Privacy- en veiligheidsinstellingen voor tieners

Ga naar een onderdeel

Privéaccount  •  Je account voorstellen aan anderen  •  Videodownloads  •  Wie mag je directe berichten sturen  •  Wie mag een Duet doen met je video's  •  Wie mag Aanhechten aan je video's  •  Wie mag reageren op je video's en Stories  •  Wie mag stickers maken met je video's

Bij TikTok willen we een veilige en uitnodigende community creëren voor iedereen. Als tieners een online aanwezigheid beginnen op te bouwen, is het belangrijk dat ze hun privacyinstellingen en controlemechanismen leren kennen. Dit zijn enkele van onze standaard privacyinstellingen voor personen jonger dan 18.

Opmerking: TikTok is beschikbaar voor mensen van 13 jaar en ouder (of andere leeftijden zoals aangegeven in ons Privacybeleid en onze Gebruiksvoorwaarden).

Privéaccount

Je kunt je account wijzigen in openbaar of privé met de instelling
Privéaccount.

13 tot 15 jaar
•  Je account is standaard ingesteld op
privé.
•  Dit betekent dat alleen mensen die je goedkeurt je kunnen volgen en je video's, LIVE-video's, bio, likes en je volgers- en volglijst kunnen bekijken.
•  Anderen kunnen geen Duet doen met of Aanhechten aan je video's en kunnen niet je video's downloaden of je berichten toevoegen aan hun Story.

16 tot 17 jaar
Je hebt de mogelijkheid om een privé- of openbaar account te kiezen wanneer je je registreert voor TikTok. Als je niet voor een openbaar account kiest of de optie
Herinner me later selecteert, wordt je account op Privé ingesteld.

Als je voor een privéaccount kiest:
•  Alleen mensen die je goedkeurt kunnen je volgen en je video's, LIVE-video's, bio, likes en je volgers- en volglijst bekijken.
•  Anderen kunnen geen Duet doen met of Aanhechten aan je video's en kunnen niet je video's downloaden of je berichten toevoegen aan hun Story.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Iedereen kan je volgen.
•  Als je je privacyinstellingen niet aanpast, kan iedereen op of buiten TikTok je profiel en video's zien en ze delen, of ze nu een TikTok-account hebben of niet.
•  Je content kan voorkomen in zoekmachines, blogs, berichten op sociale media en op nieuwssites.
•  Afhankelijk van je privacyinstellingen kunnen mensen een Duet doen met of Aanhechten aan je video's en ze downloaden.

Onthoud dat of je account nu privé of openbaar is, je naam, gebruikersnaam en profielfoto altijd zichtbaar zijn voor iedereen op en buiten TikTok. Je kunt altijd de zichtbaarheid van je berichten individueel beperken door je video-instellingen te wijzigen. Je berichten worden beperkt tot het publiek dat je selecteert.

Je account voorstellen aan anderen

Met de instelling Je account voorstellen aan anderen kun je enkele van de manieren beheren waarop we je account voorstellen aan anderen op TikTok.

13 tot 17 jaar
•  Of je account nu privé of openbaar is, deze instelling is ingesteld op
Uit. Je kunt deze instelling inschakelen in je privacyinstellingen.

18 jaar en ouder
•  Deze instelling is ingesteld op
Aan.
•  Dit betekent dat je account kan worden voorgesteld aan anderen op TikTok. Je kunt de instelling
Je account voorstellen aan anderen bekijken als je wilt wijzigen hoe we je account voorstellen aan anderen.

Videodownloads

Je kunt beheren of anderen je video's mogen downloaden en downloads mogen delen met andere apps en websites met de instelling
Videodownloads.

13 tot 15 jaar
•  Deze instelling is ingesteld op
Uit en kan niet worden gewijzigd, zelfs als je een openbaar account hebt.

16 tot 17 jaar
•  Deze instelling is ingesteld op
Uit.
•  Als je een openbaar account hebt, kun je dit instellen op
Aan als je wilt dat je video's kunnen worden gedownload door anderen op TikTok.

Opmerking: als deze instelling is uitgeschakeld, kunnen mensen nog wel een link naar je video delen.

Wie mag jou rechtstreekse berichten sturen

Je kunt beheren wie je directe berichten kan sturen met de instelling
Wie mag jou rechtstreekse berichten sturen.

13 tot 15 jaar
•  Of je account nu privé of openbaar is, directe berichten zijn niet beschikbaar.

16 tot 17 jaar
Of je account nu privé of openbaar is:
•  Deze instelling is standaard ingesteld op
Niemand.
•  Je kunt deze instellingen wijzigen in
Voorgestelde vrienden (volgers die je terugvolgt en mensen die je misschien kent) of Vrienden (volgers die je terugvolgt) in je privacyinstellingen.

