Skjermtid

Gå til en del

Daglig skjermtid på TikTok  •  Pauser fra skjermtid på TikTok  •  Sovepåminnelser på TikTok  •  Oppdateringer om ukentlig skjermtid på TikTok  •  Instrumentbord for skjermtid på TikTok

Daglig skjermtid på TikTok

Daglig skjermtid er en innstilling for administrasjon av skjermtid som gjør at du kan styre bruken din av TikTok. Du kan oppgi en daglig skjermtidsgrense for å bli varslet når du har nådd grensen på TikTok. Du kan når som helst slå denne innstillingen på eller av. Hvis du er i alderen 13–17 år, er innstillingen slått på som standard til 1 time.

Slik legger du til en daglig skjermtid:

TikTok-appen
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Skjermtidog deretter Daglig skjermtid.
5. Følg trinnene i appen for å angi eller endre en daglig grense. Du kan velge blant flere ulike alternativer, eller angi en egendefinert daglig grense.
Følg trinnene ovenfor for å slå av daglig skjermtid, og slå deretter av tidsgrensen.

Nettleser
1. Klikk på profilbildet øverst på skjermen.
2. Klikk på Innstillinger.
3. Klikk på Skjermtid og deretter Daglig skjermtid.
4. Slå på innstillingen for daglig skjermtid og velg en tidsgrense eller angi en egendefinert daglig grense.
Følg trinnene ovenfor for å slå av daglig skjermtid, og slå deretter av tidsgrensen.

Vi varlser deg hvis du når den daglige grensen, og du kan da velge å lukke TikTok eller oppgi skjermkoden for å gå tilbake til appen.

Daglig skjermtid er også tilgjengelig i Familiekontroll.

Pauser fra skjermtid på TikTok

Du kan planlegge pauser fra skjermtid for å få påminnelser om å ta en pause fra TikTok etter en periode med uavbrutt skjermtid. Du kan når som helst slå påminnelser om pauser på og av.

Slik legger du til en pause fra skjermtid:

TikTok-appen
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Skjermtid og deretter Pauser fra skjermtid.
5. Følg trinnene i appen for å planlegge eller endre en pause fra skjermtid
Følg trinnene ovenfor for å slå av pauser fra skjermtid, og trykk deretter på Av.

Hvis du når grensen, mottar du et varsel i appen som oppfordrer deg til å ta en pause:
   ༚  Trykk på OK for å lukke varselet. Du mottar ingen flere påminnelser frem til neste gang du bruker appen.
   ༚  Trykk på Utsett for å starte timeren på nytt og komme med en ny påminnelse om 10 minutter.
   ༚  Trykk på Rediger påminnelser for å endre planen for pauser fra skjermtid eller slå den av.

Nettleser
1. Klikk på profilbildet øverst på skjermen.
2. Klikk på Innstillinger.
3. Klikk på Skjermtid og deretter Pauser fra skjermtid.
4. Slå pauser fra skjermtid på og planlegg eller rediger en pause.
Følg trinnene ovenfor for å slå av pauser fra skjermtid, og slå deretter av innstillingen.

Hvis du når grensen, mottar du et varsel som oppfordrer deg til å ta en pause:
   ༚  Klikk på OK for å lukke varselet. Du mottar ingen flere påminnelser frem til neste gang du besøker nettstedet.
   ༚  Klikk på Utsett for å starte timeren på nytt og komme med en ny påminnelse om 10 minutter.
   ༚  Klikk på Endre fremtidige påminnelser for å endre planen for pause fra skjermtid eller slå av innstillingen.

Sovepåminnelser på TikTok

Du kan opprette sovepåminnelser på TikTok for å bidra til å styre skjermtiden din om natten og fremme sunnere sovevaner. Når sovepåminnelser er slått på, demper vi push-varsler etter sovetidspunktet for å redusere forstyrrelser. Husk at vi automatisk demper push-varsler for brukere i alderen 13–17 år.

