Innstillinger for tenåringers personvern og sikkerhet

Hopp til et avsnitt

Privat konto  •  Foreslå kontoen din til andre  •  Videonedlastinger  •  Hvem kan sende deg meldinger?  •  Hvem kan lage duetter med videoene dine?  •  Hvem kan sammensy med videoene og historiene dine?  •  Hvem kan kommentere videoene dine?  •  Hvem kan opprette klistremerker med videoene dine?

I TikTok ønsker vi å skape et trygt og åpent fellesskap for alle. Når tenåringer begynner å skape en tilstedeværelse på nett, er det viktig for dem å lære om og se gjennom innstillinger og kontroller om personvernet sitt. Dette er noen av våre standard personverninnstillinger for personer under 18 år.

Merk: TikTok er tilgjengelig for personer som er 13 år og eldre (eller andre aldre som beskrevet i retningslinjene for personvern og tjenestevilkårene).

Privat konto

Du kan endre til offentlig eller privat konto med innstillingen Privat konto.

I alderen 13–15 år
•  Kontoen angis som privat som standard.
•  Dette betyr at bare personer du godkjenner kan følge deg, se videoer, LIVE-videoer, biografien, likerklikk samt hvem du følger og hvem som følger deg.
•  Andre kan ikke laste ned, lage duetter eller sammensy med videoene dine, eller legge til innleggene dine i historier.

I alderen 16–17 år
Du har mulighet til å velge privat eller offentlig konto når du registrerer deg på TikTok. Hvis du ikke velger offentlig konto, eller velger alternativet Minn meg på det senere, angis kontoen som privat.

Hvis du velger privat konto:
•  Bare personer du godkjenner kan følge deg, se videoer, LIVE-videoer, biografien, likerklikk samt hvem du følger og hvem som følger deg.
•  Andre kan ikke laste ned, lage duetter eller sammensy med videoene dine, eller legge til innleggene dine i historier.

Hvis du velger offentlig konto:
•  Alle som vil kan følge deg.
•  Hvis du ikke endrer personverninnstillingene, er profilen og videoene dine synlig for – og kan deles av – alle på og utenfor TikTok, uansett om de har en TikTok-konto eller ikke.
•  Innholdet ditt kan dukke opp i søkemotorer, blogger, innlegg på sosiale medier og på nyhetssider.
•  Personer kan laste ned, lage duetter eller sammensy med videoene dine, avhengig av personverninnstillingene dine.

Husk at navn, brukernavn og profilbilde alltid er synlig for alle på eller utenfor TikTok, uansett om kontoen din er privat eller offentlig. Du kan når som helst begrense synligheten til hvert enkelt innlegg ved å endre videoinnstillingene. Da begrenses innleggene til målgruppen du velger.

Foreslå kontoen din til andre

Med Foreslå kontoen din til andre kan du administrere noen av måtene vi foreslår kontoen din til andre på TikTok.

I alderen 13–17 år
•  Denne kontrollen er satt til Av uansett om kontoen din er privat eller offentlig. Du kan slå på denne kontrollen i personverninnstillingene.

18 år eller eldre
•  Denne kontrollen er satt til På.
•  Dette betyr at kontoen din kan foreslås til andre på TikTok. Se gjennom innstillingen Foreslå kontoen din til andre hvis du vil endre hvordan vi foreslår kontoen din til andre.

Videonedlastinger

Du kan endre hvorvidt andre skal kunne laste ned videoene dine og dele nedlastinger til andre apper og nettsider under Videonedlastinger.

I alderen 13–15 år
•  Denne kontrollen er satt til Av og kan ikke endres selv om du har en offentlig konto.

I alderen 16–17 år
•  Denne kontrollen er satt til Av.
•  Hvis du har en offentlig konto, kan du slå den for å gi andre på TikTok tillatelse til å laste ned videoene dine.

Merk: Brukere kan fortsatt dele en lenke til videoen din selv om denne innstillingen er slått av.

Hvem kan sende deg meldinger?

Du kan administrere hvem som kan sende deg meldinger med innstillingen Hvem kan sende deg meldinger?

I alderen 13–15 år
•  Meldingsfunksjonen er ikke tilgjengelig uansett om kontoen er privat eller offentlig.

I alderen 16–17 år
Uavhengig av om kontoen er privat eller offentlig:
•  Denne kontrollen er satt til Ingen som standard.
•  Du kan endre til Foreslåtte venner (følgere du følger tilbake og personer du kanskje kjenner) eller Venner (følgere du følger tilbake) i personverninnstillingene.

Hvem kan lage duetter med vidoene dine?

