Schermtijd

Naar een onderdeel springen

Dagelijkse schermtijd op TikTok  •  Schermtijdpauzes op TikTok  •  Slaapherinneringen TikTok  •  Wekelijkse schermtijdupdates op TikTok  •  Schermtijddashboard op TikTok

Dagelijkse schermtijd op TikTok

Dagelijkse schermtijd is een instelling voor schermtijdbeheer waarmee je je gebruik van TikTok kunt beheren. Je kunt een dagelijkse limiet voor de schermtijd instellen, zodat je een melding krijgt wanneer de tijd om is op TikTok. Je kunt deze instelling op elk moment in- en uitschakelen. Als je tussen 13 tot 17 jaar oud bent, is de instelling standaard ingesteld op 1 uur.

Zo voeg je een dagelijkse schermtijd toe:

TikTok-app
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Schermtijd en vervolgens op Dagelijkse schermtijd.
5. Volg de stappen in de app om een dagelijkse limiet in te stellen of te bewerken. Je kunt kiezen uit verschillende opties of een aangepaste limiet instellen voor elke dag.
Om de dagelijkse schermtijd uit te schakelen, kun je de stappen hierboven vervolgen en dan de tijdslimiet uitschakelen.

Webbrowser
1. Klik bovenaan op je profielfoto.
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Schermtijd en vervolgens op Dagelijkse schermtijd.
4. Schakel de instelling Dagelijkse schermtijd in en kies een tijdslimiet of stel een aangepaste limiet in voor elke dag.
Om de dagelijkse schermtijd uit te schakelen, kun je de stappen hierboven vervolgen en dan de tijdslimiet uitschakelen.

We laten het je weten als je je dagelijkse limiet bereikt. Je kunt er dan voor kiezen om TikTok te sluiten of om de toegangscode in te voeren op het scherm om terug te keren.

Dagelijkse schermtijd is ook beschikbaar in Gezinskoppeling.

Schermtijdpauzes op TikTok

Je kunt schermtijdpauzes plannen om na een periode van onafgebroken schermtijd te worden herinnerd om pauze te nemen van TikTok. Je kunt herinneringen op elk moment in- en uitschakelen.

Zo voeg je een schermtijdpauze toe:

TikTok-app
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Schermtijd en vervolgens op Schermtijdpauzes.
5. Volg de stappen in de app om een schermtijdpauze te plannen of bewerken.
Om schermtijdpauzes uit te schakelen, kun je de stappen hierboven volgen en dan op Uit tikken.

Wanneer je je limiet bereikt, krijg je een melding in de app om te overwegen pauze te nemen:
   ༚  Tik op OK om de melding te sluiten. Je wordt pas weer herinnerd als je de app weer opent.
   ༚  Tik op Sluimeren om de timer opnieuw te starten en je na 10 minuten opnieuw te herinneren.
   ༚  Tik op Herinnering bewerken om het schema van schermtijdpauzes te wijzigen of dit uit te schakelen.

Webbrowser
1. Klik bovenaan op je profielfoto.
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Schermtijd en vervolgens op Schermtijdpauzes.
4. Schakel de instelling Schermtijdpauzes in en plan of bewerk een pauze.
Om schermtijdpauzes uit te schakelen, kun je de stappen hierboven volgen en ze vervolgens uitschakelen.

Wanneer je je limiet bereikt, krijg je een melding om te overwegen pauze te nemen:
   ༚  Klik op OK om de melding te sluiten. Je wordt pas weer herinnerd bij je volgende bezoek.
   ༚  Klik op Sluimeren om de timer opnieuw te starten en je na 10 minuten opnieuw te herinneren.
   ༚  Klik op Toekomstige herinneringen bewerken om het schema van schermtijdpauzes te wijzigen of dit uit te schakelen.

Slaapherinneringen TikTok

Je kunt in TikTok slaapherinneringen instellen om je schermtijd 's nachts te beheren en voor gezondere slaapgewoonten te zorgen. Als je slaapherinneringen hebt ingeschakeld, dempen we pushmeldingen na het begin van je slaaptijd om afleiding te verminderen. Houd er rekening mee dat we pushmeldingen automatisch dempen voor gebruikers tussen de 13 en 17 jaar.

