Slik behandler vi ansikts- og stemmeinformasjon

Hvis du velger å bruke ansikts- og stemmerelaterte effekter og filter, samler vi inn og analyserer ansikts- og stemmeinformasjon i TikTok-videoer og -bilder og LIVE-videoer. En effekt som f.eks. legger til solbriller på ansiktet ditt må kanskje vite hvor øynene dine er på skjermen for å posisjonere solbrillene på rett plass på ansiktet. På samme måte trenger et stemmefilter for å identifisere stemmeleiet for å gjøre stemmen mer som en robot.

Vi samler også inn og analyserer ansikts- og stemmeinformasjon i videoer, bilder og LIVE-videoer for å forbedre sikkerheten og brukeropplevelsen. Hensikten med dette er å anbefale og moderere innhold, lage analyser og foreta demografisk klassifisering, som antatt aldersspenn.

Hvis du velger å bruke alderskontroll ved ansiktsevaluering for å bekrefte alderen din på TikTok, samarbeider vi med Yoti, som er en tredjepartstjeneste for alderskontroll, for å evaluere alderen din ut fra ansiktsinformasjonen hentet fra en selfie som du har sendt inn.

Når du laster opp videoer eller bilder, bruker filter og effekter, eller sender LIVE på TikTok, eller bruker aldersestimering ved ansiktsevaluering, samtykker du til at ansikts- og stemmeinformasjonen din brukes til disse formålene. Hvis du ikke godtar at ansikts- eller stemmeinformasjonen brukes til dette formålet:
•  Ikke last opp videoer eller bilder, ikke bruk filtre og effekter, og ikke gå LIVE på TikTok.;
•  Slett alle videoer og bilder som du har lastet opp på TikTok, og
•  Ikke bruk aldersestimering ved ansiktsevaluering til å bekrefte alderen din på TikTok

Hvis du sletter TikTok-kontoen din, blir all ansikts- og stemmeinformasjon knyttet til kontoen også slettet.

Viktige ting å vite om når du publiserer i appen:
•  Hvis andre personer er med i videoene, bildene eller LIVE-videoene dine, er du ansvarlig for å påse at TikTok har samtykke til å samle inn og analysere ansikts- og stemmeinformasjonen deres.
•  Vi bruker ikke ansikts- eller stemmeinformasjon for å identifisere deg eller andre i videoene, bildene eller LIVE-videoene dine, og vi deler ikke slik informasjon med tredjeparter.
•  Når filter eller effekter som bruker ansikts- eller stemmeinformasjon er lagt til innholdet ditt, blir denne informasjonen slettet.
•  Når videoene, bildene eller LIVE-videoene dine har blitt analysert for andre formål enn beskrevet ovenfor, slettes den ansikts- og stemmerelaterte informasjonen.

Viktig å vite når du bruker aldersestimering ved ansiktsevaluering:
•  Yoti bruker bare selfien og ansiktsinformasjonen din til å estimere alderen din og vurdere om bildet er tatt av en ekte person eller ikke. Selfien og ansiktsinformasjonen din brukes ikke til å identifisere deg eller til andre formål.
•  Yoti deler ikke ansiktsinformasjonen med TikTok eller tredjeparter.
•  Yoti og TikTok sletter selfien og alle ansiktsinformasjon så snart prosessen med aldersestimering er ferdig.
•  Hvis det oppstår et problem i prosessen, eller hvis du foretrekker å ikke bruke aldersestimering ved ansiktsevaluering, kan du bruke en annen måte å bekrefte alderen din på, for eksempel kredittkortautorisasjon.

Finn ut mer om informasjonen vi samler inn, og hvorfor vi samler det inn, i retningslinjer for personvern.