Je gegevens opvragen

Ga naar een onderdeel

Je gegevens downloaden  •  Je gegevens overdragen

Je gegevens downloaden

Je kunt een kopie downloaden van je TikTok-gegevens, die onder andere kunnen bestaan uit je gebruikersnaam, videogeschiedenis, reactiegeschiedenis en privacyinstellingen.

Zo download je je TikTok-gegevens:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en vervolgens op Instellingen en privacy.
3. Tik op Account.
4. Tik op Download je gegevens.
5. Selecteer een bestandsindeling en tik op Gegevens opvragen.

Nadat je verzoek is ingediend, maken we een bestand aan met je gegevens, dat je kunt downloaden vanaf het tabblad Download je gegevens. We laten je het in de app weten wanneer het bestand klaar is om te downloaden. Het kan enkele dagen duren om het bestand op te stellen.

Zo download je je TikTok-gegevens:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en vervolgens op Instellingen en privacy.
3. Tik op Account.
4. Tik op Download je gegevens.
5. Tik op Gegevens downloaden bovenaan. Hier kun je de status van je verzoek zien. Wanneer je bestand gereed is, kun je het 4 dagen lang downloaden.

Zo annuleer je je TikTok-gegevensverzoek:
1. Tik onderin de TikTok-app op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰ en vervolgens op Instellingen en privacy.
3. Tik op Account.
4. Tik op Download je gegevens.
5. Tik bovenaan op Gegevens downloaden en vervolgens op de knop Annuleren naast je verzoek.
6. Tik op Export annuleren om je annulering te bevestigen. Eenmaal geannuleerd, stoppen je TikTok-gegevens met exporteren en ontvang je geen kopie van je bestand. Je kunt je gegevens op elk moment opnieuw opvragen.

Opmerking: sommige gegevens kunnen mogelijk niet worden gedownload, zoals gegevens die de privacy van anderen betreffen. Vanwege de verwerkingstijd is het mogelijk dat de laatste 24 tot 48 uur van sommige gegevenscategorieën niet zijn opgenomen in je bestand. Je kunt na deze periode opnieuw een verzoek indienen voor recentere gegevens.

Als je vragen hebt over je gegevensverzoek, kun je contact met ons opnemen via ons online formulier. Afhankelijk van waar je woont, heb je misschien meer mogelijkheden om contact met ons op te nemen. Deze staan vermeld in het onderdeel Contact van ons Privacybeleid.

Je gegevens overdragen

Als je je in de Europese Economische Ruimte (EER) bevindt, kun je mogelijk een derde machtigen om je TikTok-gegevens (zoals je berichten, profiel- en activiteitsgegevens en directe berichten) namens jou naar hun dienst over te zetten.

Je kunt een derde partij eenmalig of doorlopend toegang geven tot je gegevens. Houd er rekening mee dat als je ervoor kiest om doorlopend toegang te geven, de derde partij toegang kan houden tot de gegevens waarvoor je toegang geeft om deze over te zetten.

Je moet altijd zorgvuldig kiezen aan welke derden je je gegevens wilt overdragen. Je gegevens beschermen is belangrijk. Om je gegevens veilig te houden, moet je deze toestemmingen alleen geven aan derden die je vertrouwt.

Je kunt ervoor kiezen om toegang te geven tot alle gegevens die TikTok beschikbaar stelt, bijvoorbeeld als je je volledige profiel wilt synchroniseren op meerdere platformen. Je kunt er ook voor kiezen om categorieën van gegevens over te dragen, waaronder:
•  Je profielgegevens en de berichten die je hebt gemaakt op TikTok.
•  Je activiteitsgegevens, zoals de video's die je hebt bekeken, geliket en waarop je hebt gereageerd.
•  Je directe berichten tussen jou en andere TikTok-accounts.

Meer informatie over deze gegevenscategorieën en wat ze omvatten, vind je op onze website TikTok for Developers.

Zo draag je je gegevens over:
1. Open de gegevensdienstapp van derden. Je kunt worden gevraagd in te loggen op je TikTok-account.
2. Selecteer de categorieën die je wilt overdragen en tik op Doorgaan.
3. Ga terug naar de derdenapp om te bevestigen dat je gegevens zijn overgedragen.

Lees meer over het controleren en verwijderen van verbonden derdenapps die je toegang tot je gegevens hebt gegeven.