We berekenen automatisch het einde van je slaaptijd op basis van je leeftijd en wat slaapdeskundigen aanbevelen als de minimale hoeveelheid slaap die je nodig hebt om je goed uitgerust te voelen. Zo hebben mensen van 13 tot 17 jaar minimaal 8 uur slaap nodig en mensen van 18 jaar en ouder minimaal 7 uur.

Zo voeg je een slaapherinnering toe:

TikTok-app
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy.
4. Tik op Schermtijd en vervolgens op Slaapherinneringen.
5. Volg de stappen in de app om een slaapherinnering in te plannen of te bewerken.
Om een slaapherinnering uit te schakelen, kun je de stappen hierboven volgen en vervolgens de herinnering uitschakelen.

Wanneer het tijd is om te slapen, krijg je een melding in de app om te overwegen pauze te nemen:
   ༚  Tik op OK om de melding te sluiten. Je wordt pas weer herinnerd bij je volgende slaapherinnering.
   ༚  Tik op Uitstellen om de herinnering te sluimeren en je na 10 minuten opnieuw te herinneren.
   ༚  Tik op Herinnering bewerken om de tijd van de slaapherinnering aan te passen of deze uit te schakelen.

Webbrowser
1. Klik bovenaan op je profielfoto.
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Schermtijd en vervolgens op Slaapherinneringen.
4. Schakel de instelling Slaapherinneringen in en plan of bewerk een slaapherinnering.
Om een slaapherinnering uit te schakelen, kun je de stappen hierboven volgen en vervolgens de herinnering uitschakelen.

Wanneer het tijd is om te slapen, krijg je een melding om te overwegen pauze te nemen:
   ༚  Klik op OK om de melding te sluiten. Je wordt pas weer herinnerd bij je volgende slaapherinnering.
   ༚  Klik op Uitstellen om de herinnering te sluimeren en je na 10 minuten opnieuw te herinneren.
   ༚  Klik op Herinnering bewerken om de tijd van de slaapherinnering aan te passen of deze uit te schakelen.

Wekelijkse schermtijdupdates op TikTok

Je kunt wekelijkse inbox- en pushmeldingen instellen om op de hoogte te blijven van je schermtijd. Je krijgt een melding over hoeveel tijd je de afgelopen week op TikTok hebt doorgebracht en hoe dat zich verhoudt tot de week ervoor.

Zo beheer je wekelijkse schermtijdupdates:

TikTok-app
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Schermtijd.
4. Schakel de instelling Wekelijkse schermtijdupdates in of uit.

Als je je wilt afmelden voor pushmeldingen en alleen inboxmeldingen wilt ontvangen:
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Meldingen.
4. Schakel de instelling Wekelijkse schermtijdupdates in of uit.

Webbrowser
1. Klik bovenaan op je profielfoto.
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Schermtijd.
4. Schakel de instelling Wekelijkse schermtijdupdates in of uit.

Schermtijddashboard op TikTok

Je kunt op het dashboard een samenvatting zien van de tijd die je op TikTok hebt doorgebracht.

Zo bekijk je je schermtijdsamenvatting op TikTok:

TikTok-app
1. Tik onderaan op Profiel.
2. Tik bovenaan op de knop Menu ☰.
3. Tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Schermtijd. Je moet mogelijk omlaag bladeren om het dashboard te zien.

Webbrowser
1. Klik bovenaan op je profielfoto.
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Schermtijd en vervolgens op Samenvatting.

Op het schermtijddashboard kun je het volgende doen:
   ༚  Bekijk je cumulatieve Bestede tijd op TikTok voor elke dag van de huidige week. Deze gegevens tonen je gebruik in de app en webbrowser.
   ༚  Tik of klik op TikTok geopend om het aantal keren te bekijken dat je TikTok hebt geopend voor elke dag van de huidige week.
   ༚  Gebruik het datumfilter om je gebruik in een andere week te bekijken. Je kunt alleen kiezen uit de afgelopen 3 weken.

Het schermtijddashboard is ook beschikbaar in Gezinskoppeling.

Opmerking: alle wijzigingen die je aanbrengt in de schermtijdinstellingen, worden weerspiegeld in zowel de app als de webversie van TikTok.