Med innstillingen Hvem kan lage duetter med videoene dine? kan du velge hvem som skal kunne bruke videoen din i duetter. Duettvideoer kombinerer to videoer (din og en annen persons video) i én video med delt skjerm.

I alderen 13–15 år
•  Ingen kan lage duetter med videoene dine og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Kun meg i personverninnstillingene.
•  Du kan lage duetter med andres videoer.

I alderen 16–17 år
Hvis du velger privat konto:
•  Ingen kan lage duetter med videoene dine og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Kun meg i personverninnstillingene.

Hvis du velger offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake). Dette betyr at personer du følger på TikTok, som også følger deg tilbake, kan lage duetter med videoene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Alle eller Kun meg i personverninnstillingene.
•  Når du publiserer en video, kan du slå av Tillat duetter slik at andre ikke kan lage duetter med videoene dine.

Merk: Du må ha en offentlig konto for at andre skal kunne lage duetter med videoene dine.

Hvem kan sammensy med videoene dine?

Med innstillingen Hvem kan sammensy med videoene dine? kan du velge hvem som kan bruke videoen din i en sammensying. Med sammensyingsvideoer kan en annen person bruke en del av videoen din som en del av sin egen.

I alderen 13–15 år
•  Ingen kan sammensy med videoene dine og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Kun meg i personverninnstillingene.
•  Du kan sammensy med andres videoer.

I alderen 16–17 år
Hvis du velger privat konto:
•  Ingen kan sammensy med videoene dine og dette kan ikke endres. Denne kontrollen er satt til Kun meg i personverninnstillingene.

Hvis du velger offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake). Dette betyr at personer du følger på TikTok, som også følger deg tilbake, kan sammensy med videoene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Alle eller Kun meg i personverninnstillingene.
•  Når du publiserer en video, kan du slå av Tillat sammensying slik at andre ikke kan sammensy med videoene dine.

Merk: Du må ha en offentlig konto for at andre skal kunne sammensy med videoene dine.

Hvem kan kommentere på videoene og historiene dine?

Du kan endre hvem som kan kommentere på videoene dine med innstillingen Hvem kan kommentere på videoene og historiene dine?

I alderen 13–15 år
Uavhengig av om kontoen er privat eller offentlig:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake). Dette betyr at personer du følger på TikTok, som også følger deg tilbake, kan kommentere videoene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Ingen i innstillingene. Du kan ikke endre til Følgere (hvis du har en privat konto) eller Alle (hvis du har en offentlig konto).
•  Når du publiserer en video eller historie, kan du slå av Tillat kommentarer for å hindre andre i å kommentere videoene dine.

I alderen 16–17 år
Hvis du velger privat konto:
• Denne kontrollen er satt til Følgere. Dette betyr at personer du følger på TikTok kan kommentere videoene og historiene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Venner (følgere du følger tilbake) eller Ingen i innstillingene.
•  Når du publiserer en video eller historie, kan du slå av Tillat kommentarer for å hindre andre i å kunne kommentere på videoene dine.

Hvis du velger offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Alle. Dette betyr at alle med en TikTok-konto kan kommentere videoene og historiene dine.
•  Du kan endre denne kontrollen til Venner (følgere du følger tilbake) eller Ingen i innstillingene.
•  Når du publiserer en video eller historie, kan du slå av Tillat kommentarer for å hindre andre i å kunne kommentere videoene dine.

Hvem kan opprette klistremerker med videoene dine?

Du kan endre hvem som kan opprette klistremerker fra videoene dine med innstillingen Hvem kan opprette klistremerker med videoene dine?

I alderen 13–15 år
•  Andre kan ikke, uavhengig av om kontoen din er privat eller offentlig, opprette klistremerker fra noen av dine publiserte videoer eller fremtidige videoer. Denne kontrollen er satt til Kun meg i personverninnstillingene.

I alderen 16–17 år
Hvis du velger privat konto:
•  Andre kan ikke opprette klistremerker fra noen av dine publiserte videoer eller fremtidige videoer. Denne kontrollen er satt til Kun meg i personverninnstillingene.

Hvis du velger offentlig konto:
•  Denne kontrollen er satt til Venner (følgere du følger tilbake) som standard. Husk at Tillat klistremerker i personverninnstillingene er slått av som standard for hver av videoene dine.
•  Dette betyr at personer du følger på TikTok, som også følger deg tilbake, kan opprette klistremerker fra videoene dine så lenge Tillat klistremerker er slått på for hver av videoene dine.
•  Du kan endre denne innstillingen til Alle eller Kun meg i personverninnstillingene.

Finn ut mer om hvordan du administrerer personverninnstillingene for klistremerker for TikTok videoer.