Kameraverkt

Gå til en del

Vend om  •  Hastighet  •  Videolengde  •  Tidtaker  •  Blits  •  Zoom

Vend om

Slik endrer du kameraretning under opptak:

1. Trykk på Vend om i hjørnet øverst til høyre på kameraskjermen.
2. Kameraet endres til front- eller bakkameraet.

Hastighet

Slik angir eller endrer du hastigheten under opptak:
1. Trykk på Hastighet i hjørnet øverst til høyre på kameraskjermen.
2. Finn hastighetsalternativene over den røde opptaksknappen.
3. Angi ønsket hastighet.

Merk: Hastighetene 0,3x og 0,5x senker videohastigheten, 1x er standard opptakshastighet, mens 2x og 3x øker hastigheten.

Videolengde

Videoene dine på TikTok kan ha ulik lengde:

•  Videoer du oppretter på TikTok, kan være opptil 60 sekunder lange.
•  Videoer du laster opp, kan være opptil 3 minutter lange.

For videoer som er tatt opp i TikTok-appen:
1. Trykk på + nederst.
2. Velg 15s eller 60s nederst.
  •  Hvis du velger 15s, vil videoopptaket automatisk stoppe etter 15 sekunder.
  •  Hvis du velger 60s, kan du stoppe når som helst, ellers stopper opptaket automatisk etter 60 sekunder.
3. Trykk på den røde knappen for å starte og stoppe et opptak, og trykk deretter på hakemerket.
4. Trykk på Tilpass klipp øverst til høyre.
5. Skyv den røde streken mot venstre eller høyre for å angi tidslengden på videoen din.
Merk: Hvis du velger en lyd før du starter opptak eller laster opp videoen din, blir videolengden fastslått av lengden på lyden.

For videoer du laster opp:
I Android- eller iPhone-appen
1. Trykk på + nederst for å opprette en video.
2. Trykk på Last opp nederst.
3. Velg videoen du vil laste opp, og trykk deretter på Neste.
4. Skyv den røde streken mot venstre eller høyre for å angi tidslengden på videoen din.

På PC-en:
1. Klikk på [skyikon] øverst til høyre.
2. Klikk på Velg videoen du vil lastes opp.
3. Velg videoen du vil laste opp. Når du laster opp en video på PC-en, blir hele videoen din lastet opp. Hvis du vil endre lengden på videoen, laster du opp videoen fra Android- eller iPhone-appen.

For videoer som er lenger enn 60 sekunder, er det noen funksjoner som ikke er tilgjengelige for øyeblikket:
•  Duett
•  Sammensying
Merk: Videoer som er lenger enn 60 sekunder, kan ikke ha innhold fra andre personer.

Tidtaker

Bruk tidtakeren til å ta opp videoer uten å holde nede opptaksknappen.

Slik tar du opp med tidtakeren:

1. Trykk på Tidtaker, som du finner til høyre på panelet.
2. Velg foretrukket videovarighet ved å merke stoppunktet.
3. Trykk på Start nedtelling.  Appen teller ned og starter deretter opptaket. Stopp opptaket når som helst ved å trykke på opptaksknappen.

Blits

Slik slår du på blitsen under opptak:
1. Trykk på + nederst på skjermen for å opprette en video.
2. Trykk på Blits for å slå på lyset, og trykk en gang til for å slå det av.

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig når du bruker bakkameraet (ikke i selfie-modus).

Zoom

Slik zoomer du inn eller ut under opptak:

1. Trykk på og hold nede mot kameraskjermen.
2. Hold nede og flytt i én retning for å zoome ut.
3. Hold nede og returner til den opprinnelige posisjonen for å zoome inn.

En annen måte å zoome på:

1. Åpne kameraskjermen ved å trykke på +.
2. Knip fingrene sammen eller spre dem for å zoome inn eller ut.