Opprette spillelister for videoene dine

Gå til en del

Hvem kan opprette spillelister med videoer?  •  Slik oppretter du spillelister med videoer  •  Slik legger du til videoer i en spilleliste  •  Slik fjerner du videoer fra en spilleliste  •  Slik administrerer du videospillelister

Med funksjonen Skaperspilleliste i TikTok kan skapere kategorisere sine offentlige videoer og hjelpe seere med å se relevante videoer i en serie.

Hvem kan opprette en spilleliste for videoene sine

Skaperspillelister er for øyeblikket ikke tilgjengelig for alle på TikTok. Hvis du ikke ser alternativet om å opprette spillelister i under Videoer på profilen din, betyr det at du ennå ikke har tilgang til skaperspillelister.

Opprette en spilleliste for videoene dine

Hvis du har tilgang til skaperspillelister, kan du gå gjennom de offentlige videoene dine og opprette serier med videoer som kan vises i profilen din.

Slik lager du en spilleliste fra profilen:
1. Trykk på Profil nederst i TikTok-appen.
2. Under Videoer på profilen trykker du på Sorter videoer til spillelister (hvis du ennå ikke har opprettet en spilleliste), eller trykk på Legg til i spilleliste ved siden av spillelistene du allerede har opprettet
3. Følg trinnene i appen for å gi spillelisten et navn og legge til videoer. Husk at du bare kan opprette spillelister med offentlige videoer.

Slik oppretter du spillelister fra en video:
1. I TikTok-appen går du til videoen du vil bruke for å opprette en spilleliste. Husk at du bare kan opprette en spilleliste med offentlige videoer.
2. Trykk på Meny ☰ eller trykk og hold inne videoen.
3. Trykk på Legg til i spilleliste og deretter Opprett spilleliste.
4. Følg trinnene i appen for å gi spillelisten et navn og legge til videoer.

Slik legger du til videoer i en spilleliste

Når du har opprettet spillelisten, kan du legge til flere videoer som du allerede har tilgjengelig, eller du kan legge til nye videoer i en spilleliste.

Slik legger du til videoer i en spilleliste rett fra videoen:
1. I TikTok-appen går du til videoen du vil legge til i spillelisten. Husk at du bare kan legge til offentlige videoer i spillelisten.
2. Trykk på Meny ☰ eller trykk og hold inne videoen.
3. Trykk på Legg til i spilleliste.
4. Velg spillelisten du vil legge til videoen i.

Merk: En video kan bare være i én spilleliste om gangen. Hvis du vil legge til en video i en annen spilleliste, må du først fjerne den fra spillelisten den allerede er i.

Slik legger du til videoer i en spilleliste før du publiserer videoen:
1. Opprett videoen i TikTok-appen.
2. På Publiser-skjermen trykker du på Legg til i spilleliste.
3. Velg spillelisten du vil legge til videoen i. Husk at du bare kan legge til offentlige videoer i en spilleliste.
4. Trykk på Publiser for å publisere videoen.

Merk: Du må opprette en spilleliste før du kan legge til en video i en spilleliste på Publiser-skjermen. Du vil ikke se alternativet Legg til i spilleliste hvis du ikke har opprettet en spilleliste.

Slik fjerner du videoer fra en spilleliste

Når du legger til en video i en spilleliste, kan du også fjerne den. Hvis du fjerner en video fra en spilleliste, slettes ikke videoen, men den blir bare ikke tilgjengelig i spillelisten lenger.
1. I TikTok-appen går du til videoen du vil fjerne fra spillelisten.
2. Trykk på Meny ☰ eller trykk og hold inne videoen.
3. Trykk på Fjern fra spilleliste.

Slik administrerer du spillelister med videoer

Etter at du har opprettet noen spillelister, kan du gå tilbake og gjøre forskjellige ting, for eksempel endre navn på spillelisten, slette spillelisten eller redigere innholdet i spillelisten.

Slik endrer du navnet på spillelisten:
1. Trykk på Profil nederst i TikTok-appen.
2. Under Videoer på profilen trykker du på spillelisten du vil oppdatere.
3. Trykk på Meny ☰ øverst på skjermen med spillelisten.
4. Trykk på Bytt navn på spilleliste og skriv inn et nytt navn.

Slik sletter du en spilleliste:
1. Trykk på Profil nederst i TikTok-appen.
2. Under fanen Videoer på profilen trykker du på spillelisten du vil oppdatere.
3. Trykk på Meny ☰ øverst på skjermen med spillelisten.
4. Trykk på Slett spilleliste, og trykk deretter på Slett for å bekrefte.

Merk: Videoer i en spilleliste blir ikke slettet hvis du sletter spillelisten.

Slik redigerer du spillelisten:
1. Trykk på Profil nederst i TikTok-appen.
2. Under fanen Videoer på profilen trykker du på spillelisten du vil oppdatere.
3. Trykk på Meny ☰ øverst på skjermen med spillelisten.
4. Trykk på Rediger spilleliste. Her kan du:
   •  Trykke på Fjern videoer eller Legg til videoer nederst for å fjerne eller legge til flere videoer samtidig.
   •  Trykke på Meny ☰ ved siden av videoen og dra den for å endre rekkefølgen på videoene.
5. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig for å lagre endringene.

Merk: Videoen du sist la til i spillelisten er den første videoen som spilles av. Du kan manuelt endre rekkefølgen på videoene hvis du vil at eldre videoer skal spilles av først.