Commerciële contentbibliotheek

Ga naar een onderdeel

Wat is de Commerciële contentbibliotheek?  •  Gebruik van de Commerciële contentbibliotheek  •  Over de Advertentiebibliotheek  •  Over de andere commerciële contentbibliotheek

Wat is de Commerciële contentbibliotheek?

De Commerciële contentbibliotheek (CCB) van TikTok is een verzameling advertenties en andere soorten commerciële content die op TikTok wordt geplaatst.

Er zijn twee belangrijke subbibliotheken binnen de CCB:
•  Advertentiebibliotheek: Deze bibliotheek bevat advertenties waarvoor is betaald om aan gebruikers te tonen, waaronder advertenties die momenteel niet actief zijn of die door de adverteerders zijn gepauzeerd.
•  Andere commerciële content: deze bibliotheek bevat content die een merk, product of dienst promoot en waarvoor we niet worden betaald om deze te tonen.

Opmerking: de Commerciële contentbibliotheek bevat momenteel alleen informatie over advertenties die beschikbaar zijn voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER), Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Gebruik van de Commerciële contentbibliotheek

Je vindt de onderstaande subbibliotheken op library.tiktok.com. De CCB is beschikbaar voor iedereen en je hebt geen TikTok-account nodig voor toegang, zoeken en gebruik.

Over de Advertentiebibliotheek

De volgende informatie is beschikbaar in de Advertentiebibliotheek:
•  Elke advertentie die minimaal één keer is bekeken, is gepubliceerd op of na 1 oktober 2022 en is gericht op gebruikers in de EER, Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk.
•  Je kunt naar alle advertenties zoeken, ook als je ze nog niet eerder hebt gezien.
•  Alle advertenties en advertentiegegevens blijven beschikbaar in de bibliotheek tot een jaar nadat ze voor het laatst door een gebruiker zijn bekeken.

Opmerking: het kan tot 24 uur duren voordat een advertentie zichtbaar is in de CCB vanaf het moment dat deze voor het eerst wordt bekeken. Eventuele wijzigingen of updates van de advertentie of campagne worden ook binnen 24 uur doorgevoerd in de CCB.

Zoeken in de Advertentiebibliotheek

Zo zoek je in de Advertentiebibliotheek:
1. Ga naar de CCB.
2. Klik bovenaan de pagina op Advertentiebibliotheek.
3. Selecteer het gewenste doelland van de advertentie, het type advertentie en de publicatiedatum van de advertentie.
4. Om advertenties te vinden die door een specifieke adverteerder zijn geplaatst of waarin een bepaald trefwoord voorkomt, voer je in het vervolgkeuzemenu een naam van een adverteerder of trefwoord in.
5. Klik op Zoeken.
  ༚  Alle advertenties die het gezochte trefwoord bevatten of een overeenkomende adverteerdersnaam met de zoekterm hebben, kunnen voorkomen in de resultaten.
  ༚  Je kunt de resultaten sorteren op de publieksgrootte, de datum van de laatste vertoning en de publicatiedatum.

Welke informatie is beschikbaar in de Advertentiebibliotheek?

Klik op de advertentiekaart in de zoekresultaten om naar de advertentiedetailspagina te gaan waar je meer informatie vindt, waaronder:
•  Adverteerder: de naam van de adverteerder en de persoon of entiteit die voor de advertentie heeft betaald, als dit niet de adverteerder is (zoals een bureau), en de geregistreerde locatie van het bedrijf. Er kan ook een link naar een geverifieerd TikTok-account worden weergegeven, indien beschikbaar. Houd er rekening mee dat de naam van de bedrijfsentiteit die is geregistreerd bij TikTok anders kan zijn dan een algemeen bekende bedrijfsnaam.
•  Eerste vertoning: de datum waarop de advertentie voor het eerst is getoond.
•  Laatste vertoning: de datum waarop de advertentie voor het laatst is getoond.
•  Unieke gebruikers gezien: een schatting van het aantal unieke gebruikers die de advertentie minimaal één keer hebben gezien.
•  Targetingsamenvatting: een schatting van hoeveel gebruikers voldoen aan de doelgroep en de criteria die zijn gebruikt om de beoogde doelgroep te bepalen, zoals leeftijd, geslacht, locatie of interesse.
•  Locatie: de landen waarin de advertentie is getoond en het aantal unieke gebruikers per land die de advertentie minimaal één keer hebben gezien.

Opmerking: bij sommige advertenties kan een label worden weergegeven dat aangeeft dat de advertentie is verwijderd vanwege een schending van onze voorwaarden. Je kunt deze advertenties niet bekijken, maar je kunt nog wel sommige advertentiegegevens vinden die hierboven zijn vermeld, zoals het aantal unieke gebruikers die de advertentie minimaal één keer hebben gezien of de targetingsamenvatting.

Over de andere commerciële contentbibliotheek

De CCB omvat ook content die een merk, product of dienst promoot en waarvoor TikTok niet wordt betaald om deze te tonen. Deze content wordt geïdentificeerd door middel van de contentbekendmakingsinstelling die beschikbaar is voor makers wanneer ze hun content plaatsen.

Deze inhoud wordt opgenomen in de CCB als deze minimaal één keer is bekeken terwijl deze openbaar beschikbaar blijft op het account van de maker. Elk contentitem blijft beschikbaar in de bibliotheek tot een jaar nadat het is verwijderd door de maker of privé is gemaakt, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Zoeken in de andere commerciële contentbibliotheek

Zo zoek je naar andere commerciële content:
1. Ga naar de CCB.
2. Klik bovenaan de pagina op Andere commerciële content.
3. Selecteer het gewenste makerland en de plaatsingsdatum.
4. Om content te vinden die door een specifieke maker is geplaatst, voer je een gebruikersnaam van een maker in.
5. Klik op Zoeken. Je kunt de resultaten sorteren op de videoweergaven en de plaatsingsdatum.

Welke informatie is beschikbaar in de andere commerciële contentbibliotheek?

De volgende informatie is beschikbaar voor elk contentitem op de pagina met zoekresultaten:
•  Gebruikersnaam: de gebruikersnaam van de maker.
•  Merknaam: het merk dat door de maker is genoemd als sponsor van de content, indien van toepassing.
•  Plaatsingsdatum: de datum waarop de content is gepubliceerd en zichtbaar is geworden voor alle gebruikers.
•  Videoweergaven: het aantal keren dat de content is bekeken.

Belangrijke dingen om te weten over de andere commerciële inhoudsbibliotheek:
•  De bibliotheek bevat alleen content waarvan de maker heeft aangegeven dat deze commercieel is door middel van de contentbekendmakingsinstelling.
•  Het kan zijn dat sommige makers meer content beschikbaar hebben in de bibliotheek dan wat je ziet in hun profiel in TikTok. Dit kan zijn omdat de maker de video uit het profiel heeft verwijderd of privé heeft gemaakt, maar deze nog steeds beschikbaar is in de bibliotheek.