Vi beregner automatisk slutten av sovetiden din basert på alderen din og det søvneksperter anbefaler som minimum antall timer søvn nødvendig for å føle seg uthvilt. Eksempelvis trenger personer i alderen 13–17 år minst 8 timer søvn, og personer som er 18 år og eldre trenger minst 7 timer søvn.

Slik legger du til en sovepåminnelse:

TikTok-appen
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern.
4. Trykk på Skjermtid og deretter Sovepåminnelser.
5. Følg trinnene i appen for å planlegge eller endre en sovepåminnelse.
Følg trinnene ovenfor for å slå av en sovepåminnelse, og slå av deretter påminnelsen.

Når du når sovetidspunktet, mottar du et varsel i appen som oppfordrer deg til å ta en pause:
   ༚  Trykk på OK for å lukke varselet. Du mottar ingen flere påminnelser frem til neste sovepåminnelse.
   ༚  Trykk på Utsett for å utsette påminnelsen og gi en ny påminnelse om 10 minutter.
   ༚  Trykk på Rediger påminnelse for å endre tidspunktet for sovepåminnelsen eller slå den av.

Nettleser
1. Klikk på profilbildet øverst på skjermen.
2. Klikk på Innstillinger.
3. Klikk på Skjermtid og deretter Sovepåminnelser.
4. Slå innstillingen for sovepåminnelser på og planlegg eller rediger en sovepåminnelse.
Følg trinnene ovenfor for å slå av en sovepåminnelse, og slå av deretter påminnelsen.

Når du når sovetidspunktet, mottar du et varsel som oppfordrer deg til å ta en pause:
   ༚  Klikk på OK for å lukke varselet. Du mottar ingen flere påminnelser frem til neste angitte sovepåminnelse.
   ༚  Klikk på Utsett for å utsette påminnelsen i 10 minutter.
   ༚  Klikk på Rediger påminnelse for å slå av eller endre tidspunktet for sovepåminnelse.

Oppdateringer om ukentlig skjermtid på TikTok

Du kan angi ukentlige innboksvarsler og push-varsler for å holde deg oppdatert på skjermtiden din. Du mottar varlser med informasjon om hvor mye tid du brukte på TikTok i sist uke sammenlignet med uken før.

Slik administrerer du oppdateringer om ukentlig skjermtid:

TikTok-appen
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern og deretter Skjermtid.
4. Slå Oppdateringer om ukentlig skjermtid på eller av.

Hvis du ønsker å velge bort push-varsler og bare motta innboksvarsler:
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern og deretter Varsler.
4. Slå Oppdateringer om ukentlig skjemrtid av.

Nettleser
1. Klikk på profilbildet øverst på skjermen.
2. Klikk på Innstillinger.
3. Klikk på Skjermtid.
4. Slå Oppdateringer om ukentlig skjermtid på eller av.

Instrumentbord for skjermtid på TikTok

Du kan bruke instrumentbordet for å få et sammendrag av tiden du har brukt på TikTok.

Slik ser du sammendraget av skjermtide du har brukt på TikTok:

TikTok-appen
1. Trykk på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst.
3. Trykk på Innstillinger og personvern og deretter Skjermtid. Det kan være du må bla ned for å se instrumentbordet.

Nettleser
1. Klikk på profilbildet øverst på skjermen.
2. Klikk på Innstillinger.
3. Klikk på Skjermtid og deretter Sammendrag.

Fra instrumentbordet for skjermtid kan du:
   ༚  se den samlede tiden du har brukt på TikTok hver dag i den gjeldende uken Dataene viser bruk i både appen og nettleseren.
   ༚  trykke eller klikke på Åpninger av TikTok for å se hvor mange ganger du har åpnet TikTok hver dag i den gjeldende uken.
   ༚  bruke datafilteret til å se bruken din en annen uke. Du har bare mulighet til å velge de tre siste ukene.

Instrumentbordet for skjermtid er også tilgjengelig i Familiekontroll.

Merk: Alle endringer du gjør i innstillingene for skjermtid vises både i appen og nettversjonen av TikTok.