te ontsleutelen in antwoord op een geldige juridische procedure en om onze Communityrichtlijnen te handhaven. Ook publiceren we regelmatig Transparantierapporten om inzicht in dit werk te geven. We voeren ook interne controles uit om zeker te zijn dat alleen medewerkers met de juiste bevoegdheid en een aangetoonde noodzaak om werk uit te voeren, toegang hebben tot bepaalde ontsleutelde gegevens zoals contactgegevens of directe berichten.