Redigere, publisere og slette

Hopp til et avsnitt

Legg til effekter etter opptak  •  Legg til videoforside  •  Lagre et utkast  •  Slett et innlegg  •  Slik gjenoppretter du slettede TikTok-innlegg

Legg til effekter etter opptak

Når du har tatt opp eller lastet opp en video, kan du legge til effekter, redigere tekst og inkludere klistremerker eller emojier. Les mer om forbedret redigering av TikTok-videoer for å få tilgang til flere redigeringsalternativer.

Slik legger du til tekst etter å ha tatt opp eller lastet opp en video:
1. Trykk på Tekst ved siden av sidepanelet.
2. Skriv inn ønsket tekst og hold inne og dra teksten dit du vil ha den i videoen. Trykk på Ferdig øverst for å lagre.
3. Velg ønsket skrifttype for teksten. Trykk på fargehjulet øverst for å tilpasse fargen på teksten og bakgrunnen. Du kan også endre plasseringen og legge til høydepunkter i teksten.
4. Trykk og hold inne på teksten for å flytte teksten til ønsket sted i videoen.
5. Zoom inn og ut ved å trykke på et klipp. Bruk to fingre og dra utover eller innover på teksten for å justere størrelsen. Trykk på Ferdig for å lagre.

Slik legger du til klistremerker eller emojier etter opptak:
1. På forhåndsvisningsskjermen trykker du på Klistremerker i sidepanelet.
2. Velg fanen Klistremerker eller Emojier, eller søk etter animerte GIF-er.
3. Velg et objekt og hold inne og dra det for å flytte grafikken til ønsket sted i videoen.

Merk: Du kan legge til flere tekster og klistremerker i en video.

Slik sletter du tekst eller klistremerker:
1. Trykk og hold inne på teksten eller klistremerket du vil slette.
2. Flytt objektet øverst i videoen til du ser Slett-knappen.
3. Dra teksten eller klistremerket til Slett-knappen frem til objektet vises som valgt, og slipp.

Legge til videoforside

En videoforside er miniatyrbildet som viser videoen din på steder som profilen eller i søkeresultatene. Du kan velge videoforside før du publiserer en ny video.

Slik velger du videoforside:
1. Trykk på Velg forside på miniatyrbildet av videoen på publiseringsskjermen.
2. Dra og plasser rammen hvor som helst i videoen.
3. Trykk på Lagre øverst.

Lagre et utkast

Slik lagrer du et utkast:
1. Ta opp og rediger videoen.
2. Trykk på UtkastPubliser-skjermen.

Utkast lagres under Videoer-fanen på profilen. Utkastene dine er bare tilgjengelig for andre etter at du har publisert dem.

Utkast kan bli fjernet av følgende grunner:
1. TikTok er avinstallert og deretter installert på nytt på enheten.
2. Kontoen er fjernet eller er tatt i bruk på en annen enhet.

Vær oppmerksom på at utkast ikke kan deles eller overføres mellom ulike kontoer.

Slett et innlegg

Når du sletter et innlegg, forblir det i systemet vårt i opptil 30 dager før det slettes permanent.

Slik sletter du en TikTok-video:
1. Gå til videoen du vil slette.
2. Trykk på Flere alternativer ved siden av videoen.
3. Trykk på Slett.

Slik gjenoppretter du slettede TikTok-innlegg

Hvis innlegg som er slettet fortsatt er innenfor oppbevaringsperioden på 30 dager, kan du se dem i mappen Nylig slettet. Under oppbevaringsperioden kan du gjenopprette slettede innlegg og gjenopprette dem til TikTok-profilen.

Slik gjenoppretter du slettede innlegg:
1. I TikTok-appen trykker på du på Profil nederst.
2. Trykk på Meny ☰-knappen øverst og velg Innstillinger og personvern.
3. Velg Aktivitetssenter, og trykk på Nylig slettet for å se innlegg som er slettet i løpet av de siste 30 dagene.
4. Trykk på innlegget du vil gjenopprette.
5. Trykk på Gjenopprett for å gjenopprette det slettede innlegget. Det gjenopprettede innlegget er igjen synlig på profilen.

Når du gjenoppretter et TikTok-innlegg som nylig ble slettet, gjenoppretter du også alle tilknyttede kommentarer og likerklikk.

Merk: Hvis du lagde en duett- eller sammensyingsvideo og den opprinnelige skaperen har slettet videoen og alle duettene og sammensyingene, kan du ikke gjenopprette videoen. Hvis den originale videoen er aktiv og du sletter duetten eller sammensyingen, kan du fortsatt gjenopprette videoen.