Wie mag een Duet doen met je video's

Met de instelling
Wie mag een Duet doen met je video's kun je kiezen wie je video kan gebruiken in een Duet. Een Duet-video combineert twee video's (jouw video en een video van iemand anders) in één splitscreenvideo.

13 tot 15 jaar
•  Niemand kan een Duet doen met je video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze instelling is ingesteld op
Alleen ik in je privacyinstellingen.
•  Je kunt een Duet doen met de video's van anderen.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Niemand kan een Duet doen met je video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze instelling is ingesteld op
Alleen ik in je privacyinstellingen.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op
Vrienden (volgers die je terug volgt). Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen, een Duet kunnen doen met je video's.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in
Iedereen of Alleen ik in je privacyinstellingen.
•  Wanneer je een video plaatst, kun je
Duet toestaanuitschakelen, zodat anderen geen Duet kunnen doen met je video.

Opmerking: je moet een openbaar account hebben om anderen toe te staan een Duet te doen met je video's.

Wie mag Aanhechten aan je video's

Met de instelling
Wie mag Aanhechten aan je video's kun je kiezen wie je video kan gebruiken in een Aanhechting. Met een Aanhechtvideo kan iemand anders een deel van je video gebruiken als onderdeel van een eigen video.

13 tot 15 jaar
•  Niemand kan Aanhechten aan je video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze instelling is ingesteld op
Alleen ik in je privacyinstellingen.
•  Je kunt Aanhechten aan de video's van anderen.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Niemand kan Aanhechten aan je video's. Dit kan niet worden gewijzigd. Deze instelling is ingesteld op
Alleen ik in je privacyinstellingen.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op
Vrienden (volgers die je terugvolgt). Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen, kunnen Aanhechten aan je video's.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in
Iedereen of Alleen ik in je privacyinstellingen.
•  Wanneer je een video plaatst, kun je
Aanhechten toestaan uitschakelen, zodat anderen niet kunnen Aanhechten aan je video.

Opmerking: je moet een openbaar account hebben om anderen toe te staan om te Aanhechten aan je video's.

Wie mag reageren op je video's en Stories

Je kunt wijzigen wie mag reageren op je video's met de instelling
Wie mag reageren op je video's en Stories.

13 tot 15 jaar
Of je account nu privé of openbaar is:
•  Deze instelling is ingesteld op
Vrienden (volgers die je terug volgt). Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen, kunnen reageren op je video's.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in
Niemand in je instellingen. Je kunt dit niet wijzigen in Volgers (als je een privéaccount hebt) of Iedereen (als je een openbaar account hebt).
•  Wanneer je een video of Story plaatst, kun je
Reacties toestaan uitschakelen om ervoor te zorgen dat anderen niet kunnen reageren op je video.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op
Volgers. Dit betekent dat mensen die je volgen op TikTok, kunnen reageren op je video's en Stories.
•  Je kunt deze instellingen wijzigen in
Vrienden (volgers die je terug volgt) of Niemand in je instellingen.
•  Wanneer je een video of Story plaatst, kun je
Reacties toestaan uitschakelen om ervoor te zorgen dat anderen niet kunnen reageren op je video.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is ingesteld op
Iedereen. Dit betekent dat iedereen met een TikTok-account kan reageren op je video's en Stories.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in
Vrienden (volgers die je terug volgt) of Niemand in je instellingen.
•  Wanneer je een video of Story plaats, kun je
Reacties toestaan uitschakelen om ervoor te zorgen dat anderen niet kunnen reageren op je video.

Wie mag stickers maken met je video's

Je kunt wijzigen wie stickers mag maken van je video's met de instelling
Wie mag stickers maken met je video's.

13 tot 15 jaar
•  Of je account nu privé of openbaar is, anderen kunnen geen stickers maken van je reeds geplaatste en toekomstige video's. Deze instelling is ingesteld op
Alleen ik in je privacyinstellingen.

16 tot 17 jaar
Als je voor een privéaccount kiest:
•  Anderen kunnen geen stickers maken van je geplaatste en toekomstige video's. Deze instelling is ingesteld op
Alleen ik in je privacyinstellingen.

Als je voor een openbaar account kiest:
•  Deze instelling is standaard ingesteld op
Vrienden (volgers die je terug volgt). Onthoud dat de instelling Stickers toestaan in de privacyinstellingen voor elk van je video's standaard is uitgeschakeld.
•  Dit betekent dat mensen die je volgt op TikTok en die jou ook volgen, stickers kunnen maken van je video's, zolang je voor elk van je video's de instelling
Stickers toestaan inschakelt.
•  Je kunt deze instelling wijzigen in
Iedereen of Alleen ik in je privacyinstellingen.

Meer informatie over privacyinstellingen voor stickers beheren voor je TikTok-video's.