Kontoer for myndigheter, politikere og politiske partier

Gå til en del

Om kontoer for myndigheter, politikere og politiske partier  •  Hvem blir vurdert til å være en konto for myndigheter, politikere og politiske partier (GPPPA)?  •  Hvilke begrensninger gjelder for en GPPPA?  •  Få et verifiseringsmerke på kontoen  •  Få brukerstøtte med kontoen

Om kontoer for myndigheter, politikere og politiske partier

TikTok er en underholdningsplattform der millioner av personer hver dag ser, deler og oppretter underholdning og morsomt innhold. Noe av dette innholdet inkluderer arrangementer i forbindelse med valg og politiske saker. Vår prioritet på dette stedet er å sørge for at vi holder skadelig feilinformasjon unna plattformen, og å sørge for at brukerne våre får en positiv og imøtekommende opplevelse. Derfor klassifiserer vi relevante politiske TikTok-kontoer som GPPPA-kontoer (Government, Politician and Political Party Account – kontoer for myndigheter, politikere og politiske partier), og vi bruker en rekke policyer som bidrar til å hindre misbruk av bestemte funksjoner.

Hvem blir vurdert til å være en konto for myndigheter, politikere og politiske partier (GPPPA)?

•  Nasjonale, myndighetsstyrte instanser, for eksempel byråer/departementer/kontoer
•  Statlige og lokale myndighetsinstanser
•  Kandidater og valgte embetsmenn på nasjonalt nivå
•  Embetsmenn på nasjonalt nivå, for eksempel statsråder og ambassadører
•  Offisielle talspersoner eller ledelsesmedlemmer for en nasjonal kandidat eller valgt/utnevnt embetsmann. Eksempler kan være stabssjef, valgkampanjeleder eller digital direktør
•  Offisielle talspersoner, ledelsesmedlemmer eller ledere for et politisk parti. Eksempler kan være partileder eller økonomidirektør.
•  Politiske partier
•  Medlemmer av kongefamilien med offisielle statlige roller
•  Politiske ungdomsorganisasjoner (for store politiske partier med mandat fra regionale offentlige retningslinjer)
•  Tidligere statsoverhoder og/eller regjeringsledere
•  Politiske handlingskomiteer (PAC-er) eller andre landsspesifikke tilsvarende
•  Kandidater og valgte embetsmenn på statlig og lokalt nivå i henhold til regionale offentlige retningslinjer basert på markedsfaktorer
•  Regjeringsmedlemmer på statlig og lokalt nivå i henhold til regionale offentlige retningslinjer basert på markedsfaktorer

Hvilke begrensninger gjelder for en GPPPA?

Hvis kontoen er kategorisert som en GPPPA, er følgende funksjoner ikke tilgjengelige:

Funksjoner for insentivprogrammer og skapermonetisering
Politiske kontoer kan ikke delta i insentivprogrammer eller bruke TikToks inntjeningsfunksjoner for skapere på plattformen. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, netthandel, Creator Marketplace og Creator Rewards-programmet. I praksis betyr det at disse kontoene generelt sett ikke kan gi eller motta penger via TikToks inntjeningsfunksjoner.

Reklame
TikTok har i lang tid forbudt politisk reklame, inkludert både betalte annonser og skapere som får betalt for å opprette politisk merkevareinnhold. Dette inkluderer også bruk av reklameverktøy som er tilgjengelige på plattformen, for eksempel Promoter eller TikTok Shop. I tillegg til vår policy om innhold i politisk reklame, håndhever vi også forbud på kontonivå. Dette betyr at kontoer som tilhører politikere og politiske partier, har tilgangen til reklamefunksjoner slått av. Vi innser at det kommer til å dukke opp tilfeller da offentlige myndighetsinstitusjoner kanskje vil ha en grunn til å reklamere på TikTok, for eksempel for å promotere helsetiltak, som oppfriskningsvaksinasjoner for COVID-19. Vi vil fortsette å tillate at offentlige organisasjoner kan reklamere i begrenset omfang, og de må samarbeide om dette med en representant fra TikTok.

Pengeinnsamlinger til valgkampanjer
På samme måte som politisk reklame ikke er forenlig med vårt mål om å gjøre TikTok til et sted som samler personer, så er heller ikke pengeinnsamlinger til valgkampanjer det. Oppfordringer til pengeinnsamlinger for valgkampanjer av GPPPA-er er ikke tillatt på plattformen. Det inkluderer innhold som for eksempel en video fra en politiker som ber om donasjoner, eller et politisk parti som henviser brukere til en donasjonsside på nettsiden sin.

Musikk
GPPPA-er er begrenset til å bruke biblioteket for kommersiell musikk (CML). Biblioteket for kommersiell musikk er et globalt tilgjengelig utvalg med over 160 000 klarerte og royaltyfrie sanger fra populære artister og de store plateselskapene, med sanger både med og uten tekst i alle genre fra rock til folkemusikk. Dette bidrar til å hindre problemer som kan oppstå som et resultat av bruk av opphavsrettslig materiale til bruk i reklame.

Mesteparten av sangene i biblioteket for kommersiell musikk er lisensiert for ubegrenset bruk over hele verden på TikTok, og i tillegg kan TikToks brukere dele sangene. Det betyr at GPPPA-er ikke har lov til å bruke sangene til å opprette innhold for andre plattformer, og har heller ikke love til å remikse eller endre sangene på noen som helst måte. TikTok-innhold kan imidlertid republiseres på andre plattformer, og TikTok-brukere kan republisere og dele GPPPA-innhold hvor de vil.

Få et verifiseringsmerke på kontoen

TikTok gir verifiseringsmerker til enkelte kontoer, som betyr at vi har bekreftet at kontoen tilhører brukeren den presenterer.

Verifiserte merker hjelper brukere med å ta veloverveide valg om kontoene de velger å følge. Det er også en enkel metode for betydningsfulle aktører å la brukere vite at de ser autentisk innhold, og det bidrar til å bygge tillit blant høyprofilerte kontoer og deres følgere. For enkeltpersoner, veldedige organisasjoner, institusjoner, bedrifter eller offisielle varemerkesider danner dette merket et viktig lag med åpenhet i TikTok-fellesskapet.
Hvis du vil verifisere GPPPA-en din, må du huske følgende:
•  Et verifisert merke medfører ikke garantier fra TikTok.
•  Et verifisert merke medfører ikke at kontoen din er en GPPPA.
•  Din GPPPA har fortsatt ikke tilgang til funksjonene ovenfor hvis du har fått tildelt et verifiseringsmerke.
•  Vi vurderer en rekke faktorer før vi tildeler et verifisert merke, for eksempel om den betydningsfulle kontoen er autentisk, unik og aktiv. Finn ut mer om verifiserte merker på TikTok.

Selv om det for øyeblikket er frivillig i de fleste markeder, anbefaler vi på det sterkeste at du verifiserer kontoen din. I USA krever vi at kontoer som er tilknyttet staten eller som representerer politikere og politiske partier blir verifisert.

TikTok tar ikke betalt for å verifisere kontoer. Alle selskaper som hevder å selge TikTok-verifiseringer er ikke knyttet til TikTok.

Få brukerstøtte for kontoen

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke kontoen din eller du ønsker å anke en politisk klassifisering, kan du kontakte oss i appen eller i nettleseren.